Alexandru Pelici și Dumitru Mihu explică problemele din „căsnicia” Ripensia. Ce vrea finanțatorul-președinte și ce i-a produs un scurtcircuit antrenorului

Alexandru Pelici și Dumitru Mihu explică problemele din

Ripensia Timișoara a reușit să evite „divorțul” de antrenorul Alexandru Pelici (foto, în centru stânga), iar finanțatorul-președinte Dumitru Mihu (foto, în centru dreapta) și șeful băncii tehnice, Pelici, au și explicat relativ detaliat ce s-a petrecut. Tehnicianul și-a expus nemulțumirile, iar finanțatorul Mihu a reiterat dorința sa ca clubul să și producă bani, chiar dacă nu și în măsura în care și cheltuie.

Dumitru Mihu: „Mi-am propus să se întoarcă la club măcar 20 la sută din ce investesc”

Concret, anual, Ripensia își propune să promoveze doi tineri din propria pepinieră, iar unul dintre ei să și primească oferte de transfer. „A existat o situație la un moment. Eu și antrenorul Pelici am avut discuții, și înainte, și în ultima perioadă. Încercăm să ducem clubul pe o direcție care să ne permită realizarea obiectivelor strategice. Primul dintre ele este creștere de jucători. Trebuie să rămânem foarte atenți și la menținerea în Liga 2, care este al doilea obiectiv strategic pentru această perioadă. Noi, fiind un club privat, trebuie să avem alte priorități față de cluburile care își desfășoară activitatea pe bani publici, unde nu contează că în fiecare an dispar un milion sau un milion și jumătate de euro. La noi contează acest lucru. Eu mi-am dorit dintotdeauna să continuăm cu Alexandru Pelici. Este acasă, este bănățean, are toate atuurile să se ridice la nivelul la care se așteaptă lumea. Mi-am propus să se întoarcă la club măcar 20 la sută din ce investesc. Fotbalul pe care îl practicăm trebuie să devină un spectacol. Nu putem face fotbal doar pentru fotbaliști, antrenor și doi-trei oameni din jurul clubului”, a precizat finanțatorul clubului timișorean aflat la al treilea sezon în Liga 2.

Înfrângerea cu Argeș l-a demoralizat foarte tare pe Pelici

Antrenorul timișorean Alexandru Pelici a spus că un motiv al scurtcircuitului care l-a făcut să nu meargă cu echipa la Buzău, în ultima etapă din 2019, a fost meciul pierdut anterior, cu 2-1 cu Campionii FC Argeș.

„Le promit suporterilor nu că vom câștiga toate meciurile, dar nu vom mai vedea atitudinea de la jocul cu FC Argeș, când mie, personal, mi-a fost rușine că antrenez Ripensia, pentru că la finalul jocului am văzut nepăsare. Acesta a fost un punct care mi-a cauzat multe dezamăgiri. De aici a intervenit scurtcircuitul de la jocul cu Buzăul, a fost principalul factor. Dar, cum a spus Ion Țiriac, sunt destul de inteligent ca să îmi dau seama când sunt prost. Mi-am dat seama că putem face lucruri frumoase. Omul de lângă mine mi-a dat toate dovezile necesare”, a spus Pelici.

Alexandru Pelici a preluat Ripensia în luna noiembrie 2018, în partea a doua a campionatului trecut.

Ripensia a încheiat prima parte a sezonului pe locul 14 în Liga 2, cu 24 de puncte, cu trei puncte mai mult decât Concordia Chiajna, ultima clasată pe pozițiile retrogradabile.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă