Ionuț Stancu, campion și la al doilea test Gacon!

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 13:20 Pregătiri, amicale
Ionuț Stancu,** campion și la al doilea test Gacon!

Galben-verzii au avut, marți, o zi grea, antrenorii punându-i să dea din nou Testul Gacon, prin care se poate vedea nivelul de pre­gă­tire fizică a unui jucător. În cadrul acestui test, jucătorilor li se cere să alerge distanța de 125 de me­tri în 45 de secunde, după care se face o pauză de 15 secunde și se aleargă înapoi în același timp. După prima tură, distanța se mărește cu 6,25 m, însă timpul rămâne același, 45 de secunde, la fel ca și pauza, 15 secunde. Cu fiecare tură nouă, distanța crește cu 6,25, dar timpul rămâne, jucătorii fiind nevoiți încet-încet să mărească ritmul și viteza (practic, fotbaliștii alergau la o primă tură 125 m + 125 m, la o a doua 131,25 + 131,25, la o a treia 137,5 + 137,5 metri ș.a.m.d.).  

Testul a fost dat pentru prima oară la venirea din vacanță, când jucătorii nu erau puși foarte bine la punct cu pregătirea fizică. A­tunci, Stancu și Mormolea au ie­șit în evidență, făcând câte 20 de ture, în rest, majoritatea fotbaliș­ti­lor alergând câte 18-19 ture. An­tre­norii nu le-au reproșat nimic atunci fotbaliștilor, însă le-au trans­mis că lucrurile se vor schimba la întoarcerea din cantonament, un­de vor avea de făcut minimum 21-22 de ture. Marți dimineață, de la ora 9, galben-verzii s-au pre­zen­­tant la terenul sintetic de la Gru­pul Școlar Colibași și, pe gru­pe, au repetat testul. Perioada de acumulări de la Sinaia s-a văzut și și-a spus de data aceasta cuvîn­tul, iar toți au ieșit în grafic. „La test au ieșit foarte bi­ne. S-a văzut clar o îm­bu­nă­tă­țire față de pri­ma dată. Bă­ieții au acumu­lat multe la Si­na­ia și s-a vă­zut”, spunea, mul­țumit după test, Flavius Stoi­can.

Ionuț Stancu – din nou campion

Ionuț Stancu a fost din nou printre campionii testului. Extrema stângă a alergat, marți, 25 de ture, în condițiile în care prima dată alergase doar 21. Alte exemple: Delcea a alergat acum 22 de ture, după ce alergase prima oară 17, iar juniorii au făcut și ei toți peste 22 de ture, în condițiile în care, data trecută, alergaseră 17-18. „Acum trebuie să menținem ce am făcut și, de ce nu, să facem chiar mai bine. Se poate acest lucru”, a mai spus Flavius Stoican.

A plecat Dănălache

Mioveniul a rămas în retur fă­ră ambii portari titulari din tur. Astfel, după ce Popescu a fost pus pe lista de transferuri la în­ce­putul pre­gătirii de iarnă, ne­maintrând în ve­derile antreno­rilor, acum, și Re­mus Dănălache a plecat de la echipă. Goalkeeper-ul s-a transferat, marți, la Corona Brașov, fiind lăsat să ple­­ce liber de contract. „El avea o si­tuație familială mai deosebită și am hotărât să-l lăsăm. Oricum, mai avea 3 luni de contract cu noi și putea pleca. Îi era gândul la ple­ca­re, nu să stea și, de aceea, am de­cis să-l lăsăm”, spunea pre­ședin­te­le CD, Dumitru Oltea­nu.

 Ciucă, favorit la titularizare

În condițiile în care portarii titu­lari din tur au părăsit echipa, nou-veniții au șansa lor în retur. Favorit să devină titular până în vară este acum Silviu Ciucă, adus de la Di­na­mo II, jucător știut de Flavius Stoican de pe vremea când antre­na în Groapă. La echipă mai sunt, de aseme­nea, și Oprea, și Preda, dar și Popa, venit în timpul canto­na­­­men­tului de la Sinaia.

Amicale cu Bradu și Chindia

Un nou amical pentru CS Mio­veni este prevăzut la finele săptă­mânii. Vineri, galben-verzii vor ju­ca, de la ora 16, la Bradu, cu for­ma­ția de Liga a IV-a Atle­tic, în timp ce sâmbătă, de la 11, pe sin­te­ticul de la Grupul Școlar va avea loc meciul de pregătire cu Chindia Târ­goviște. După cum spunea Stoi­can, pentru aceste meciuri vor fi făcute două echipe separate.

A venit un francez

În aceste zile, Stoican va testa și un jucător de atac francez. A­cesta s-a prezentat la echipă în cursul zilei de ieri și a intrat de a­seară în programul lotului. Vârful de culoare a fost adus de un im­pre­sar, fotbalistul mai evoluând în trecut în Liga a II-a din Norvegia, dar și în Liga a II-a din Turcia. Vâr­ful va fi testat într-unul din amica­lu­rile programate în week-end.

Dragalina și Ciucă au semnat

Un alt vârf de atac sosit în aceas­tă iarnă, Dragoș Dra­galina, a sem­nat deja cu echipa galben-verde, banca tehnică putându-se baza pe el pentru retur. Atacantul a semnat pe un an, cu drept de prelungire în­că 6 luni. De asemenea, la o în­țe­legere cu clubul argeșean a ajuns și portarul Ciucă, și acesta sem­nând un contract pe un an și jumă­tate.
 
Juniorii la Sinaia

O parte dintre copiii de la Cen­trul de Copii și Juniori al CS Mio­veni vor pleca în week-end în pre­gă­tire centralizată la munte. Este vorba despre juniorii A și B, antre­nați de Telu Stancu și Marin Radu II, coordonatorii Centrului, care de sâmbătă vor merge la Sinaia, la Mo­tel Național, pentru 6 zile. Pen­tru juniori va fi primul lor canto­na­ment la munte, aceștia primind îna­inte de plecare echi­pament nou.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 13:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă