Echipa lui Nicolae Dică și-a reluat pregătirea cu un obiectiv clar. SCM Pitești a început asaltul pentru Liga 2

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 19:18 Pregătiri, amicale

După o vacanță de o lună, fotbaliștii de la SCM Pitești au început luni pregătirea pentru returul campionatului Ligii 3. Alb-violeții s-au reunit la stadionul „Nicolae Dobrin” sub comanda antrenorului Nicolae Dică. Echipa de fotbal a Piteștiului a făcut un scurt antrenament de acomodare pe terenul sintetic al stadionului care a fost deszăpezit complet cu câteva zile înainte de reunire, iar în următoarele două zile va efectua vizita medicală.

La primul antrenament au fost prezenți 23 de jucători. Singurii care au lipsit motivat de la reunirea lotului au fost mijlocașul Andrei David, care este învoit până miercuri, și atacantul Ciprian Tănasă, care se confruntă cu probleme medicale. În această iarnă, SCM Pitești s-a despărțit de fundașul Iuliu Dinculescu, care s-a reîntors la UTA după ce în turul campionatului a avut puține prezențe în tricoul alb-violet. Singura noutate la nivelul lotului este mijlocașul Cosmin Căpățînă, care în prima parte a sezonului a evoluat la FCM Alexandria, colega de serie a piteștenilor.

Oficialii grupării din Trivale au ambiții mari în retur. SCM Pitești a terminat turul de campionat pe primul loc cu 36 de puncte, cu 13 mai mult decât ocupanta locului secund, FC Voluntari II, iar staff-ul tehnic al echipei își dorește și în retur evoluții la fel de bune ca în prima parte a sezonului, iar munca depusă pe parcursul acestui an competițional să fie încununată de o promovare în liga secundă.

Dică: „Îmi mai doresc un jucător”

Dică își dorește ca elevii săi să confirme așteptările și în retur, iar în vară echipa să reușească promovarea: „Astăzi este reunirea după o pauză cam lungă. Avem șapte săptămâni la dispoziție pentru a pregăti acest retur de campionat. Important este ca după aceste săptămâni băieții să fie sănătoși și să nu avem probleme medicale. Îmi doresc să avem un parcurs la fel de bun ca în tur și să promovăm. Am transferat un jucător în această iarnă până în acest moment pe Căpățînă de la FCM Alexandria. Este un fotbalist pe care eu l-am urmărit și l-am dorit foarte mult. Vom face toată pregătirea la Pitești, dar vom face și un cantonament de două săptămâni în care vom sta la hotelul IATSA. Am optat pentru pregătirea pe plan local pentru că aici avem condițiile necesare pentru a ne antrena. Avem terenul sintetic care este foarte bun. Avem sala de forță, dar și terenul sintetic de la Bradu pe care vom juca meciurile. Eu îmi mai doresc un jucător. Sunt în discuții cu mai mulți jucători pe această poziție. Sper să reușesc să-l aduc. Dacă nu voi reuși, nu va fi nicio problemă. Lotul va rămâne acesta. Și în vară am încercat să aduc pe poziția aceasta un jucător dar nu vreau să aduc orice jucător. Vreau să facă concurență celor care sunt acum la echipă. Programul meciurilor amicale este stabilit. Toate meciurile le vom juca aici. Am încercat să găsesc adversari cât mai buni, dar nu prea am reușit. În afară de Chindia Târgoviște care este o echipă de liga a doua, vom mai juca cu Sibiul, liderul Seriei a 5-a din liga a treia. Consider că sunt jocuri bune, cu adversari puternici. Mai avem o dată liberă, pe 24 februarie și sper să găsim un adversar mai puternic. Mizăm pe faptul că poate se va amâna începerea diviziei B și poate în acel week-end vom reuși să luăm un meci cu o echipă de liga secundă.”

Dragoș Șerban: „Anul acesta ni se va îndeplini visul”

Conducerea clubului are așteptări mari în partea secundă a sezonului: „Începe o perioadă de acomodare cu condițiile meteo și sperăm încet, încet să ne intrăm în ritm, iar pe 4 martie, când va începe returul, să fim în formă maximă. Așteptările noastre, ale conducerii sunt mari. Vrem și sunt sigur că anul acesta ni se va îndeplini un vis, acela de a promova în liga a doua. Momentan ne aflăm la 13 puncte de a doua clasată și sperăm ca această diferență să se mărească pe parcursul returului. Îmi doresc ca jucătorii să fie sănătoși, iar la startul returului să fie apți. Vreau să mulțumesc Primăriei Pitești pentru că ne-a deszăpezit terenurile de pregătire care acum sunt impecabile”, a spus Dragoș Șerban, directorul executiv al SCM Pitești.

Discuții pentru preluarea denumirii de FC Argeș

Oficialul afirmă că sunt șanse ca echipa să preia numele de FC Argeș: „Ultima discuție pe această temă a avut loc înainte de tragicul eveniment cu domnul Constantin Stroe. La acea discuție au participat cei de la FC Argeș 1953, dar și reprezentanți ai Primăriei Pitești în frunte cu domnul primar Cornel Ionică. Au fost discuții libere care au fost de bun augur. A rămas ca la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie să aibă loc o Adunare Generală a acționarilor de la FC Argeș 1953 pentru a găsi cea mai bună modalitate ca SCM Pitești să se numească FC Argeș din vară. Așteptăm cu nerăbdare să vedem deznodământul acestor discuții. Noi ne-am declarat toată bunăvoința și deschiderea pentru acest lucru. Dacă vorbim în termeni fotbalistici, mingea este la FC Argeș 1953.”  

Cotigă: „Am muncit bine”

Și căpitanul echipei, George Cotigă, este convins că în vară SCM Pitești va sărbători promovarea: „Ne-am întors după o vacanță lungă. Așteptam cu nerăbdare să ne revedem și să începem munca pentru retur. Este o perioadă mai delicată pentru noi pentru că venim după vacanță, dar asta este viața noastră a fotbaliștilor și nu numai. În perioada asta trebuie să ne încărcăm bateriile și trebuie să trecem cu bine peste această perioadă de pregătire. Sper să fim sănătoși și să putem începe cu tot lotul la potențial maxim. Suntem într-o situație bună în clasament datorită nouă, a jucătorilor, a conducerii și întregului staff. Am muncit bine și lucrurile bune se văd. O să muncim în continuare la fel de bine, iar la sfârșitul sezonului să ne bucurăm împreună de mult dorita promovare. Ne dorim ca această echipă să aibă suporterii alături și să se numească FC Argeș pentru că atunci lumea va veni în număr mult mai mare la stadion. Sperăm ca aceste lucruri să se rezolve. Am înțeles că sunt discuții în acest sens și ne dorim să se concretizeze.”    

Șapte meciuri amicale fixate

Până la începerea returului campionatului care este programat să ia startul pe 4 martie, SCM Pitești va disputa mai multe meciuri de verificare. Antrenorul Nicolae Dică își dorește ca SCM Pitești să joace în această iarnă opt meciuri de verificare, iar până acum a fixat șapte.

Primul amical este programat pe 28 ianuarie, când alb-violeții vor întâlni pe CS Albota, echipă de Divizia D. Pe 1 februarie, SCM Pitești va întâlni pe AS Viitorul Ștefănești, formație care ocupă locul 3 în Divizia Județeană Argeș. Pe 4 februarie, echipa lui Dică va juca cu Voința Saelele, liderul ligii a IV-a din Teleorman. Pe 8 februarie, SCM Pitești va disputa cel de-al patrulea joc de verificare, adversar fiind AFC Hermanstad, formație de Liga a 3-a, care activează în Seria a 5-a. Cel mai tare meci amical al grupării din Trivale va avea loc pe 15 februarie, cu Chindia Târgoviște, formație de liga a doua, care în sezonul trecut s-a bătut la promovare în Liga 1 până în ultima etapă.

Pe 18 februarie, SCM Pitești va juca cu CSU Craiova II, iar pe 21 februarie alb-violeții vor întâlni Unirea Bascov, liderul Diviziei D Argeș. Cele șapte meciuri amicale fixate se vor juca la Pitești, iar pentru ultimul, oficialii grupării din Trivale caută adversar. Nicolae Dică speră să găsească o echipă de liga a doua dacă vremea nefavorabilă va amâna cu o săptămână începerea competiției.

Programul meciurilor de pregătire:

28 ianuarie: SCM Pitești – CS Albota
1 februarie: SCM Pitești – AS Viitorul Ștefănești
4 februarie: SCM Pitești – AFC Voința Saelele
8 februarie: SCM Pitești – AFC Hermanstadt
15 februarie: SCM Pitești – Chindia Târgoviște
18 februarie: SCM Pitești – CSU Craiova II
21 februarie: SCM Pitești – Unirea Bascov
24 februarie – adversar nestabilit

Lotul prezent la reunire:

Portari: Andrei Udeanu, Dragoș Dumitrescu, Dragoș Petrișor;
Fundași: Dani Șerbănică, Mihai Deaconescu, Ionuț Mihăiescu, Andrei Trușescu, George Cotigă, Mihai Șandru, Ciprian Negoiță;
Mijlocași: Marian Anghelina, Dorinel Oancea, Andrei Panait, Ionuț Șerban, Robert Grecu, Andrei Oreviceanu, Leonard Manole, Cosmin Căpățînă, Ionuț Năstăsie;
Atacanți: Marius Albu, Cătălin Barbu, Paul Szecui, Radu Chiriac.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 19:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă