Șase jucători noi la reunirea lui CSMS Iași

16 Jan. 2012, 19:13 Pregătiri, amicale
Șase jucători noi** la reunirea lui CSMS Iași

Formația ieșeană CSMS s-a reunit luni seară la antrenamente, la stadionul din Copou, la prima ședință de pregătire a anului participând 28 de jucători. Dintre jucătorii noi anunțați de antrenorul Ionuț Popa s-au prezentat la reunire doar Crețu, Petrovic, Braikovic, Codrea (Millenium Giarmata, liga a treia), Samoilă (Sportul Studențesc) și Pavel Sorin (o echipă dintr-o ligă inferioară din Italia), urmând ca în zilele următoare să sosească Alexeev, Coca, Vajou, Șomodean, Crăciun, Scărlătescu și alți jucători noi.

Ceilalți jucători prezenți la stadion au fost Bălan, Cătălin Popa (portari), Răzvan Tincu, Mitrea, Avrămia, Bădic, Ciucur, Straton, Vladu, Claudiu Tudor, Gado, Onofraș, Herghelegiu și juniorii Gorovei, Andrieș, Huțanu, Humă, Crengăniș. De asemenea, dintre cei puși pe liber s-au prezentat la club și Ghindaru, Orac, Florea și Nalați. La capitolul noutăți trebuie menționată și revenirea în Copou a preparatorului fizic Ionel Colonel, cel care a mai lucrat la defuncta Poli Iași, în mandatul antrenorului Cristiano Bergodi.

Popa vrea doar jucători flămânzi de fotbal

Antrenorul Ionuț Popa a declarat că 2012 va fi un an greu pentru club și nu numai și a precizat că principalul său obiectiv va fi formarea unei echipe. „Acest an va fi unul foarte greu pentru toată lumea, nu doar pentru noi. Au venit câțiva jucători la reunire și urmează să mai vină și alții. Indiferent de câți vor veni la probe, voi păstra doar câți am nevoie, 4-5 jucători, pe posturile pe care am nevoie. Voi aduce doar calitate și nu se va mai întâmpla ca în tur, când am avut 30 de jucători și doar doi stoperi. Poate nu vor fi nume sonore, pentru că nu contează numele, dar vor fi jucători flămânzi de fotbal. Sper ca până la plecarea în cantonament să am 80-90 la sută din lot la pregătire”, a spus Ionuț Popa.

Acesta a afirmat că va purta o discuție serioasă cu președintele Florin Prunea, pentru a-l pune în temă cu ceea ce se întâmplă la club. „O să discut mult cu Florin Prunea, pentru a-i spune ceea ce se întâmplă la club și pentru a-l pune în temă cu ce anume nu mi-a plăcut în tur la Iași. Au fost două laturi care nu mi-au plăcut, una sportivă și una organizatorică, iar trebuie să știe despre ce este vorba. Eu zic că altfel trebuia conceput proiectul de promovare și vrem să punem la punct acest plan. Obiectivul meu este să formez o echipă, indiferent de locul de pe care vom promova”, a mai spus Popa.

Prunea a semnat pe doi ani și jumătate

La rândul său, Florin Prunea a declarat că a semnat contractul cu CSMS, pe o perioadă de doi ani și jumătate. „Am semnat contractul, obiectivul va fi promovarea în primul an, iar în al doilea menținerea echipei în prima ligă. Am găsit aici oameni care vorbesc limba sportului și am venit cu încredere că putem promova. Cunosc seria, sunt probleme la celelalte echipe, iar principalele contracandidate sunt Viitorul Constanța și echipele de deasupra noastră, dar care nu sunt mai bune decât noi. Viitorul este o echipă puternică, dar noi i-am bătut în meciul direct, deci asta înseamnă că noi suntem mai buni”, a spus Prunea.

Înaintea antrenamentului, jucătorii au fost vizitați la vestiar de primarul Gheorghe Nichita și de președintele executiv Florin Prunea, cei doi venind împreună de la Primărie, unde fostul internațional a semnat contractul cu clubul. La stadion au fost prezenți și 20 de suporteri ai echipei ieșene, care i-au scandat numele antrenorului Ionuț Popa și președintelui Florin Prunea.

Articol scris de Narcis Pohoață

16 Jan. 2012, 19:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă