Poli Timișoara își dorește să șteargă rușinea de la Dumbrăvița în meciul cu ”sora” universitară de la Iași. Benga: ”Sper să avem o reacție bună.” Conducerea, atenționare către suporteri

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 18:31 Liga 2
Poli Timișoara își dorește să șteargă rușinea de la Dumbrăvița în meciul cu ”sora” universitară de la Iași. Benga: ”Sper să avem o reacție bună.” Conducerea, atenționare către suporteri

Poli Timișoara primește, sâmbătă după-masă, vizita celeilalte Politehnici din Liga 2, cea din Iași, în penultima etapă a sezonului regulat.

Pentru bănățeni devine o cursă tot mai grea salvarea de la retrogradare, dar cei din staff și vestiar speră la o minune cu moldovenii, mai ales că noii șefi au dat un comunicat prin care le cam dam ultimatum.

Terenul de pe Știința, protejat toată săptămână pentru duelul dintre Politehnici

Polițiștii timișoreni sunt cu lotul valid și nu s-au antrenat pe Știința toată săptămâna, pentru a proteja terenul.

Octavian Benga crede că va fi foarte greu. ”Ne așteaptă un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, probabil cea mai bună din Liga 2 în acest moment, la egalitate cu Steaua. Au un antrenor foarte bun, Leo Grozavu, pe el și pe stafful lui îi cunosc foarte bine, au un conducător foarte bun, printre cei mai buni din fotbalul românesc, Cornel Șfaițer, o echipă care se bate la promovare. Au făcut transferuri bune iarna aceasta. Și în prima etapă au făcut un joc bun, sper să avem noi o reacție bună. La ultimul meci eram foarte dezamăgiți și cred că am dezamăgit suporterii noștri, care au suportat acea vreme urâtă. Sper să câștigăm meciul și să facem un joc bun, să stingem ultimul meci. Terenul este bun. L-am protejat, nu ne-am antrenat deloc pe el”, a declarat Benga.

Benga a fost ”secund” pentru Leo Grozavu

La defuncta ACS Poli, Benga a lucrat ca ”secund” al lui Leo Grozavu. El spune că bănuiește cum ”principalul” Iașiului va aborda meciul de sâmbătă.

”E clar că e un avantaj pentru mine, pentru că îl cunosc, știu cum gândește fotbalul, foarte profesionist și pe un anumit stil. Poate fi un avantaj, le-am și transmis jucătorilor cum trebuie să jucăm. Depinde și ei cum interpretează și cum pun în practică. Depinde și dacă va juca Iașiul cum cred eu. Trebuie să profităm de slăbiciunile lor, pentru toate echipele au slăbiciuni. Și ei s-au schimbat mult și e clar că nu au cele mai bune relații de joc, la fel ca și noi, care suntem un grup aproape nou”, a adăugat Octavian Benga.

Cosmin Bîrnoi a jucat la Iași: ”Stau mai bine din toate punctele de vedere”

Din lotul Politehnicii Timișoara, Cosmin Bîrnoi a jucat acum câțiva ani la Poli Iași. El spune că avantajul capitale Moldovei față de cea a Banatului în plan fotbalistic e tocmai susținerea financiară.

Pe Poli Iași o vede favorită la promovare. ”Mâine întâlnim un adversar greu, cu o echipă foarte bună, un lot foarte bun, cu jucători cu experiență, care au jucat în Liga 1. Noi trebuie să jucăm foarte bine și să facem față echipei de pe primul loc. Au intrat deja în pay-off, meciurile acolo sunt cu echipe bune, dar pe ei îi văd favoriți la promovarea directă. În primul rând, sprijinul financiar contează foarte mult. Apoi cred că nouă ne lipsește cu desăvârșire un stadion, la ei măcar se mai schimbă gazonul la 5-6 luni. Stau mai bine din toate punctele de vedere. Au un antrenor dur și bun, care vrea să joace un fotbal intens”, a spus Bîrnoi, care în acest sezon a evoluat în 16 meciuri și a marcat 4 goluri.

Conducerea Politehnicii Timișoara roagă suporterii să nu le facă probleme

Altfel, conducerea Politehnicii Timișoara a emis un al doilea comunicat astăzi, de această dată cu direcție către suporteri. ”Mesaj către suporteri” s-a intitulat acesta și în el se cere fanilor să nu utilizeze materiale pirotehnice.

”Dragi suporteri,
Mâine, 4 martie 2023, ora 14:30, Politehnica Timișoara joacă acasă, în etapa a 18-a, un meci împotriva Politehnicii Iași. Vă așteptam cu drag să ne fiți alături ca de fiecare dată și facem un apel către voi ca acțiunile de susținere a echipei să fie în limite regulamentare. Orice manifestare în afara regulamentului (de exemplu, utilizarea de materiale pirotehnice, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare și obscene, distrugerea obiectelor din stadion etc.) se poate răsfrânge asupra echipei din punct de vedere disciplinar, aceasta riscând să fie sancționată de către comisiile jurisdicționale competente.
Politehnica Timișoara susține spiritul fair-play în desfășurarea jocurilor de fotbal, atât pe teren, cât și în tribune!”, sună comunicatul.

Cel mai probabil, acest îndemn către fani vine după ce Poli Timișoara a fost pusă de Comisia de Disciplină și Etică a FRF să vină cu explicații suplimentare după raportul scris de delegatul de joc Daniel Sabou (Zalău). La meciul de la Dumbrăvița, galeria alb-violetă a aprins fumigene și petarde, iar jocul a fost oprit două minute din cauza fumului.

Cu 34 de puncte, Poli Iași e pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 după 17 etape. Poli Timișoara are doar 12 puncte și ocupă locul 19, penultimul. Meciul de pe arena Știința are loc sâmbătă, de la ora 14:30.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comunicat-interpretabil-dat-de-conducerea-politehnicii-timisoara-antrenorul-nu-cred-ca-problema-este-tavi-benga-echipa-are-un-obiectiv-infernal-19261863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-se-teme-de-penultima-clasata-poli-timisoara-partida-pare-dezechilibrata-dar-nu-va-fi-asa-vor-fi-orgolii-ambitii-antrenorul-iasiului-despre-cum-vede-lupta-din-play-o-19261841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-la-a-patra-deplasare-in-judetul-timis-in-acest-sezon-fotbalistii-n-au-mai-vrut-sa-mearga-cu-trenul-ci-au-optat-la-autocar-trei-absente-pentru-grozavu-pentru-partida-cu-poli-timisoara-19261755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-an-de-cand-s-a-inchis-stadionul-dan-paltinisanu-nici-macar-proiectul-tehnic-pentru-demolare-nu-e-gata-si-nu-se-stie-cand-vor-intra-efectiv-buldozerele-pe-arena-19261701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă