FCM Târgu Mureș s-a reunit! Coroian va fi secundul lui Daniel Isăilă

Marius ANGHEL 21 Jan. 2013, 15:33 Pregătiri, amicale

Luni a avut loc reunirea lotului divizionarei secunde de fotbal FC Municipal Târgu-Mureș. Înaintea unei scurte ședințe cu jucătorii, directorul general, Aurelian Băbuțan și antrenorul principal, Daniel Isăilă au prezentat reprezentanților presei pe noul antrenor secund. Acesta este Ambrozie Coroian și vine de la Gloria Bistrița. Întreg stafful tehnic s-a arătat încrezător în lotul pe care îl au la dispoziție și cred într-o nouă promovare.

„Am revenit cu mare încredere la Târgu-Mureș și sunt convins că vom reuși să repetăm performanța de acum trei ani. Chiar dacă am fost plecat o perioadă, sufletul mi-a rămas aici și m-am întors încrezător. Totul depinde doar de noi. Nu va fi ușor, avem șase puncte de recuperat, avem și noi probleme finaciare, ca peste tot, dar cred că în foarte scurt timp acestea se vor reglementa și vom ajunge la normalitate”, a spus Aurelian Băbuțan.

Referitor la datoriile clubului și litigiile cu anumiți jucători, directorul general a confirmat că clubul are datorii cuprinse între 1 și 3 luni, iar Vagner și Szilagyi au depuse memorii la Liga Profesionistă. „Dacă aceștia vor fi declarați liberi de contract și își vor găsi echipe, noi le vom ura în continuare succes la noile cluburi. Suma despre care se vorbește, cele două milioane, ar fi bine să avem măcar 20-25 % din ei. Noi, deocamdată trăim din banii primiți pentru vânzarea jucătorilor, iar suma de care se vorbește s-ar putea debloca în cazul în care am ajunge pe loc promovabil, dar și atunci eșalonat. Avem de primit până în 25 februarie încă jumătate din suma transferului lui Astafei, dacă se va reuși un transfer a lui Balauru, care deocamdată e la noi, sumele pe care urmează să-i primim pentru Centrul de copii și juniori și de la unii sponsori”, a specificat directorul general sursele actuale ale clubului.

Eventuala restructurare a campionatului din sezonul următor este văzută de către Băbuțan ca un zvon răutăcios, considerând că nu ar fi corect să nu promoveze nimeni.

Isăilă crede în dorința de afirmare a tinerilor

Antrenorul principal, Daniel Isăilă este în mare parte mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție, acceptă că lotul mai poate suferi unele modificări, dar își pune mari speranțe în jucătorii tineri. „Avem foarte multe nume noi în lot și șapte săptămâni la dispoziție pentru a pregăti returul. Știm bine că dacă sunt multe modificări, acestea se fac atunci când ceva nu funcționează bine. Am însă mare încredere în jucătorii tineri, în dorința lor de afirmare”, au fost cuvintele tehnicianului.

Noul său secund speră și crede la rândul său în promovarea echipei. „Am venit la Târgu-Mureș deoarece mi s-a prezentat un proiect care mi-a plăcut. Îmi doresc să reușim să ne îndeplinim obiectivul și să revin în Liga I. Am convingerea că din vară ne vom pregăti pentru reluarea campionatului în Divizia A”, a spus și Ambrozie Coroian.

Un prim antrenament

Lotul de 31 jucători a efectuat un prim antrenament de acomodare pe terenul sintetic al stadionului Trans Sil. Au lipsit Vagner și Szilagyi, aflați în litigiu, al doilea și cu prebleme fizice, la unul din umeri. Noi sosiți sunt: Rareș Vârtic, Sorin Cucu, Costinel Gugu, Andrei Peteleu (fundași), Florin Istrate, Mihai Stere, George Cristian Ganea (mijlocași), Bratislav Punosevac și Andrei Sebastian Zăgrean (atacanți).

Dintre aceștia, reveniți la echipa mureșeană sunt Vârtic, Stere, Gugu și Balauru, ultimii doi după împrumuturi, iar Prunosevac și Cucu sunt ei împrumutați de la Oțelul Galați.

Revenit după împrumutul la U Cluj, transferul la FC Vaslui a lui Balauru nu s-a perfectat, dar acesta mai poate pleca pentru suma de 150 mii euro. Un alt nume nou fundașul Ovidiu Rozenfeld, din Liga III, de la Avântul Reghin.

Articol și foto de Mihai Vereș

Marius ANGHEL 21 Jan. 2013, 15:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă