ASA Târgu Mureș, emoții cu Avântul Reghin!

Mihai Andries 26 Aug. 2013, 05:08 Pregătiri, amicale

Cu o săptămână înaintea startului în Liga III de fotbal și două până la debutul celei secunde, cele două echipe mureșene, ASA Târgu-Mureș și Avântul Reghin s-au întâlnit duminică, pe stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș într-un joc de verificare. Târgumureșenii au învins cu 2-1, după ce divizinara C a condus la pauză cu 1-0, prin golul înscris de fostul component al echipei lor, Ungur, care a deschis scorul în minutul 15, în urma unei centrări de pe dreapta. Pentru echipa lui Edi Iordănescu a restabilit egalitatea Crețu, care a fructificat în minutul 61 pasa în adâncime a lui Hanca, iar căpitanul Szilagyi a adus victoria în minutul 68, când a trimis plasat o lovitură liberă de la 18 metri. Divizionara secundă a avut primele ocazii importante, dar șutul lui Bumba din minutul 2 a fost deviat în corner. Gugu a trimis pe lângă bară centarea venită din lovitura de colț. După două minute, tot în corner a fost deviat și șutul lui Hanca.

Unii ratează, ceilalți înscriu

Prima fază periculoasă la poarta lui Caparco s-a soldat cu deschiderea scorului, iar echipa lui Andrei Cirprian Enyedi putea să-și dubleze avantajul în minutul 23, dar mingea a trecut alături. Până la pauză, reghinenii au dat o replică foarte curajoasă, cu acțiuni tăioase pe contraatac. De cealaltă parte, în minutul 30, Buhuși șutează în brațele lui Fărcaș, linia de atac a târgumureșenilor nu a reușit în ultimul minut să fructifice superioritatea numerică și Avântul a intrat la pauză în avantaj.

Experiența a decis meciul

La reluare, gazdele au pornit mai decise la atac, dar lovitura liberă din minutul 48 a lui Szilagyi a șters tranversala. În minutul 55, lovitura de cap a lui Crețu trece puțin lângă, atacantul fiind blocat în ultimul moment după un alt minut. Romulus Miclea trimite și el peste în minutul 58, dar Crețu reușește să restabilească egalitatea după alte trei minute. Intrarea lui Yannick Salem i-a adus acestuia o mare șansă de gol, dar lobul său peste portar a fost respins de pe linia porții. În mintul 68, Szilagyi a trimis precis din lovitură liberă și echipa lui Edi Iordănescu a trecut în avantaj. Până la  final, târgumureșenii au trecut în mai multe rânduri pe lângă majorarea scorului, dar Avântul a dat dovadă de mult curaj și a mai avut câteva incursiuni periculoase în terenul advers. Partida s-a încheiat 2-1, dar ambele echipe au dat dovadă de potențial. Urmează să dovedească în campionatul care se apropie că perioada de pregătire a fost folosită la maximum.

Doar Patriche și Hanca integraliști

Edi Iordănescu a fost nevoit să efectueze încă din prima repriză două modificări, în urma unor contacte mai tari, soldate cu accidentări ușoare ale lui Homei și Bumba. Acesta a început cu o așezare 4-2-3-1, a schimbat-o pe parcurs cu o formulă mai ofensivă și a rulat întregul lot aflat pe bancă. Astfel, doar doi dintre primii 11 s-au aflat în teren până la fluierul final. Formația aliniată: Caparco (”70 Viciu) – Homei (”25 R. Miclea), Patriche, Gugu (”46 Alaverdashvili), Szilagyi (”82 Petriș) – Cioinac (”69 Onicaș), Al. Dan (”80 Anițoiu) – Hanca, Buhuși (”75 Roman), Bumba (”40 Vârtic) – Crețu (”62 Salem).
Avântul a început în formula: Fărcaș, Szotyori, Răzvan Dan, Merdariu, Ungur, Andrei Moldovan, Luca, Macarie, Truța, Bucin, Chiorean. În repriza secundă au mai intrat: Cherecheș, Ad. Luca, Gergely, Hrișcă, Cătărig, Dezsi, Mariș și Kanyaro.

 

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Mihai Andries 26 Aug. 2013, 05:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă