Murariu a sunat adunarea! Rapid poartă negocieri cu 3 foști jucători ai Botoșaniului

11 Jul. 2012, 16:38 Pregătiri, amicale

Divizionara secunda Rapid Suceava a inceput intr-un final pregatirile pentru Liga a II-a. In ciuda incertitudinii din plan financiar, „ceferistii” s-au reunit luni sub comanda noului antrenor principal, Ovidiu Murariu.

Fata de sezonul precedent, din lotul Rapidului prezent luni pe „Areni” nu au mai facut parte Marinkovic, Tincu si Cornea. Suspendati pentru ultima etapa, Ghiviziu, Paul Bosancu, Suleru si Jalba s-au prezentat la club, dar nu s-au antrenat impreuna cu ceilalti jucatori. Incertitudini planeaza si asupra lui Semeghin, care nu a venit la reunire. In schimb, lotul Rapidului a fost plombat cu o serie de juniori de la LPS Suceava, in frunte cu Razvan Lutac.

„Sunt venit cu sufletul aici, pentru a face o treaba cat mai buna la echipa fanion a judetului Suceava. Sper ca la inceputul campionatului sa aliniem la start un lot valoros. Am purtat o discutie in vestiar cu jucatorii si cu cei din conducerea clubului. Chiar daca au existat anumite zvonuri, important este ca ne-am adunat si ca rotita Rapidului a inceput sa se miste. Vrem sa le dam o sansa si jucatorilor tineri, de care sper sa profite”, a declarat Ovidiu Murariu, care va face echipa pe banca tehnica cu Bogdan Tudoreanu si Ion Buzoianu.

Noul antrenor principal al Rapidului spera ca jucatorii sa accepte actuala situatie financiara de la club si sa traga tare pentru ei si pentru suporteri: „Consider ca atat timp cat au dorit sa profeseze meseria de fotbalist, jucatorii trebuie sa se pregateasca pentru a juca in Liga a II-a si, de ce nu, poate in Liga I. Daca in fotbal nu pui pasiune si faci din latura financiara un scop nu poti sa reusesti. Satisfactia va fi mult mai mare daca in aceasta perioada vor trage din greu si vor debuta in Liga a II-a cu o victorie. Tin foarte mult ca spectatorii care vor veni la meciuri sa plece multumiti de pe „Areni”. Am trait foarte multe momente frumoase aici si cred ca cei care vin din urma trebuie sa dea dovada de aceiasi daruire si abnegatie pentru culorile clubului. Stim ca pornim ca out-sideri, dar in toate campionatele echipele care porneau cu sansa a doua au oferit surprize.”

Componentii Rapidului urmeaza sa se pregateasca la Suceava in urmatoarele doua saptamani, dupa care vor pleca intr-un cantonament la munte. Ovidiu Murariu si-ar dori ca stagiul de pregatire centralizata sa se desfasoare la Vatra Dornei, dar locatia va fi stabilita in functie de posibilitatile financiare.

Se poartă primele negocieri

Revenirea lui Andrei Rohetki, Alex Vrabie sau Daniel Balan la Suceava este din nou in actualitate. Conducerea Rapidului a purtat o serie de discutii cu cei trei fosti componenti ai gruparii FC Botosani si acum asteapta un raspuns din partea acestora.

„Am avut o discutie, urmeaza sa mai clarificam cateva aspecte si vom afla optiunea lor in scurt timp. Ii dorim aici, le stim valoarea si pot sa isi puna amprenta in jocul echipei”, a marturisit Ovidiu Murariu, care a lucrat cu Vrabie la Juventus Falticeni si cu Rohetki la Cetatea Suceava.

Au stabilit primele amicale

Conducerea clubului Rapid Suceava a început să schițeze programul de pregătire precompetițională. „Ceferiștii” au stabilit deja două meciuri amicale, unul dintre acestea în compania fostei prim-divizionare FCM Târgu Mureș.

Ovidiu Murariu își va urmări elevii la lucru, pentru prima dată, la sfârșitul acestei săptămâni. Rapid Suceava va începe seria meciurilor de pregătire sâmbătă dimineață, când va înfrunta o echipă formată din juniori de la Liceul cu Program Sportiv. Pe 25 iulie „ceferiștii” vor primi vizita grupării FCM Dorohoi, urmând ca pe 10 august la Suceava să vină FCM Târgu Mureș, echipă care în ultimii doi ani a activat în prima ligă. Conducerea Rapidului urmează să stabilească în perioada următoare și alte jocuri de pregătire, printre posibilii adversari numărându-se FC Botoșani și Young Boys Panciu.

Sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a va debuta pe 18 august. Programul jocurilor va fi stabilit după data de 15 iulie, atunci când expiră termenul de înscriere a echipelor.

Sursa: Gazeta de Suceava

11 Jul. 2012, 16:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă