Ripensia a defilat în primul amical al verii. Unul dintre nou-veniți s-a remarcat cu o „dublă”. Concluziile lui Pelici

Ripensia Timișoara s-a impus la scorul de 8-0 în primul meci-test al verii, jucat cu Avântul Topolovățu Mare, a doua echipă clasată în una din cele trei serii de Liga a 5-a Timiș din sezonul trecut. Dintre noutăți, Marius Fotescu a marcat o „dublă”, iar antrenorul Alexandru Pelici a început deja să „filtreze” și jucătorii veniți în teste.

Roș-galbenii au fost împărțiți în două echipe diferite pentru cele două reprize, cu mențiunea că tinerii portari Mociu și Marinoiu vor fi utilizați la următorul amical, Vlad Chera a făcut separat antrenament fizic, iar Andrei Tînc a privit de pe margine, fiind accidentat.

Albert Voinea a deschis scorul în minutul 11 și tot el a majorat diferența în minutul 36. Până la pauză, au mai înscris Denis Golda, în minutul 41, și Alexandru Popovici în minutul 43.

În repriza secundă, scorul a căpătă proporții mai ales pe final. Zaluschi a marcat pentru 5-0 în minutul 70, după care, în câteva minute, Marius Fotescu și tot Zaluschi au mai înscris de două ori. Fotescu a fost cel care a închis tabela, în minutul 85.

Ripensia prima repriză: Dobre – Ad. Popa, Țiereanu, Hecsko, C. Toma – Stoi, Boldea – Al. Popovici, Voinea, Grigore – Golda
Ripensia repriza secundă: Păduraru – Monea, Burdeț, Apro, C. Lungu – Dobie, Al. Neagu – Fotescu, Zaluschi, Iseini – M. Staicu

Avântul Topolovățu Mare: Luca – Ciocan, Lazea, Băran, Roșie – Vida, Ciobanu – Tomici, Dragomir, Dzidzac – Bejera
Au mai intrat: Papp, Cristescu, Barbu, Balint, Cimponer, Loba, Bobotan

Ripensia, pe finalul cantonamentului pe plan local

Ripensiștii mai au două antrenamente joi și un alt amical vineri dimineața, după care vor primi liber până luni. Stagiul de acumulări fizice e spre final, iar antrenorul Pelici e mulțumit de cum decurg lucrurile.

„Un antrenament bun, suntem pe finalul unui cantonament, în care băieții au lucrat foarte bine din punct de vedere fizic. Sper ca acumulările fizice să ne ajute în campionat. Important e că aproape toți jucătorii, cu excepția lui Tînc, sunt sănătoși și nu vor fi probleme. Sperăm ca și la Andrei să nu fie o problemă care să-l țină departe de antrenamente mult timp, deja este a doua zi pe care o pierde. Ne-a interesat în acest prim joc să vedem ce înțeleg cei nou-veniți, din ceea ce ne dorim să joace echipa noastră. Nu bucură faptul că au și marcat. Sunt jucători care credem noi că ne pot ajut ași vom vedea dacă am avut dreptate sau nu”, a precizat „Pelicanul”.

Vor rămâne, așa cum Liga2.ProSport.ro a anunțat, portarii Mociu și Marinoiu, dar și Caius Lungu. După meciul de vineri, Pelici se va decide asupra lui Mario Boldea, mijlocaș central de 22 de ani, și a lui Dragoș Grigore, jucător U19.

„Pe Caius îl cunoșteam. Este un jucător care nu s-a schimbat prea mult în anii în care nu ne-am văzut. Doar ca fizionomie, a venit copil și a plecat bărbat. Dar, în rest, ca și fizic, e același. A avut continuitate, chiar dacă nu a jucat la un nivel foarte înalt. În ceea ce-i privește pe ceilalți, și aici mă refer la Boldea și Grigore, le vom da un răspuns vineri, după cel de-al doilea joc. Iseini e o surpriză plăcută pentru mine. Un jucător care poate fi o surpriză. Mai are câteva lucruri de pus la punct. E și el foarte obosit, dar are îndemânare bună cu mingea la picior și personalitate. Acesta e un lucru care ne-a interesat. Îl aveam pe Dumiter, care avea această personalitate și acest tupeu și avem nevoie de astfel de jucători”, a explicat antrenorul.

Vineri dimineața, de la ora 10:00, tot în Ciarda Roșie, Ripensia își va măsura forțele cu CS Dudeștii Noi, echipă de Liga a 4-a Timiș.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă