Petrolul testează un jucător care a fost dorit de UTA, însă a ales să semneze cu CFR Cluj. Flavius Stoican are și alt nume nou la antrenamente

Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 18:07 Pregătiri, amicale

Petrolul a trecut lejer de unul dintre adversarii care și-au anunțat ca obiectiv promovarea, 3-1 la Dunărea Călărași, iar pentru echipa lui Flavius Stoican urmează un nou meci dificil. Luni, de la ora 18:00, joacă în deplasare, la Constanța, cu Farul, echipă care, de asemenea, își dorește să ajungă în prima ligă.

Prima ședință de pregătire din această săptămână a „lupilor” s-a desfășurat marți, exclusiv în sală, iar ieri au avut parte de două antrenamente, într-o zi cu regim de semi-cantonament. Ambele au avut loc pe terenul de la Strejnic. Flavius Stoican a avut, cu o singură excepție, tot lotul la dispoziție. Singurul care s-a pregătit separat a fost mijlocașul Alexandru Munteanu, cel care, din cauza unei probleme de natură musculară, a ratat confruntarea de la Călărași, fiind, de asemenea, incert pentru întâlnirea de la Constanța, scrie site-ul oficial al Petrolului.

Alberto Olaru a revenit, Alen Moisin e testat

La antrenamentele „găzarilor” a revenit, de săptămâna trecută, și Alberto Olaru (21 de ani), jucător aflat în continuare sub contract cu clubul, iar, ieri se află în teste și tânărul mijlocaș Alen Moisin (17 ani), ultima dată legitimat la CFR Cluj.

Alen Moisin s-a pregătit cu UTA timp de două săptămâni în iarnă, o fost utilizat în amicalele cu Szeged și Cermei, i-a impresionat repede pe antrenori, însă conducătorii clubului arădean n-au fost convingători și l-au scăpat printre degete. Mijlocașul de bandă a fost „furat” de CFR Cluj, după ce contractul propus de „Bătrâna Doamnă” nu l-a mulțumit, iar campioana l-a folosit la echipa secundă, în Liga 3.

Venit în țară după ce a activat la Academia lui Manchester City și FC Burry, Alen Moisin părea că va semna cu UTA, însă au apărut probleme în legătură cu durata contractului. Arădenii îl doreau pe puști până în vara anului 2021, în timp ce jucătorul ar fi vrut să semneze pe un sezon și jumătate. Pe fir a intrat CFR Cluj, care l-a convins să semneze cu ei.

Moisin este vărul fostului utist Sorin Strătilă, cel care l-a și propus la UTA, unde impresionase cu calitățile sale fizice la nici 17 ani împliniți. „M-am mutat acum trei ani în Anglia, unde am început de jos. Am jucat un an de zile la o echipă mică și apoi am primit o invitație de la academia celor de la Manchester City, pentru a participa la un trial și mai apoi la un meci amical de-al lor. Au decis să mă țină un an de zile acolo, doar că nu am semnat cu ei, ffindcă nu se puteau integra în regula de fair-play financiar dată de UEFA. În schimb, următoarea mea echipă din Anglia, FC Burry, mi-a făcut un contract și am apucat să joc în liga a treia”, a povestit, în iarnă, Moisin pentru Sport Arad.

„E un băiat serios și talentat, care vine dintr-un fotbal profesionist, ca cel englez. A revenit în țară fiindcă are ceva probleme familiare, iar UTA mi s-a părut cea mai bună variantă pentru el, deși a mai avut și alte discuții. Viteze, forța și tehnica sunt principalele lui calități și vorbim despre un junior care nu a făcut încă 17 ani”, spunea Strătilă despre Moisin.

8 lei biletul pentru fanii Petrolului la meciul de la Constanța

Petrolul va juca, luni, la Constanța, meciul cu Farul de pe stadionul „Gheorghe Hagi” fiind programat să înceapă la ora 18:00. Conform organizatorilor întâlnirii, biletele pentru sectorul rezervat suporterilor ploieșteni vor costa 8 lei și vor putea fi procurate de la fața locului, de la o casă special amenajată.

Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 18:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă