Poli Timișoara a zburdat liniștită cu Dunărea Călărași! Nicolae Croitoru: ”Un adversar, care, cu tot respectul, trece printr-o perioadă dificilă”

Anda DELIU 19 Mar. 2022, 21:28 Liga 2

Poli Timișoara a intrat cu dreptul în play-out, unde a câștigat cu 3-0 meciul cu Dunărea Călărași, contând pentru Grupa A. Rămași într-o variantă foarte ”low cost”, tinerii călărășeni nu au putut face prea multe în meciul disputat de arena Știința din Timișoara, decât să limiteze proporțiile scorului, în condițiile în care echipa se pregătește deja de Liga 3.

Denis Radu și Rareș Lazăr, la primul gol pentru Poli

Cu o dominare clară, Poli a marcat încă din minutul 13, când tânărul Denis Radu a înscris cu o lovitură de cap, după o centrare bună venită de la Ursu. Cu un adversar mai accesibil, poliștii i-au permis și ”luxul” unor nesincronizări, precum a fost la mingea trimisă de Ursu în fața careului, în minutul 21, fără să fie acolo cineva care să poartă și marca.

Tot Ursu a fost ”regizor” și la golul al doilea al bănățenilor, marcat în minutul 31 de Rareș Lazăr, și el la prima reușită în alb-violet.

Până la pauză, Poli a mai avut ceva ratări, dar a intrat cu 2-0 la cabine.

”Cel mai periculos scor”, inofensiv de data aceasta

Cu cel ”mai periculos” scor pe tabelă, 2-0, Dunărea a fost periculoasă în minutul 54, când Calu a reluat cu capul din 66 metri, în bara porții. Acestea au cam fost toate emoțiile, deoarece cinci minute mai târziu a fost rândul lui Ursu să marcheze, de data aceasta dintr-o centrare a lui Ignea.

Cu scorul de neprezentare în ”sac”, muntenegreanul Balsa Rogosic, cel care și-a lăsat colegii în zece la Chiajna, a avut astfel ocazia să rateze de trei ori. Mai întâi, în minutul 68, pentru ca apoi, să aibă o dublă ratare, când atacantul a ratat și cu capul, dar și cu piciorul.

Poli Timișoara în meciul cu Dunărea Călărași: Păduraru – Sofran, Scutaru (cpt.), Bocșan, Pamfile – D. Radu (D. Andrei 82′), R. Lazăr (Iamandache 82′), Ignea, Vukoje (Sîntean 75′) – Gerbi (Rogosic 63′), Oct. Ursu (Bîrnoi 75′). Rezerve neutilizate: Devenish-Meares – Oanea, Plumbuitu, Olariu.

Nicolae Croitoru, modest după acest succes cu Dunărea

Antrenorul Politehnicii, Nicolae Croitoru, a rămas modest după acest succes, în contextul problemelor cunoscute ale Dunării.

”O victorie, trei puncte. Sigur, cu un adversar, care, cu tot respectul, la momentul acesta trece printr-o perioadă dificilă. Cu siguranță că ne-am fi dorit să marcăm mai mult, mai ales că în repriza a doua, pentru că aveam și liniște. Ne-am și creat câteva situații pe care le-am ratat destul de ușor și clar că ne-am fi dorit lucrul acesta. Să spunem că ne-a dat liniștea necesară să pregătim jocul de la Miercurea Ciuc în următoarele două săptămâni”, a spus Croitoru.

Alb-violeții au avut momente în care s-au relaxat

Altfel, antrenorul a admis că jocul permite un scor cu proporții mai mari, dar și elevii săi s-au relaxat. ”Au avut o lovitură de cap în bară în repriza a doua, o minge pe care am trat-o foarte superficial la o lovitură de colț. Au mai vut încă o situație tot creată de noi până la urmă, pentru că a fost un pas de la noi. Lucruri care, în mod normal, nu trebuie să apară, sau care sunt consecința relaxării aș spune. Pentru că exista și pericolul acesta, să tratăm jocul superficial. N-a fost cazul însă poate că am devenit destui de lejeri repriza a doua, când poate puteam să înscriem mult mai mult”, a mai punctat Croitoru.

Poli Timișoara a urcat o poziție în clasament după acest succes, pe locul 4 în Grupa A de play-out, cu 24 de puncte, devansând CS Comunal Șelimbăr la golaveraj. În runda a doua, peste două săptămâni, va juca în deplasare la Miercurea Ciuc, pe terenul liderului acestei grupe, care a stat în prima etapă.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-dunarea-calarasi-se-joaca-de-la-ora-1400-banatenii-sunt-mari-favoriti-sa-castige-19223673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-play-out-incep-bataliile-finale-pentru-evitarea-retrogradarii-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-19223664

Anda DELIU 19 Mar. 2022, 21:28 Liga 2
Pe aceeași temă