Bogdan Lobonț, la primul antrenament ca antrenor principal: „M-am simțit ca în prima zi de jucător profesionist”. „U” Cluj și-a reluat pregătirea cu 25 de jucători, patru fiind noutăți

„U” Cluj s-a reunit pe 10 ianuarie în anul în care își serbează centenarul și speră să revină în Liga 1. Clujenii nu au pierdut jucători față de lotul cu care au încheiat anul 2018, dar au avut câteva noutăți la primul antrenament, unul desfășurat pe terenul sintetic din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

A fost primul antrenament condus de Bogdan Lobonț, din noua sa postură de antrenor principal. Fostul portar al naționalei a stat pe bancă la ultimul meci din 2018, 3-1 cu Chindia, dar nu a mai condus niciun antrenament până acum. Acesta îl va avea ca secund la Cluj pe Adrian Iencsi, fostul căpitan al Rapidului.

„M-am simțit la fel ca în prima mea zi de jucător profesionist, acum 20 și ceva de ani. Practic, e aceeași situație, dar dintr-o postură nouă. Datele problemei sunt, însă, aceleași, e ca și cum aș fi început să joc iarăși fotbal. Sunt într-o meserie nouă, am semnat primul meu contract de antrenor profesionist, sunt bucuros că am făcut acest lucru în România, țara în care m-am format ca fotbalist. Era ceva normal, natural, să încep acest drum de aici, de acasă. E prea devreme ca să spun cine e modelul meu de antrenor, deoarece sunt abia la început. Știu ceea ce trebuie să fac și ceea ce mă așteaptă. Sunt conștient că voi comite și greșeli, dar toate acestea sunt parte din drumul pe care l-am ales. Presiune este peste tot, nu numai la „U” Cluj. Mă bucur că e la fel și aici, deoarece înseamnă că există calitate, valoare, că băieții au talent. E datoria noastră, a staff-ului, dar și a celor din conducerea administrativă, care fac eforturi mari să avem cele mai bune condiții de pregătire, să îi ajutăm pe acești jucători să se dezvolte. Cât timp vom lucra împreună la Universitatea, o vom face cu atenție, implicare și determinare. Cu toții ne dorim să ajungem la cel mai înalt nivel.

Avem un lot extraordinar, am avut posibilitatea să îi urmăresc pe băieți, să îi cunosc pe fiecare în parte. În ultimul an am văzut realitatea fotbalului românesc din interior. Am lucrat alături de Cosmin Contra ca jucător, la echipa națională, apoi pe partea tehnică și am realizat cât de talentați sunt fotbaliștii români. Am urmărit foarte mulți jucători, dar nu vom transfera doar de dragul de a o face. Toti cei care sunt până acum aici au demonstrat că merită să evolueze la „U”. O promovare, titlul, să ajungi în cupele europene sau la echipa națională e doar o consecință a muncii de zi cu zi”, a spus Lobonț, care în ultima parte a carierei sale la AS Roma s-a ocupat de scouting la clubul capitolin.

Printre cei 25 de jucători prezenți la reunire s-au aflat și Norbert Janos, revenit la „U” Cluj după doi ani, ultima dată fiind la UTA, Alexandru Roșca, de la Aerostar Bacău, Răzvan Prodan, pus pe liber de SSC Farul, cât și un italian venit în probe, Francesco de Filippo (FC Casertana).

Astăzi a fost parafat și transferul mijlocașului echipei Pandurii, Nicolae Pîrvulescu (22 de ani), unul dintre golgheterii primei părți a sezonului, cu 12 reușite, însă contractul acestuia devine valabil de la 1 iulie, astfel că rămâne de văzut dacă ardelenii vor reuși să-i convingă pe oficialii gorjeni să-l lase pe jucător din această iarnă sub comanda lui Lobonț.

„Antrenamentul de azi a mers bine, am avut entuziasm. Trebuie să ne pregătim temeinic, pentru că răsplata va veni în campionat. Ne dorim promovarea, dar important e să creștem de la un antrenament la altul, iar în meciurile oficiale să ne facem jocul nostru. Luăm lucrurile pas cu pas și, până la urmă, depindem numai de noi. Ne adaptăm temperaturilor din această perioadă, toată lumea face la fel. Nu vreau să mă gândesc la un Centenar fără promovare. Vreau să pun ce e frumos în față”, a spus și atacantul Dorin Goga.

„Ne dorim să continuăm parcursul bun pe care l-am avut în ultima parte a anului trecut. Dacă vom reuși să punem ceva peste ce am reușit să jucăm în 2018, vom obține ceea ce ne dorim. Sper să fim cât se poate de determinați la antrenamente și la o capacitate maximă în fiecare meci. Bogdan Lobonț ne-a transmis să încercăm să progresăm, să fim în fiecare zi mai buni”, a completat și fundașul Octavian Abrudan.

Altfel, formația clujeană se va pregăti pentru început pe plan local, până aproape de finalul lunii, atunci când va pleca în cantonament în Turcia, la Alanya, între 28 ianuarie și 9 februarie. Până acum, oficialii echipei au stabilit trei jocuri amicale, cu Slavia Sofia, FC Montana (ambele din Bulgaria), respectiv Pyunik Erevan (Armenia).

Lotul prezent la reunire: Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea, Iulian Dinu, Andrei Cordoș, Tiberiu Căpușă, Octavian Abrudan, Răzvan Prodan, Dan Berci, Alexandru Coman, Rareș Takacs, Gabriel Giurgiu, George Florescu, Răzvan Greu, Carol Taub, Cristian Ene, Iuliu Hațiegan, Denis Hordouan, Norbert Janos, Cristian Gavra, Marius Coman, Alexandru Roșca, Dorin Goga, Octavian Ursu, De Filippo, Florin Burghele.

Învoiți: Kofi Twumasi, Laszlo Sepsi.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb Universitatea Cluj

Pe aceeași temă