Poli Timișoara, egală cu FC Brașov, chiar dacă a jucat jumătate de oră în superioritate. Bogdan Andone e mulțumit: ”Am avut atitudine, am avut determinare. Chiar nu am ce să le reproșez”

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 17:28 Liga 2

Poli Timișoara și FC Brașov au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat sâmbătă pe arena Știința, în condițiile în care bănățenii au avut superioritate numerică din minutul 62, când tânărul Eduard Lambrinoc a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

La finalul jocului din etapa a 3-a a Ligii 2, Bogdan Andone a părut mulțumit că echipa nu a mai pierdut încă o dată în acest debut de sezon, cu toate că elevii săi nu au putut da gol cu om în plus, lucru care s-a întâmplat și cu Unirea Constanța, în prima rundă, tot acasă.

Prima repriză cu dominare polistă, dar și mulți nervi pentru Andone

Poli Timișoara a dominat prima repriză a meciului cu echipa care la finalul sezonului trecut o învingea la baraj și retrograda sportiv în Liga 3, în care a avut ocaziile concludente. Chiar și așa, Andone a fost nervos din debutul meciului, cu adevărate ”crize” pe margine, fapt pentru care arbitrul i-a dat și cartonașul galben.

În minutul 20, Zaluschi a avut prima ocazie mare, cu un șut care se ducea sub transversală, dar scos de Sebastian Micu. De altfel, portarul brașovenilor s-a aflat în zi mare și și-a salvat echipa și la alte ocazii. Silviu Pană a avut două situații periculoase pe finalul primei reprize. La prima, din minutul 40, Micu, pe fază, a respins, iar în prelungirile primul mitan a scos spectaculos de la vinclu un șut al aceluiași mijlocaș fost ultima dată la Petrolul.

La bare a fost tot scor egal: 1-1

În schimb, căpitanul Cosmin Bîrnoi a fost nesigur în acest meci, inclusiv la faze la care a ajuns în careu cu mingea, așa cum a gafat și în debutul reprizei a doua. Tot el a trimis peste în minutul 53, după ce le-a dat timp adversarilor să-l blocheze.

În minutul 55, Lambrinoc a avut o ocazie importantă, când a reluat în bara laterală, pentru ca peste 7 minute, după ce a căzut în careu și a prins mingea în mâini dintr-un duel în care s-a ținut reciproc cu Pureca, a primit ”galben” pentru simulare și henț, fiindcă a fost sigur că a fost faultat, și a fost eliminat, deoarece mai avea un avertisment pentru un fault la care ar fi meritat să fie eliminat direct.

Chiar după eliminare, cu schimbarea pregătită înainte de decizia arbitrului, Andone a plusat ofensiv cu Bryneus și Țangulea, acontat cu o zi înainte de meci de Poli. Timișorenii au mai reușit însă doar un șut în bara transversală, prin Benzar.

Bogdan Andone crede că rezultatul a fost echitabil: ”Chiar nu am ce să le reproșez”

Bogdan Andone a apreciat că egalul este un rezultat echitabil după modul în care s-a jucat.

”Cred că, până la urmă, a fost un rezultat echitabil, ținând cont că am avut și două bare. Dar, cred că, per ansamblu, ca joc, atitudine, intensitate, echipa a făcut un joc foarte bun, consistent. Ne-am creat foarte multe situații. Ocazii mari poate au fost trei-patru, să spun, dar foarte-foarte multe situații pe care, din păcate, nu am reușit să le fructificăm sau să luăm decizia bună la pasul final sau la finalizare. Vreau să-i felicit pe băieți, au avut atitudine, au avut determinare. Chiar nu am ce să le reproșez. Ne-am creat situații, am alergat, am muncit foarte mult în acest meci. Până la urmă, sunt mulțumit, pentru că, chiar în ciuda unui rezultat de 0-0, fără să marcăm gol, lumea a plecat destul de mulțțumită de la stadion”, a declarat antrenorul polist.

Andone explică motivul pentru care este nervos încă din startul meciului!

”Principalul” a fost extrem de nervos din primele minute ale partidei. Andone spune să resimte presiunea. ”E normal… E o presiune, e… Timișoara nu e o echipă oarecare, este o echipă de tradiție, cu oameni cunoscători de fotbal care vin la stadion. Sunt pretenții mari din partea mea. Sunt pretenții mari din partea suporterilor, din partea spectatorilor care vin la teren, din partea sponsorilor. Toată lumea își dorește să câștigăm, să fim cât mai sus în clasament. Tocmai de aceea, e benefică această presiune care există, pentru că, dacă nu poți să reziști la presiune ca jucător, e clar că nu poți progresa. Mă bucur că băieții, cu toată presiunea care a fost și după ultimul rezultat, au avut atitudinea care a fost necesară pentru un joc de intensitatea celui de azi”, a punctat Andone.

Chiar și așa, l-a lăudat pe arbitrul Marius Chioran, despre care a spus că e de mare perspectivă, chiar dacă clujeanul nu mai e chiar așa tânăr.

”Sunt momente și momente, decizii și decizii, e foarte greu să discuți. În febra jocului și în stresul care e, în acele momente, poate noi vedem într-un fel, de pe teren se vede în alt fel. Sunt decizii și decizii care important e să fie echidistante, să nu fie făcute intenționat. Nu cred că astăzi a fost cazul, cu toată că au fost destul de multe cartonașe, mai ales în prima repriză”, a adăugat Andone.

Poli, un singur gol în trei meciuri. Andone: ”Nu vreau să fac un caz din asta”

Și în meciul cu Unirea Constanța (1-0), Poli nu a mai înscris după ce a rămas cu un om în plus. De altfel, alb-violeții au un singur gol marcat în trei meciuri, după ce runda trecută a cedat cu 0-4 în deplasare cu Șelimbăr.

Andone spune că, deocamdată cel puțin, nu i se pare o problemă gravă. ”Nu vreau să fac un caz din asta și nici nu cred că e momentul. Suntem în căutări, știm vechile discuții, căutăm atacant. Nu l-am găsit! E foarte greu să găsești atacant de calitate. Atacanții de valoare cer bani mulți și-ți fac diferența, într-adevăr, îi și merită. Mă raportez la Budescu, Alibec, Astra. Când aveam situațile de finalizare, două-trei situații, marcăm un gol sau două. Apoi, jocul era mult mai simplu de gestionat și echipa avea mult mai multă încredere. Tocmai de aceea, trebuie să muncim cu jucătorii pe care îi avem, mai mult pe faza ofensivă, mai mult în zona de finalizare, pentru a prinde încredere și curaj în execuțiile lor. Cu siguranță, vor veni și golurile”, a explicat antrenorul.

Andone l-a și debutat pe Țangulea, semnat vineri. Antrenorul spune că-l cunoaște și are încredere în el, iar intenția sa este de a întineri echipa. ”Îl știu de când era junior. E un jucător cu calitate și astăzi a intrat foarte bine. Cred că e un jucător care ne poate ajuta. Suferim la capitolul atacanți și jucători de atac care să ne facă diferența. E bine că a revenit și Benzar. E bine că nu s-a reaccidentat, pentru că l-am ținut pe bancă așa…Din păcate, a fost cazul să-l introduc, speram să nu fie. Mă bucur mult că a reușit să debuteze Denis Boariu, foarte tânăr, 16 ani. A intrat cu personalitate, cu calitate, a și finalizat acțiunile. Bravo lui, copii sunt viitorul. Pureca a făcut un meci senzațional din punctul meu de vedere, pe o poziție nouă pentru el într-un meci oficial. Am mare încredere în copiii care vin din spate, ei vor fi viitorul echipei”, a mai spus Andone.

Cu 4 puncte și golaveraj 1-4, Poli Timișoara e momentan pe locul 11. Echipa va juca tot acasă runda viitoare, a 4-a, cu Progresul Spartac.

FC Brașov are 2 puncte, golaveraj 1-2 și e pe locul 14, etapa următoare urmând să evolueze pe teren propriu cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – FC BRAŞOV 0-0

Poli Timișoara: Isvoranu – D. Radu (Boariu 85′), Tsvetkov, Germinio, Pureca, Taub – Mudrazija (Țangulea 63′), Ignea, Sil. Pană, Bîrnoi (cpt.)(Bryneus 63′, Bocșan 85′) – Zaluschi (D. Benzar 77′)
Rezerve neutilizate: Kucich – Mada, Rz. Milea, Bakoș
Antrenor: Bogdan Andone

FC Brașov: Micu – Sorsa, Fustar (cpt.), Jovanovic (Vas. Constantin 73′), Tud. Oltean (Rz. Iorga 78′) – Lambrinoc, Joao Amorim (Dumbravă 78′), R. Lazăr, Saim Tudor (M. Burlacu 73′) – Angelov (Marc 66′), Chică-Roșă
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Toderașcu, Negrean, Lascu
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Eduard Lambrinoc 62′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru: Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj). Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator arbitri: Cristina Babadac (Alexandria). Delegat joc: Horaţiu Stănescu (Craiova).

Foto:Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-ramane-fara-victorie-la-fc-brasov-si-dupa-al-treilea-meci-acum-cu-poli-timisoara-pana-la-urma-suntem-multumiti-cu-egalul-acesta-cum-interpreteaza-faza-in-care-lambrinoc-19241823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizii-surprinzatoare-la-poli-timisoara-bogdan-andone-e-nemultumit-de-lot-si-avertizeaza-jucatorii-ca-renunta-la-ei-dar-aduce-un-atacant-din-liga-4-giurgiu-19241512

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă