CS Mioveni s-a întors de la Sinaia! Stoican: „Un cantonament perfect!”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 15:19 Pregătiri, amicale

Galben-verzii au revenit, la sfârșitul săptămânii trecute, din cantonament de la Sinaia, acolo unde s-a stat în pregătire centralizată timp de 10 zile. La finalul sta­giului montan, antrenorii lui CS Mioveni s-au declarat mulțumiți de modul cum au răspuns jucătorii solici­tă­rilor și așteaptă acum să vadă cum se vor prezenta fotbaliștii la meciurile amicale.

Antrenorul principal al Mio­ve­niului, Flavius Stoican, a înce­put de ieri pregătirea pe plan local, specificul antrenamentelor schim­bân­­du-se acum. „A fost un canto­nament perfect din toate punctele de vedere. Am avut parte de accidentări foarte puține, și acelea trecătoare, gen tendinită, cum au Olteanu și Pre­­da. A fost perfect că am acumulat și sunt convins că o să fie bine când va începe campionatul. Ce au acu­­mulat, vom vedea după teste. Au re­zistat toți la cantonament. În afară de cei doi de care am amintit, toți au dus cantonamentul la capăt. De azi vom începe pregătirea tehnico-tactică și, bineînțeles, trebuie să ne menținem cu pregătirea fizică la un nivel bun. Pentru ei va fi mai ușor, întrucât vom începe lucrul cu mingea”, ne-a de­cla­rat Stoican, la venirea din can­to­nament.
 
Cade meciul cu Sportul?

Galben-verzii aveau programat pentru miercuri un joc amical la Buftea, cu Sportul Studențesc, însă, din câte se pare, acesta nu va mai avea loc. „Din cîte știu, cei de la Sportul au ceva probleme, se vorbește chiar că echipa se va desființa. Oricum, se pare că jucătorii nu vor să se mai antreneze și de aceea nu mai vor să aibă loc acest amical”, spunea Flavius Stoican.
 
A venit Dragalina

Posturile descoperite din formația Mioveniului sunt acoperite ușor-ușor de banca tehnică a echipei. Astfel, după venirea lui Ayza și Vintilă, un alt atacant ar putea juca în tricoul galben-verde în retur. Este vorba de Dragoș Dragalina, fost golgheter al FC Olt. „Dragalina a prins ultimele 4 zile de cantonament, iar acum o să facă separat de restul grupului pînă va fi OK cu pregătirea”, spunea Stoican, completat de președintele Olteanu: „A venit la echipă și va rămâne cu noi”.
 
Așteaptă un atacant francez

Pe 12 februarie, Mioveniul are programat un meci amical, cu Juventus București. La acel joc, Stoican va testa și un jucător străin, care va fi adus la echipă de un impresar român. „Pe 12 or să mai vină ceva jucători, printre care și un vârf francez. În rest, ne mai interesăm de orice jucător bun ca­re poate evolua la noi”, a mai spus Stoican.
 
Zilnic, câte două antrenamente

De ieri la prânz, galben-verzii au început pregătirea pe plan lo­cal. Antrenamentele se vor des­fășura fie la Mioveni, pe terenul sintetic de la Grup, fie la Ștefănești, pe terenul de iarbă, în funcție de cum va fi vremea. După ce ieri a avut loc un an­trenament după-a­miază, astăzi sunt programate două ședințe de pregătire, la fel ca și mâine și poimâine. Vineri, în funcție dacă va fi luat amical sau nu pentru week-end, va avea loc un antrenament sau două.
 
Coșereanu a plecat în Spania

Valentin Coșereanu este ca și transferat la Concordia Chiajna, unde antrenor este fostul principal al Mioveniului Ilie Stan. Mijlocașul a semnat deja cu gruparea ilfoveană, însă, ca să poată pleca din această iarnă, cele două cluburi trebuie să ajungă și ele la o înțelegere. Deocamdată, conducerile Mioveniului și Concordiei sunt în discuții, mâine urmând să aibă loc o nouă rundă de negocieri. Până atunci, jucătorul a fost lăsat să plece în Spania, unde Chiajna este în cantonament spre a se pregăti alături de viitorii lui colegi.
 
Iarăși, testul Gacon

Momentul adevărului pentru jucătorii Mioveniului ar putea fi astăzi, atunci când antrenorii ar putea vedea cât de benefic a fost cantonamentul de la Sinaia. Astfel, dacă miercuri nu se va mai juca niciun a­mical, în această dimineață, galben-verzii vor da din nou testul Gacon, cel în urma căruia se va vedea la ce nivel sunt cu pregătirea fizică. La acest test care a mai fost dat și la scurt timp de la reve­ni­rea din vacanță, jucătorii trebuie să aler­ge pe distanțe bine stabilite, contratimp.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 15:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă