Meci cu ritm la Timișoara și egal echitabil între Poli și FC Buzău. Formația lui Cristian Pustai a acumulat primul punct în noul sezon

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2021, 11:21 Liga 2

Poli Timișoara și FC Buzău au oferit unul dintre cele mai bune meciuri ale etapei a 3-a a Ligii a 2-a. Singura partidă a zilei de duminică din divizia a doua a fost marcată de faptul că suporterii gazdelor au venit pentru prima dată pe stadionul propriu, ”Dan Păltinișanu”, după ce s-a dat drumul la meciuri cu fani în tribune.

Poli Timișoara a început excelent disputa, cu gol în minutul 4 

În jur de 1.000 de oameni au venit să o susțină pe Poli, care a început excelent partida. Entuziasmul s-a resimțit în jocul formației lui Dorin Toma, care a deschis repede scorul, încă din minutul 4. Avântul primului gol s-a stins însă pe parcurs, până la finele primelor 45 de minute.

Asta după ce Ignea a fost aproape să marcheze din corner (21), iar Benzar a tras modest din câțiva metri (35), după o pasă perfectă  a lui Ursu, pe culoar. În prima parte, FC Buzău a contat, în principal, cu câteva execuții de la distanță, dar șuturile nu au fost foarte periculoase.

FC Buzău, schimbare radicală după pauză și gol frumos marcat de Adrian Chică-Roșă

FC Buzău a venit mai montată de la cabine, iar Poli Timișoara a ieșit de parcă ar fi vrut să ”înghețe” diferența minimă de pe tabelă până la final. A fost o greșeală, pentru că buzoienii au ratat din toate pozițiile până să restabilească egalitatea, iar Dorin Toma nu a știut cum poate da alt sens jocului, în favoarea echipei sale.

Zamfir (53) le-a dat primele emoții gazdelor, după un șut care s-a dus în mâna lui Mera, dar nu s-a dat penalty, o decizie corectă a arbitrilor, după cum aveau să arate reluările fazei, întrucât execuția a venit de la o distanță mică.

După un șut de la distanță al lui Ekollo (59), a venit și egalarea meritată din partea FC Buzău. Adrian Chică-Roșă a înscris cu un șut din careu (69), după mai multe greșeli în apărarea lui Poli, în special ale experimentaților Mera și Scutaru.

FC Buzău a terminat meciul în 10 oameni / Finalul a fost unul pe contre 

Finalul de meci a fost unul cât se poate de aprins, întrucât ambele echipe au jucat cu garda jos, iar scorul putea fi oricare. Cârstocea putea marca în minutul 79, dar mingea a intrat în poartă doar după ce i-a sărit din mână, în timp ce pentru Poli Timișoara, Bîrnoi a ratat două șanse uriașe în minutele 82 și 90+3, când, în primă fază a luat la țintă portarul, iar apoi nu a putut să-l învingă din duel unu la unu pe Stoian, care a plonjat la picioarele lui și a trimis balonul în corner.

În fine, FC Buzău a terminat meciul în 10 oameni, după eliminarea lui Zamfir. A văzut două cartonașe galbene în decurs de câteva minute, 85 și 89, și a fost trimis mai repede la cabine.

În urma acestui egal, Poli Timișoara a acumulat 4 puncte, în timp ce FC Buzău a adunat primul punct în noul campionat. În runda următoare, trupa de pe Bega va merge pe terenul Unirii Constanța, iar FC Buzău va juca acasă, contra Dunării Călărași.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

CLASAMENTUL Ligii 2

COMENTARIUL LIVE:

POLI TIMIȘOARA – FC BUZĂU 1-1

Daniel Benzar 4′ / Adrian Chică-Roșă 69′

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru (Bocșan 81′), Mera (cpt.), Oanea (Bîrnoi 71′) – Ignea, Lazăr – D. Andrei, Benzar, Ursu (Pamfile 71′) – Axente (Hațegan 63′). 
Rezerve: Devenish –  Moțiu, Minteuan, Costea, Zaluschi.
Antrenor: Dorin Toma.

FC Buzău: Stoian – Zamfir, Wiktorski, Ghinga (cpt.),  C. Toma (Oltean 46′) – Gaitan, A. Lopez (Cârstocea 64) Ghinga (cpt.) – Ciobanu (Vîrtej 85′), Ekollo, Neacșu (Andronic 46′) – Chică-Roșă (Munteanu 78′). 
Rezerve: Avram – Petre, Mondragon, David.
Antrenor: Cristian Pustai.

Stadion: Dan Păltinişanu (Timişoara – Timiş); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Viorel Lolea (Reşiţa).

♦Min 90+5 Final de meci! Partidă bună la Timișoara, egal echitabil. Echipa lui Toma a stat mai bine în prima repriză, iar formația lui Pustai a trecut pe lângă gol, de câteva ori, în partea secundă.
♦Min 90+3 Bîrnoi, aproape să dea lovitura! Scapă de doi adversari, dar Stoian iese bine și îl blochează.
♦Min 89 ||| Zamfir vede al doilea cartonaș galben și e eliminat!
♦Min 85 |||Galben pentru Zamfir, după un fault în apropierea careului propriu. Pustai e sancționat și el de arbitrul central, după mai multe proteste la marginea careului.
♦Min 85 Schimbare la FC Buzău Iese Ciobanu, instră Vârtej.
♦Min 84 ||| Wiktorski vede cartonașul galben pentru un fault.
♦Min 82 Șansă bună pentu Poli Timișoara. Bîrnoi primește o pasă bună la 16 metri, face câțiva pași în careu, dar ia la țintă portarul.
♦Min 81 Dorin Toma îl întroduce pe Bocșan în locul lui Scutaru, care iese șchiopătând de pe teren.
Min 79 FC Buzău marchează, dar golul e anulat corect. În urma unei lovituri libere, Wiktorski recentrează cu capul în careul mic, pentru Cârstocea, al cărui șut e blocat de portarul Păduraru, iar apoi balonul intră în poartă din mâna jucătorului oaspeților.
Min 78 Pustai mută din nou Chică-Roșă îi lasă locul în teren lui Munteanu.
Min 72 ||| Mera vede cartonașul galben după un fault la 30 de metri de propria poartă.
Min 71 Două schimbări pentru Poli Timișoara. Ies Ursu și Oanea, intră Bîrnoi și Pamfile.
Min 69 1-1 FC Buzău egalează meritat, după cum a decurs repriza a doua până acum. Adrian Chică-Roșă înscrie pentru 1-1. Trece extrem de ușor de căpitanul timișorenilor, Mera, intră în careu, încearcă să pasese pentru Chică-Roșă, dar balonule e blocat de Scutaru; acesta ricoșează tot la Chică-Roșă, care îl învinge pe Păduraru cu un șut pe jos, la colțul lung.
Min 63  Prima schimbare și la Poli Timișoara. Hațegan îi ia locul lui Axente. Pustai reacționează imediat și îl introduce pe Cârstocea în locul lui Lopez. 
Min 59 Mult individualism din patea jucătorilor de la FC Buzău. Ekollo croșetează doi adversari în afara careului și trage pe lângă poartă.
Min 53 FC Buzău începe mai bine partea a doua și are o nouă șansă notabilă. Șutul lui Zamfir din șapte-opt metri se duce în mâna lui Mera, dar arbitrul lasă jocul să continue. Distanța dintre jucători e de un metru, iar Rareș Vidican consideră că nu există intenția de henț.
Min 49 Cristian Ciobanu semnează prima șansă a părții secunde. Trage de la mare distanță, peste 22 de metri, însă portarul Timișoarei prinde.
Min 46  Începe partea a doua, cu două schimbări pentru FC Buzău. Intră Oltean și Andronic, ies Toma și Neacșu
Min 45+2 Ghinga ratează ultima ocazie importantă a primei reprize, la chiar ultima fază de joc. Reia cu capul după un corner, dar Păduraru reține fără probleme. Se intră la cabine cu 1-0 pentru Poli Timișoara.
Min 44 Adrian Chică-Roșă trage din afara careului, lateral dreapta, dar șutul său se duce în plasa laterală a porții lui gazdelor.
Min 38: Fanii Politehnicii Timișoara afișează un mesaj cu adresă către șefii fotbalului românesc: ”Fotbalul românesc e în colaps total/ În loc de reconstrucție, îl batjocoriți digital”.
Min 35 Șansă bună pentru Poli Timișoara. Daniel Benzar primește o pasă pe culoar de la Octavian Ursu, scapă din marcajul unui adversar, dar intră în unghi de unde trage, apoi, pe lângă poartă.
Min 33 ||| Daniel Benzar vede primul galben din tabăra timișorenilor. Întârzie executarea unei lovituri libere la centrul terenului.
Min 31 A doua pauză de hidratare deja. Prima, dată de ”centralul” Rareș Vidican în minutul 16.
Min 28 |||  Pablo Gaitan vede cartonașul galben și el, după un fault dur la centrul terenului.
Min 23  ||| Adrian Chică-Roșă vede primul cartonaș galben al meciului, după o simulare în careu la ieșirea portarului Păduraru.
Min 21 Ignea bate direct pe poartă un corner, dar Stoian respinge în afara cadrului porții. Ulterior, mai vin alte două cornere pentru Poli Timișoara, dar nu sunt periculoase.
Min 13 Toma centrează din stânga, dar reluarea cu capul a lui Ekollo, dintr-o poziție bună, e modestă, iar balonul se duce mult pe lângă. FC Buzău încearcă să pună probleme pe faza de atac, iar pe margine Pustai dă indicații fără oprire.
Sunt în jur de 1.000 de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”. Cel mai mare grup este format din fanii ”vocali” ai timișorenilor, așezați la una din tribune.


Min 4 1-0 Poli Timișoara deschide scorul după un contraatac în mare viteză. Doru Andrei paseasă din dreapta, pe jos, pentru Daniel Benzar, care îl învinge pe portarul Stoian cu un șut pe jos din interiorul careului. Anterior, FC Buzău ratează o ocazie bună prin Neacșu.
Min 1 Începe partida de pe ”Dan Păltinișanu”. E prima pentru gazde pe teren propriu, în acest campionat.


Poli Timișoara – FC Buzău, din cadrul etapei a 3-a a Ligii a 2-a, se joacă duminică de la ora 11:30. Ambele vin după un început nu foarte convingător de campionat. Echipa de pe Bega are trei puncte, iar buzoienii nu au strâns vreun punct până în acest moment.

Timișorenii au înregistrat o victorie și o înfrângere în primele două etape ale Ligii a 2-a. De altfel, debutul în sezon a fost marcat de eșecul categoric de pe Cluj Arena, contra Universității Cluj, scor 0-3. Apoi, au trecut cu 3-1 de Dunărea Călărași, o formație cu foarte multe probleme.

Ne așteaptă un joc dificil cu cei de la Buzău. E o echipă experimentată, cu un lot numeros, cu un staff foarte bun, prin domnul Cristi Pustai. Știm ce ne așteaptă, încercăm să ne pregătim mai bine, să ne organizăm cât mai bine şi să ne revenim şi din punct de vedere fizic după jocul de la Călăraşi.

Este foarte important că e primul meci cu suporteri. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare alături de noi, pentru că cred că ei ne vor purta spre cât mai multe atacuri, ne vor duce spre victoria pe care ne-o dorim atât de mult. Atât pentru noi, cât şi pentru ei. Fotbalul este pentru spectatori şi este pentru această galerie minunată, care ne-a însoţit şi la Cluj şi la Călăraşi și le mulțumim”, declara Dorin Toma, antrenorul timișorenilor, despre partida cu FC Buzău

FC Buzău a marcat doar un gol, în prima etapă, când a plecat de la Mediaș învinsă. A cedat cu 1-2 în fața FC Hermannstadt, iar runda precedentă trupa lui Cristian Pustai a  înregistrat tot un eșec, dar pe teren propriu, 0-1 cu ”U” Cluj.

Urmează, iarăși, un meci foarte greu, ca toate, de altfel, pentru că seria este destul de echilibrată. Nu mai există echipe mici. Timișoara, într-adevăr, a reușit să câștige la Călărași jucând destul de bine și înscriind trei goluri. Înseamnă că va fi un meci foarte greu. Am așteptări de la echipă, să începem să adunăm și noi punct sau puncte, iar prima ocazie este duminică.

A fost un început greu, ne așteptam. Speram, poate, la rezultate un pic mai bune, dar fotbalul este un sport și sper să ne redresăm, să venim și noi să arătăm că avem mai multă dorință, altă atitudine față de joc, de rezultat și să fim mai implicați în ceea ce facem”, a spus Cristian Pustai, antrenorul buzoienilor.

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2021, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă