Povestea de viață a lui Diego Ferraresso! Fundașul Gloriei Buzău poate regiza un film: ”Am plecat de acasă la 16 ani. A fost greu, cu o lună înainte mi-am pierdut tatăl”

Andrei PASCU 20 Dec. 2023, 14:27 Liga 2

Diego Ferraresso este unul din jucătorii aduși de Andrei Prepeliță la Gloria Buzău pentru acest sezon de Liga 2. Născut în Brazilia, fundașul lateral are o poveste de viață interesantă. La fel ca mulți conaționali, a avut o copilărie grea, dar acum e fericit la formația din Liga 2.

Apărătorul, în vârstă de 31 de ani, a prins cinci meciuri pentru Gloria Buzău în prima parte a sezonului de Liga 2, în cele 15 etape scurse din campionatul regular.

Povestea de viață a lui Diego Ferraresso, fundașul brazilian de la Gloria Buzău

Diego Ferraresso a fost nevoit să plece din Brazilia. A simțit că doar venind în Europa poate realiza ceva în fotbal, iar Bulgaria i-a fost casă pentru mulți ani. A ajuns în țara vecină nouă în urmă cu mai bine de 15 ani, iar peste Dunăre a petrecut nouă ani, până când, în vara lui 2016, a plecat în Polonia.

Fundașul, care are și cetățenie bulgară, a fost cuprins de sentimente când a părăsit Brazilia, unde a lăsat familia, dar a făcut totul pentru a le ajuta pe mama și sora sa, după decesul tatălui.

Diego Ferraresso, fundaș Gloria Buzău: ”Am început pe stradă, pe asfalt, cu prietenii”

Ferraresso a tras tare să ajungă la nivelul la care este în acest moment. A plecat de pe străzile din Brazilia, unde juca fotbal cu prietenii săi, iar în vară a semnat în Liga 2, cu Gloria Buzău.

Fotbalistul și-a spus povestea de viață și a mărturisit că vorbește cinci limbi.

Am plecat de acasă la 16 ani. A fost greu, căci cu doar o lună înainte mi-am pierdut tatăl, a murit. Apoi a trebuit să plec pentru prima dată în Bulgaria. Pentru mine a fost dificil, dar am crezut că asta e cel mai bine pentru mine, să vin în Europa, să joc fotbal.

Am plâns la început pentru că eram apropiat de tată. Şi de familia mea. Dar asta e viaţa, a trebuit să vin, să-mi ajut familia, mama, sora.

Am început pe stradă, pe asfalt, cu prietenii, pentru că în Brazilia este normal să începi aşa să joci. Mie mi-a plăcut cel mai mult Ronaldinho. Când eram tânăr mă uitam la el când juca la Barcelona. Pentru mine era cel mai bun jucător din lume. Era idolul meu.

Pentru mine acum cred că cea mai grea limbă este româna, pentru că vorbesc, în afară de ea, cinci limbi străine. Vorbesc bulgara, portugheza, spaniola, poloneza şi engleza. Acum am început să învăţ şi româna”, a declarat Diego Ferraresso, pentru SportsNet.ro.

Ferraresso vrea să ajungă în fostbalul din Italia, Spania sau Germania

Diego Ferraresso nu mai este la prima tinerețe ca fotbalist și din acest motiv are obiective realiste pentru ultimii ani ca jucător. Nu visează la un transfer spectaculos, dar și-ar dori să ajungă în ligile inferioare din țări puternice, precum Italia, Spania sau Germania.

Însă, la Gloria Buzău se simte bine și orașul îi place.

Nu am asemenea vise să merg într-o ţară mare să joc, sau într-un fotbal mare. Pentru că trăiesc în Brazilia, acolo avem 230 de milioane de oameni şi jucătorii vor să vină în Europa să joace.

Când am început fotbalul nu credeam că voi veni în Europa să joc fotbal. Credeam că joc doar pentru distracţie, dar am avut şansa să vin şi îmi place viaţa mea. Am jucat în Bulgaria, Polonia, în România, dar desigur că dacă voi avea şansa să merg în Germania sau Italia…

Ştiu că e dificil, pentru că am 31 de ani, dar dacă am şansa vreau să merg în Italia sau Spania să joc.

Îmi place numărul 8. Când eram tânăr jucam mijlocaş şi îmi plăcea 8. Sora mea e născută pe 8 iulie şi de aceea am ales numărul”, a mai spus fundașul.

Diego Ferraresso, campion în Bulgaria

Diego Ferraresso este născut la Serra Negra și are și cetățenie bulgară, țară în care a evoluat pentru mai multe echipe până acum și unde a câștigat un titlu de campion, în 2010, pe când era legitimat la Litex Loveci.

Litex Loveci este chiar clubul la care a crescut și unde a început fotbalul la seniori, ulterior evoluând pentru Chavdar Etropole (liga secundă Bulgaria), Lokomotiv Plovdiv și Slabia Sofia (ambele din prima ligă a Bulgariei), MKS Cracovia (prima ligă a Poloniei) și Botev Vratsa (pima ligă a Bulgariei). La aceasta din urmă evolua din septembrie 2021, iar în sezonul trecut a bifat 34 de partide.

Jucătorul Gloriei Buzău are în palmares o Cupă a Bulgariei cu Litex Loveci (2010), un titlu cu aceeași echipă (2009), o Cupă a Poloniei cu Cracovia (2020) și de o Supercupă a Poloniei tot cu Cracovia (2021).

Ferraresso a bifat şi două convocări pentru Bulgaria U21.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-ramane-la-csm-resita-a-refuzat-fc-botosani-19296370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-darius-pop-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-19296362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-steaua-cer-obtinerea-dreptului-legal-de-promovare-din-liga-2-19296300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

Andrei PASCU 20 Dec. 2023, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă