Alarmă falsă la UTA: „Popică” a revenit la Moneasa!

16 Jul. 2009, 20:04 Pregătiri, amicale
Alarmă falsă la UTA:** „Popică

Ionuț Popa a revenit ieri după-amiază la Moneasa și s-a alăturat lotului utist, după o absență de 24 de ore. Tehnicianul Bătrânei Doamne a revenit alături de echipă, după ce miercuri după amiază și joi dimineață a lipsit de la ședințele de pregătire. „Popică” a risipit astfel toate zvonurile conform cărora nu s-ar mai întoarce la Moneasa, însă nemulțumirile sale vizavi de colaborarea care se prefigurează pe traseul club-primărie au rămas în picioare și urmează să fie clarificate.
 

 

Antrenorul UTA-ei a revenit la poalele Munților Codru Moma cu o poftă crescută de a antrena echipa, fiind în mare vervă la ședința de pregătire de ieri după amiază de pe terenul modernizat din stațiune. „Mister” și-a biciuit în permanență fotbaliștii. Cel de-al doilea antrenament al zilei a fost unul pur tehnico-tactic, dar la final toți și-au dat seama că de fapt au fost fentați și caracterul fizic a fost și el prezent. Popa a ținut mult la antrenamentul de ieri să vadă o posesie bună în cadrul jocului disputat pe tot terenul.
 

 

„Vreau să văd o permanență circulație de balon. Treziți-vă! Știu că terenul e prost, iar voi sunteți obosiți. Atenție la posesie. Nu pierdeți mingea! Respiră, scutură bine. Domnilor, vreau presing și agresivitate. Vreau doar maxim două atingeri. Ieșiți la primire. Viteză. Mai repede. Atenție de unde vine mingea. Folosiți pasa scurtă, daca sunteți obosiți”, au fost doar câteva indicații date de „principalul” de la UTA.
 

 

În tot acest timp, cât cei 20 de fotbaliști de câmp erau sub observația lui Ionuț Popa și a celor doi antrenori secunzi, într-un colț al terenului, Dan Țapoș își „executa” pe rând portarii. „Mie nu îmi trebuie ingineri, doctori sau avocați. Vreau muncitori. Salahori. Care să se sacrifice. Voi nu aveți nici un drept. Decât obligația de-a nu lăsa mingea în poartă”, spunea Dan Țapoș, cu siguranță un foarte bun antrenor pentru portari și numai din Arad.
 

 

Yanchuk: „Merită să ne antrenăm bine”
 

 

Nou veniții la echipă s-au acomodat repede și bine la echipă, fiind adoptați cu respect de mai vechii componenți ai echipei. Fundașul central Yanchuk trage și el tare pentru a-l impresiona pe Ionuț Popa și pentru a-și câștiga un loc printre titulari. „Este foarte greu aici în cantonament. Antrenamentele sunt grele, dar merită. Chiar merită să ne antrenăm bine, pentru a ne prezenta bine în campionat”, a declarat fotbalistul de origine ucrainiană.
 

 

Altfel, să mai spunem că UTA va sta până duminică la Moneasa, urmând ca seara să sosească în Arad și să dispute un joc amical cu Național Sebiș, grupare care s-a întărit considerabil în această iarnă și care își dorește promovarea în Liga a II-a. La jocul de verificare de duminică ar mai putea sosi fotbaliști în probe la UTA, pe adresa clubului sosind mai multe faxuri în care diferiți impresari propun jucători. Se pare că Ionuț Popa va testa în amicalul cu Național Sebiș un atacant din Senegal, care va  veni pe filiera unui impresar cu care UTA a mai colaborat.
 

 

Articol scris de Daniel Berar

16 Jul. 2009, 20:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă