Portarul Farului și-a ciobit patru dinți după ce a dat cu gura de bară: „Am pățit-o și mai rău!”

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 13:43 Liga 2
Portarul Farului și-a ciobit patru dinți după ce a dat cu gura de bară:**

Vlad Neagu (23 de ani), portarul Farului care și-a ciobit patru dinți după ce a dat cu gura de bară în minutul 22 al meciului cu Chindia (4-1), nu e la prima accidentare. A suferit o fractură de mandibulă acum patru sezoane, iar în urmă cu doi ani și-a tasat câteva vertebre după ce a căzut pe gât

Vlad Neagu s-a accidentat în minutul 22, la trei minute după ce a intrat pe teren în locul lui Curcă

Spune-mi, în primul, rând cum te simți.
Mă simt bine. Abia aștept să revin la antrenamente.

Îți aduci aminte faza accidentării?
Da. Am fost tot timpul conștient. M-am aruncat la disperare după mingea șutată bine de Honciu, dar nu am mai avut timp să mă și protejez. Am dat cu gura de bară și am simțit că mi-am turtit buza. M-am ridicat și am scuipat sânge pe tricou.

Cu ce „daune” te-ai ales?
Am patru dinți loviți. Unul s-a rupt, iar alți trei sunt ciobiți.

Doctorii ce ți-au spus?
M-au întrebat dacă sunt bine, dacă am amețeli și dacă pot să mai joc. Iar după ce mi-au pus două copci, dintre care una pe buză, m-au lăsat să evoluez mai departe. Trebuie să stau cinci zile cu copcile și cu bandajul, dar eu de mâine (n.r. – azi) mă întorc la antrenamente.

De ce ai mai rămas pe teren?
Era un joc important. Trebuia să câștigăm cu orice preț și să ne salvăm de la retrogradare. Curcă ieșise accidentat și nu mai aveam alt portar. Dar, dincolo de toate acestea, mi-am dorit enorm să duc meciul la bun sfârșit.

Ai mai avut parte de accidentări grave?
Da. Chiar de două ori. Prima dată, în sezonul 2008/2009, când jucam pentru Farul II Constanța, într-un meci la Brăila, la un duel, un atacant m-a lovit cu gheata în gură. Am rămas inconștient pe loc. M-am ales cu fractură de mandibulă și am stat câteva săptămâni departe de teren. Apoi, a doua oară, în sezonul 2010/2011, la Râmnicu Sărat, când apăram poarta lui Callatis, la o ieșire pe centrare, m-am ciocnit cu un adversar și am căzut pe gât. De atunci am câteva vertebre tasate. Deci cred că pot spune că am pățit-o și mai rău!

După atâtea ghinioane, ce te mai motivează să continui?
Pasiunea pentru fotbal. Nu pot să spun că mi-e ușor să mă întrețin din banii câștigați la Farul, dar sper să vină și vremuri mai bune.

Care este visul tău?
Păi am trei țeluri: să promovez în Liga I cu Farul, să ajung la Rapid și poate, mai apoi, să joc pentru Chelsea.

Articol scris de Daniel REMEȘ
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă