Antrenorul CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, și directorul sportiv Zeno Bundea au răspuns întrebărilor presei la conferința de presă organizată la Zlatibor, unde alb-albaștrii se află în cantonament. Lincar a analizat perioada de pregătire de până acum și s-a declarat mulțumit de stadiul în care se află echipa: „Totul decurge conform planului, condițiile de pregătire sunt foarte bune, băieții au răspuns bine atât la antrenamentele fizice, cât și la cele tactice. Celor două meciuri amicale din țară nu le-am supus analizei, însă de meciurile din Serbia sunt mulțumit. Am avut posesie bună, deși încă ne lipsește totuși clarviziunea pe faza de atac, mai avem probleme la construcție, însă acestea se pot rezolva. Am jucat împotriva lui Buducnost Podgorica, o echipă cu nume din Muntenegru și am oferit o replică bună, am avut 4-5 situații de marca, deși am pierdut din cauza unui penalty acordat în mod hilar. Mi-am propus ca în Serbia toți jucătorii să aibă șansa de a evolua măcar 45 de minute pe meci, la fel și în amicalele de acasă. Voi încerca să cristalizez un prim unsprezece, dar iau în calcul în continuare completarea lotului cu alți jucători.”
Problema principală – lipsa de omogenitate
Despre obiectivele pe termen scurt și mediu, antrenorul Craiovei a comentat: „Suntem în discuții pentru aducerea unor fotbaliști, unii chiar cu nume. E totuși dificil să aduci în Liga a II-a jucători cu cotă, ținând cont de nivelul la care evoluăm și de limitele salariale. Mizăm mult pe tineri de perspectivă, care pot crește. Trebuie să omogenizăm acest lot destul de repede, mulți dintre jucători acum s-au cunoscut, dar am ținut să aduc la echipă fotbaliști de caracter și care să fi evoluat constant în ultimul an, cel puțin la Liga a II-a, unii chiar care au cochetat cu echipe din primul eșalon. Nu m-am ocupat personal de transferuri, deși am fost sunat de mulți jucători, unii chiar s-au prezentat la Mogoșoaia cu intenția de a da probe de joc.
Avem un buget consistent, dar asta nu înseamnă că acesta va fi canalizat doar pe salarii, avem și alte probleme de rezolvat, cantonamente, probleme de logistică, medicamentație, etc. Totuși, vor fi bonusuri importante de performanță. Avem și 6-7 olteni în echipă, mi-aș fi dorit și mai mulți, fiindcă îmi place spiritul oltenesc, însă fenomenul practic nu a existat în Craiova în ultimii doi ani, singura echipă fiind Apă Craiova, în Liga a III-a. E greu să-i aduci pe cei care au ajuns la un nivel ridicat, cel puțin acum, în Liga a II-a”.
„Nu sunt un antrenor copy-paste, am propriul stil”
Tehnicianul și-a expus și filosofia de antrenor: „Majoritatea antrenorilor m-au influențat, dar îmi place să cred că am propriul stil, nu sunt un antrenor copy-paste. Trebuie să ai personalitatea ta, modul tău de a privi fotbalul, iar dacă vrei să ai succes trebuie să vii mereu cu ceva nou. Au apărut și la noi mulți antrenori tineri, lideri fiind Reghecampf și Contra, avem și modelul portughez, cu Villas Boas, care a câștigat un trofeu european la 33 de ani. În fotbalul actual nu neapărat experiența este determinantă, deși nu este nici de neglijat”
Despre impactul echipei și al său personal cu suporterii din Bănie, Lincar a precizat: „Nu cred că voi avea probleme de adaptare sau de acceptare și partea craiovenilor. Am jucat la Steaua, dar am fost aproape de a ajunge și la Craiova, pe vremea când Mircea Rednic era antrenor aici. Mi-ar fi plăcut să am de partea mea atmosfera din Bănie, una specială, am admirat-o și pe vremea când eram adversar al Științei. Totuși, vorbim despre două cariere diferite, iar Craiova este prima echipă mare din cariera mea. Nu aș avea vreo problemă să antrenez orice echipă, cu excepția lui Dinamo, nu sunt compatibil cu acest club”. Lincar a promis că echipa va etala un fotbal plăcut în cel mai scurt timp: „Vom juca ofensiv, Craiova a fost tot timpul o echipă care s-a impus, care nu a acceptat dominarea, a avut un stil ofeinsivă, spectaculos, doar astfel poți avea fanii aproape”.
Bundea: „Vrem suporterii aproape!”
Orădean ca și Lincar, Zeno Bundea este obișnuit cu atmosfera din Bănie, evoluând acum 10 pentru Universitatea, el, alături de alți olteni din echipă, având misiunea de a le oferi amănunte celorlalți jucători despre ceea ce înseamnă Craiova: „Vreau să le transmit suporterilor că îi vrem alături precum în perioada când eram jucător la Craiova și vor avea ce vedea. Le-am spus și jucătorilor ce înseamnă Craiova, ce înseamnă suporterii Științei. Sunt plăcut surprins de modul cum au recționat jucătorii, au demonstrat deja că au caracter. Nu ne interesează ce se întâmplă la un alt club, indiferent că este din Craiova sau nu, noi ne vom concentra pe rezultatele noastre, pe jocul nostru, care sperăm să satisfacă suporterii”.
Bundea a menționat și principalele contracandidate la promovarea în Liga I: „Sunt convins că vom avea rivale puternice în lupta pentru promovare, Tg. Mureș este echipă care și-a propus promovarea, la fel Damila Măciuca – actuala CSM Rm. Vâlcea, dar și Gloria Bistrița, care are aproape același lot din Liga I, poate chiar FC Bihor, deși și ei sunt în căutări”.
Articol scris de Cosmin STAICU