Gânduri de promovare în Valea Domanului. Echipa reșițeană a bifat primele trei transferuri și are în probe și un sârb

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 18:59 Pregătiri, amicale

Echipa de Liga a 3-a, CSM Școlar Reșița s-a reunit luni după-amiază, în Valea Domanului, cu unele noutăți în lot. La primul apel din 2017 au răspuns 23 de jucători, care au efectuat un antrenament fizic pe pista stadionului „Mircea Chivu”.

Au lipsit motivat pentru că aveau examene la facultate, George Beloescu și Dragoș Țoțu, dar care și-au făcut turele de alergare înainte de reunirea oficială, de la ora 16. Noutățile din lotul pregătit de Leontin Doană sunt Fabian Himcinschi, Cristi Poiană (ambii de la Performanța Ighiu) și Marius Călin (ex Millenium Giarmata), de asemenea, în pregătiri aflându-se și un fundaș sârb cu veleități de atacant care ar putea face obiectul unui transfer la echipa din Valea Domanului.

CSM Școlar Reșița se va pregăti pe plan local în această perioadă, urmând să susțină și două jocuri de verificare. Primul dintre ele va fi sâmbătă, 21 ianuarie, pe terenul sintetic, contra unei echipe din Liga a IV-a Timiș. Apoi va veni cel mai tare amical al iernii, cu formația de primă ligă ACS Poli Timișoara, meci ce va avea loc joi, 26 ianuarie, de la ora 14:30, posibil chiar pe terenul mare, cu gazon natural, la solicitarea formației de pe Bega. După care rosso-nerii vor pleca în cantonament în stațiunea Băile Herculane, până pe 4 februarie.

„Am început pregătirile, le vom continua pe plan local până în data de 26, după care vom pleca într-un stagiu de pregătire centralizat la Băile Herculane, până în data de 4 februarie. Gândurile pentru acest an este să avem rezultate cât mai bune, obiectivul este locul 1-6, dacă putem să promovăm, normal că nu ne dăm la o parte. Sperăm să ne pregătim cât mai bine, să nu intervină accidentări în această perioadă, întrucât este o perioadă destul de importantă pentru jucători. Dacă pierd pregătirea de iarnă, e greu să mai revii la o condiție optimă pentru a face față returului. Din lotul nostru au plecat deocamdată doi jucători, Vichente Marcu și Alexandru Ciucur, și au venit, dintre cei care au și semnat deja cu echipa noastră, Poiană, Himcinschi și Călin. Au mai venit în pregătri cu noi, Maria, un jucător U19, Chira, care au mai jucat aici, la Metalul Reșița, în Liga a 2-a. A mai venit în probe și un sârb, Predrag Obradovic, care poate juca fundaș central sau atacant”, a spus, citat de expressdebanat.ro, antrenorul Leontin Doană.

În privința șanselor de promovare, tehnicianul rosso-nerilor este optimist: „Sunt șanse, din moment ce suntem la două puncte de locul I. Rezultatele au fost de partea noastră, am pierdut primul loc în ultima etapă a turului, când am fost învinși de Poli și Sebișul a câștigat acasă.”

Au venit în Valea Domanului să pună umărul la promovare!

CSM Școlar Reșița a demarat încă de la finalul anului trecut campania de achiziții, pentru a se putea prezenta cât mai bine în returul de foc care o așteaptă. Deja trei jucători au semnat cu gruparea din Valea Domanului, iar transferurile nu se vor opri aici, precizează Express de Banat.

Cristi Poiană, Fabian Himcinschi și Marius Călin au început pregătirile în Valea Domanului, sub comanda antrenorului Leontin Doană, cel care își aniversează pe 17 ianuarie ziua de naștere.

„Pe majoritatea băieților îi cam cunosc, și mai sunt băieți care au jucat la echipa Metalul. Este un colectiv bun, băieții m-au primit bine, am mai venit și cu un coleg, cu Fabian Himcinschi. Sperăm cu o pregătire bună, să ne îndeplinim obiectivul pe care-l avem. Să fim acolo, în față, să câștigăm fiecare meci în parte și dacă clasamentul ne va duce spre Liga a II-a, cu atât mai bine”, a spus Cristi Poiană.

„Am venit cu gânduri mari, pe majoritatea băieților îi cunoșteam dinainte. E un colectiv unit și asta o să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor. Mă simt bine, acum am început, este primul antrenament. Îmi doresc să fiu sănătos și să ajut această echipă, la îndeplinirea obiectivelor. Avem șanse mari de promovare, ne luptăm cu încă două-trei echipe. Ne dorim să fim în frunte și sunt sigur că ne vom îndeplini acest obiectiv”, a declarat și Fabian Himcinschi.

„Sper să facem treabă bună, le mulțumesc oamenilor de aici care au avut încredere în mine și o să fac tot posibilul să nu-i dezamăgesc”, a spus Marius Călin, cel care a mai jucat la Reșița pentru echipa de futsal Muncitorul.

CSM Școlar Reșița (locul 2 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a) va susține primul amical al iernii sâmbătă, 21 ianuarie, pe terenul sintetic din Valea Domanului, în compania unei echipe din Liga a IV-a Timiș.

Articol și foto de Marian Cărăvan (Express de Banat)

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 18:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă