De ziua lui Adi Petre, utiștii au câștigat ultimul amical din Spania, chiar prin golul tânărului atacant. Plusurile și minusurile evidențiate de Laurențiu Roșu după testul cu Dalian Yifang

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 14:36 Pregătiri, amicale

UTA Bătrâna Doamnă și-a încheiat cu o victorie meciurile de pregătire din stagiul spaniol pe care l-a efectuat în ultimele două săptămâni în stațiunea Oliva Nova. Arădenii au trecut la limită, 1-0, de chinezii Dalian Yifang, formație de Liga a 2-a pregătită de spaniolul Juan Lopez Caro, alături de care antrenorul utist Laurențiu Roșu a lucrat în anul 2010 la FC Vaslui. Unicul gol al întâlnirii amicale a fost marcat de Adrian Petre, care chiar în ziua respectivă a împlinit 19 ani.

Golul victoriei utiste a fost reușit în minutul 60, atunci când Curtuiuș a deviat cu capul pentru Adrian Petre, iar aniversatul zilei a driblat portarul advers și a trimis în plasă din 7 metri lateral stânga, din apropierea liniei de aut! Până atunci, cele mai mari ocazii de a înscrie ale arădenilor au fost irosite de Manea și Curtuiuș. În minutul 20, Strătilă a centrat din corner, iar Manea și-a plasat lovitura de cap puțin pe lângă poartă, iar în minutul 51, nou-intratul Copil a bătut bine un corner, iar Curtuiuș a reluat cu capul peste transversală.

Roșu: „A fost unul din meciurile cele mai bune”

La final de meci, Laurențiu Roșu a remarcat unele probleme în defensilă, însă a declarat că a fost cel mai bun joc din această perioadă de pregătire. „Am întâlnit o echipă de liga a doua din China, ei sunt în aceeași situație ca noi, în stadiu de pregătire. Nu a fost diferența foarte mare la nivelul pregătirii. Am avut momente foarte bune în joc, în care ne-am creat ocazii destul de bune și puteam înscrie mai mult decât un gol. Am avut de suferit în unele momente pe faza defensivă, au avut și ei două ocazii clare, dar am trecut cu bine peste ele. Rezultatul e unul pozitiv și cel mai mult mă bucură jocul. A fost unul din meciurile cele mai bune. Am reușit să recuperăm multe mingi în terenul advers și ne-am creat ocazii foarte bune de a înscrie, dar uneori nu am fost atenți la ultima pasă”, a spus, citat de uta-arad.ro, Roșu.

VEZI o GALERIE FOTO de la amicalul cu chinezii

Petre: „La schimbarea prefixului vreau să joc cu UTA în Liga 1”

Marcatorul UTA-ei, Adrian Petre, și-a făcut cadou de ziua sa de naștere golul cu care echipa sa a câștigat amicalul. „Am păstrat acest gol până la ziua mea de naștere, ca să-l fac și mai special. Glumesc, bineînțeles, de exemplul meciul trecut m-am bucurat la fel de mult pentru reușita lui >, la care am fost coautor. Toate golurile sunt importante, atâta timp cât echipa câștigă și câștigă la capitolul moral și încredere. Vorbesc despre cele din amicale, căci în cele oficiale punctele sunt miza. Mai ales pentru noi, care avem un obiectiv bine conturat. Am tot ce-mi doresc la această vârstă, nu-mi lipsește absolut nimic. Mai departe, vreau să fiu sănătos și capabil să-mi croiesc cel mai bun drum în viață și în carieră. Dacă acestea se întretaie cu cele ale UTA cu atâta mai bine. Cu siguranță, însă, la schimbarea prefixului vreau să joc cu UTA în Liga 1″, a comentat pentru Sport Arad, Petre.

În testul cu Dalian Yifang, UTA s-a bazat pe jucătorii: Bg. Miron – Al. David (Adili 66), Al. Manea (Burlă 66), Gligor (Copaci 63), Filaret – Strătilă (Cr. Costin 77), Chindriș (I. Tănase 77), Jorza (D. Copil 46), D. Muntean (Polgar 75) – Curtuiuș (Vîlceanu 70), Ad. Petre (Sthal 70).

În stagiul de pregătire spaniol, UTA a susținut patru meciuri amicale: 1-2 cu TSV Steinbach, 1-1 cu Sturm Graz, 1-0 cu CD Castellon și 1-0 cu Dalian Yifang.

Duminică dimineața arădenii au efectuat ultimul antrenament pe tărâm spaniol, unde s-au pregătit în ultimele două săptămâni, iar seara au plecat spre Valencia, acolo de unde au luat avionul spre Timișoara. Utiștii au azi și mâine liber din partea staff-ului tehnic. Miercuri și joi, „roș-albii” au programate două antrenamente, iar vineri și sâmbătă câte unul. Duminică, urmează amicalul cu Dinamo PanÍevo, care s-ar putea desfășura pe arena Gloria.

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 14:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă