Fără reproșuri copiilor! UTA a testat cinci jucători contra Sebișului!

Mihai Andries 25 Aug. 2013, 13:17 Pregătiri, amicale
Fără reproșuri copiilor!** UTA a testat cinci jucători contra Sebișului!

„Bătrâna Doamnă” a remizat cu Sebișul la capătul unei evoluții destul de bune, mai ales atâta timp cât arădenii s-au aflat pe teren în formula titulară. De fapt, la finalul disputei, George Neagu a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor săi.

„Nu pot face reproșuri după meciul de azi, copiii au alergat cât au putut. Le-am spus că pe faza de atac au libertate deplină, dar pe apărare le-am cerut puțină organizare. Nu am vrut să luăm gol din fază fixă și, din păcate, s-a întâmplat. Nu au fost atenți la acea fază din final, dar trebuie să ținem cont că au fost și multe schimbări, poate asta ne-a bulversat puțin”, a precizat antrenorul-jucător, George Neagu.

În ciuda faptului că a fost eliminat de pe teren pentru că a protestat la o decizie a arbitrilor în debtul reprizei secunde, Neagu a fost chemat de galerie la salut. Fundașul stânga e foarte apreciat pe Mureș după tot ceea ce a făcut pentru echipa emblemă a orașului în condiții vitrege. Probabil, mulți dintre jucătorii „textiliști” vor solidari cu George Neagu și, în cazul în care acesta nu se va mai prezenta la echipă de luni, vor refuza și ei să mai facă antrenamente. „Nu sunt antrenor, le-am mai spus și băieților că sunt doar prietenul și colegul lor. Le-am spus jucătorilor să își facă datoria în continuare, nu le cer să fie solidari cu mine, să facă ce îi îndeamnă instinctul”, a adăugat fostul piteștean.

Cinci fețe noi „textiliste”** la amicalul cu Sebișul

Față de confruntarea cu Banatul Sînicolau Mic, câștigat cu 11-0, UTA a avut cinci fotbaliști noi în amicalul cu Național Sebiș. Toți au intrat după pauză pe gazon și au avut o prestație în tonul colegilor lor, adică bunicică. Primii care a intrat în luptă au fost fundașul central, Ionuț Țabără (22 de ani, Farul), mijlocașul central, Adrian Zaluschi (23 de ani, ex Poli Timișoara și ACU Arad) și atacantul de careu Iulian Tecsi (21 de ani, ex U și CFR Cluj). Țabără a avut un șut bun din lovitură liberă, dar Merșca a salvat de la rădăcina barei, iar Tecsi a avut o pătrundere în forță ce a provocat eliminarea lui Albert din postură de ultim apărător.

În fine, în „alb-roșu” a reapărut și Alexandru Sălăjan, fotbalistul crescut de Atletico, trecut mai apoi pe la Gloria și FC Olt. Atacant de careu, arădeanul a evoluat cu Sebișul ca extremă stângă și tot pe stânga, dar ca fundaș, a apărut și timișoreanul Horgoș, propus la UTA de impresarul Cristian Opria.

Rămâne de văzut dacă acești jucători și colegii lor care se pregătesc de o lună de zile fără a știi ce le rezervă viitorul vor mai reveni în Calea Aurel Vlaicu dacă nu vor primi clarificări din partea conducerii, iar George Neagu nu va reveni asupra deciziei de a părăsi Aradul.

UTA – NAȚIONAL SEBIȘ 1-1 (0-0) Monac 52 / Bozian 82

UTA: Horvat – Marcu, Ardelean, Pascariu, G. Neagu – Raț, Lazea – Firțulescu, O. Popescu, Monac – Bîrză. Au mai jucat: L. Neagu, Țabără, Zaluschi, Tecsi, Domșa, Toțu, Sălăjan, Vîrtaci, Horgoș
Sebiș: Șoltesz – Mînecan, Morariu, Albert, Jude – Coțan – Blănaru, Bozian, Dobricean, Beuran – Miron. Au mai jucat: Merșca – Fara, Mândrușcă, Hecsko, Balint, Cl. Feieș, Susan, Galea, Higyed

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 25 Aug. 2013, 13:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă