Pandurii, la prima victorie în amicale. Fostul portar al lui „U” Cluj și un atacant din Republica Moldova, în probe. Rămași și fără secunzi, gorjenii par să aibă probleme mult mai grave

După înfrângerile cu FC Hermanstadt (1-4) și Tractorul Cetate (1-2), Pandurii Târgu Jiu a obținut, sâmbătă, prima victorie în amicalele verii.

Pe terenul sintetic din Târgu Jiu, echipa divizionară secundă antrenată de Adrian Bogoi a dispus cu scorul de 3-0 (2-0) de Internațional Bălești, echipă care activează în Liga a 4-a Gorj, prin golurile marcate de Patrick Popescu, Andrei Șendroiu și Radu Filip. La Pandurii au evoluat și fostul portar de la „U” Cluj, Iulian Dinu, un vârf din Republica Moldova, Ion Dumitru, dar și Daniel Unguru, atacant care ar putea reveni la echipa din orașul natal, după ce sezonul trecut a jucat la ACSO Filiași, în Liga 3.

Totuși, Pandurii ar putea să nu poată perfecta, momentan, niciun transfer, având, se pare, interdicție, după ce o parte dintre antrenorii de la grupele de juniori au reclamat clubul la FRF pentru neplata salariilor.

Militaru, principal la Energeticianul

Tot din cauza restanțelor, cei doi antrenori-secunzi ai echipei de seniori au decis să părăsească Pandurii. Astfel,  Dragoș Militaru a plecat, ca „principal”, la retrogradata din eșalonul secund ACS Energeticianul, echipă care speră să se numescă Viitorul Târgu Jiu din noul sezon, în timp ce Dorian Gugu e tentat să meargă și el în Liga 3, tot ca secund însă, la LPS Cetate Deva.

Echipa hunedoreană a fost reprimită în eșalonul terț, având cel mai bun punctaj dintre retrogradate, urmând să preia locul brașovenilor de la AFC Hărman. Noul antrenor principal al echipei din Deva este Ștefan Nanu, ultima dată la ACS Poli Timișoara. De precizat că Nanu a fost antrenor și la Pandurii, în urmă cu două veri, imediat după retrogradarea gorjenilor din Liga 1, însă n-a condus echipa decât două săptămâni, după care a plecat, fiind nemulțumit de faptul că, în scurta perioadă, oficialii clubului n-au izbutit să perfecteze niciun transfer.

De altfel, de la retrogradarea din Liga 1, Pandurii se chinuie în fiecare pauză competițională să-și completeze lotul, transferurile fiind perfectate, de obicei, pe ultima sută de metri.

După plecarea lui Militaru, postul de antrenor secund a fost completat prin „promovarea” lui Cristi Popescu, de la Juniori U19, grupă de la care sunt testați în aceste zile o serie de tineri fotbaliști. Cristi Popescu a fost principal  și la Pandurii II, pe vremea în care clubul gorjean își permitea să aibă echipă-satelit la Liga 3.  

Cu Internațional Bălești, Pandurii a jucat, sâmbătă, în formula: I. Dinu – Oiță, Ciobanu, R. Gheorghe, Vasilescu – Șendroiu, Trancă, Bratu, Rasoveanu – Dumitru, Popescu. După pauză au jucat: Oprița –  Almic, Tănăsoiu, Dinu-Ivănescu, Lică, D. Unguru, L. Gheorghe, Safta, Peia, Filip, Stăniloiu și Cuțitoiu.

Majoritatea celor folosiți în repriza secundă sunt juniori promovați de la grupele de republicani, cum este și cazul lui Radu Filip, autorul ultimului gol al testului de sâmbătă. Accidentați, Mihai Cotolan, Nicolae Cotolan, Iulian Măicăneanu și Rareș Cristea nu au evoluat.

Alexandru Vodă (FC Hermanstadt), George Tudoran (Rapid), Gabriel Dodoi (Rapid), Denis Brînzan (FC Argeș), Andrei Blejdea (FC Argeș), Robert Dănescu (FC Argeș), Alexandru Costache (revenit la Concordia Chiajna), Milos Draca, Hery Du-ho Kim și Laurențiu Tudor s-au despărțit de Pandurii.

Miercuri, Pandurii va disputa un nou amical, pe terenul sintetic din Târgu Jiu, cu nou-promovata în Liga 3 Gilortul Târgu Cărbunești, iar sâmbătă, în ultimul test premergător startului de sezon, va juca la CS Mioveni.

În prima etapă a sezonului, echipa gorjeană va juca, pe 3 august, pe terenul nou-promovatei Turris Oltul Turnu Măgurele. Întreg programul Ligii 2 poate fi văzut AICI.

O nouă derogare pentru sinteticul de lângă „Municipal”

Între timp, oficialii echipei Pandurii au reușit să obțină, o nouă omologare, provizorie, a terenului sintetic, care a găzduit și sezonul trecut meciurile gorjenilor.

„În urma inspecției și a verificării documentației pusă la dispoziție de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, terenul sintetic II din Complexul Sportiv Municipal a primit omologarea provizorie pentru ca echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu să poată disputa meciuri oficiale, în Liga a doua, pe acest teren, până la inaugurarea stadionului Municipal din Târgu Jiu.
Din Comisia de Omologare au făcut parte Sorin Cojocaru – reprezentantul FRF, responsabilul cu omologarea și cu ordinea și siguranța stadioanelor și Laurențiu Mândruț – inspector în cadrul Direcției pentru Sport Gorj, ca reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului în teritoriu precum și reprezentanți ai ISU Gorj și ai Inspectoratului de Jandarmi Gorj.
Din partea clubului Pandurii Târgu Jiu a participat tot personalul responsabil cu organizarea meciurilor de pe teren propriu: directorul sportiv Camilian Floroiu, responsabilul cu ordinea și siguranța al clubului, Valentin Adam, directorul administrativ Ion Rădoi, ofițerul de presă al clubului, Monalisa Popescu, precum și organizatorul de competiții al clubului, Lucian Calotă”
, sună comunicatul remis pe site-ul oficial al clubului Pandurii.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă