Ripensia, victorioasă printre nămeți în primul amical. Pelici are sub comandă încă un jucător venit de la CFR Cluj

Ripensia a jucat, marți după-amiază, primul meci amical din 2019, pe terenul din Urseni, un sat de la marginea Timișoarei. Roș-galbenii s-au impus cu 3-1 în fața liderului Ligii a 4-a Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, după un joc pe un gazon acoperit cu un strat „moderat” de zăpadă. Sâmbăta trecută, Fortuna jucase un amical și cu ACS Poli, pe care l-a pierdut cu 2-3.

Elevii lui Alexandru Pelici au deschis scorul după un penalty obținut de Andrei Dumiter, transformat de Călin Toma în minutul 9. În șase minute, Fortuna a egalat prin Andrei Hodiș, dar, din minutul 34, Dumiter și-a readus colegii în avantaj. Înainte de pauză, George Păduraru a apărat un penalty executat de Zoran Radu. S-a mai marcat doar în debutul reprizei secunde, prin Tiberiu Istrătescu, care toamna aceasta a fost la ASU Politehnica. Nu au lipsit nici animozitățile, deoarece Anghelina era să se ia la bătaie cu Zoran Radu.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, Țiereanu, Hecsko, C. Toma, Zaluschi, Burdeț, Chera, Șter, Dumiter, Mansour
Au mai jucat: Dobre, Străuț, Tînc, Apro, Ardelean, Anghelina, Burdeț, Monea, Cluci, Istrătescu, Șimian, Dobie, Bădăuță

Fortuna Becicherecu Mic: Ungureanu – Mihuț, Oneț, M. Toma, Negruț, Zurbagiu, Filimon, Roman, Hodiș, Radu, Pecarov
Au mai jucat: Culda, Anagor, Vîrșog, Croitoru, Păscăleanu, Terek, Ierima

Roș-galbenii caută un al treilea portar

După ce zilele acestea l-a testat pe tânărul portar Alexandru Ciută, de la Millenium Giarmata, acum Alexandru Pelici îl testează pe Horațiu Moldovan, care a împlinit recent 21 de ani, deci mai e eligibil sezonul acesta. Fotbalistul aparține de CFR Cluj și a mai fost împrumutat la FC Hermannstadt și, în toamna aceasta, la Energeticianul. Tot de la CFR vine și Adrian Șter.

Lotul va fi stabilit vineri

Pelici spune că va alege cei 24 de jucători care pleacă în cantonament vineri, după alt amical cu echipa UVT-ului, din Liga a 5-a. „Un antrenament bun, fizic. Pe un teren cu zăpadă. Suntem în perioada acumulărilor fizice, nu ne interesează neapărat scorul. Ne interesează să îi vedem la lucru pe cei care au venit, să putem lua o decizie înainte de plecarea în Antalya. A fost un joc bun, adversar bun pentru această perioadă. Le mulțumim că au acceptat să joace cu noi. Nu s-a accidentat nimeni. Mai avem un joc vineri, după care vom trage linie și vom anunțat lotul care va face deplasarea în cantonament. Vom lua 24 de jucători, trei portari și 21 de jucători de câmp. Probabil, cei care pleacă în cantonament cu noi vor și rămâne”, a spus Pelici după meci.

Fortuna spune că Ripensia a jucat mai bine ca ACS Poli

Fortuna a jucat și cu ACS Poli, care a învins-o cu greu, cu 3-2. Antrenorul echipei care are ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a spune că Ripensia a fost mai proaspătă.

„Mă bucur că am făcut un antrenament bun, un joc bun, cu o echipă Ripensia, în creștere. Scorul contează mai puțin. E bine că ne-am antrenat, jucătorii sunt toți valizi, sper să vină o victorie și în meciurile noastre amicale. Sâmbătă vom avea un meci amical cu Dumbrăvița. Parcă cei de la Ripensia mi s-au părut un pic mai proaspeți, mai omogeni. Amândouă sunt echipe bune, sper să se salveze și ACS-ul. Ripensia, cu un plus, s-a văzut și în campionat, având în vedere că a venit și domnul Pelici cred că vor avea rezultate foarte pozitive”, a precizat Luță.

Ripensia joacă vineri al doilea amical, cu Universitatea de Vest, iar de luni pleacă în cantonament în Antalya.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă