Poli mizează pe experiență în derby-ul Timișoarei. Nicolae Croitoru: ”Sigur că jocul cu Ripensia este un joc special”

Anda DELIU 22 Oct. 2021, 17:04 Liga 2
Poli mizează pe experiență în derby-ul Timișoarei. Nicolae Croitoru: ”Sigur că jocul cu Ripensia este un joc special”

Poli Timișoara e gazda derby-ului Timișoarei cu Ripensia, de sâmbătă, un meci ce vine într-o perioadă dificilă pentru ambele echipe.

Dacă Ripensia mizează pe tinerețe și entuziasm, poliștii merg pe cartea experienței, cu toate că va lipsi căpitanul Ioan Mera.

Nicolae Croitoru se așteaptă la un meci dificil în etapa a 11-a a Ligii 2.

Antrenorul Croitoru face deja calcule la Poli

Antrenorul Politehnicii știe că nu mai sunt atât de multe puncte puse în joc până se trage cortina peste meciurile din 2021. De aceea, Nicolae Croitoru spune că nu mai e timp de pierdut.

”Pentru noi, toate jocurile pe care le mai avem de disputat sunt importante. Mai sunt șase meciuri, trebuie să acumulăm puncte, pentru că situația în clasament este dificilă. Sigur că jocul cu Ripensia este un joc special, pentru că este un derby al orașului. De regulă, jocurile de acest gen sunt intense, pentru că sunt orgolii, fiecare încearcă să-și apropie victoria. Sunt convins că vor veni foarte motivați. În plus, cred că la ei o motivare în plus vine și pentru că au sărbătorit aniversarea clubului. De partea cealalată, noi ne-am pregătit să avem o evoluție bună. Ne-am concentrat în ultima săptămână pe organizarea jocului, fie că vorbim de defensivă sau ofensivă. Avem nevoie de puncte și sper ca jocul de sâmbătă să fie unul bun”, a declarat Nicolae Croitoru înaintea meciului cu trupa antrenată de preparatorul fizic Iulian Muntean.

Declarațiile făcute de ripensisți înaintea acestui joc le poți citi aici.

Ambele echipe timișorene se prezintă fără căpitani

Cele două formații vor juca acest meci fără căpitanii obișnuiți pe teren. Stephane Coulibaly e suspendat la Ripensia, iar Ioan Mera are aceeași soartă la Poli, tot pentru cumul de avertismente.

De asemenea, la alb-violeți sunt tot accidentați, de la început de sezon, Popeț și Sebastian Serediuc.

Croitoru crede că Ripensia va face o risipă de efort și va compensa lipsa lui Coulibaly. ”Este o echipă tânără și tinerețea de regulă se împletește cu dorința de afimare. Urmârind jocurile pe care le-au mai disputat, am văzut că sunt o echipă cu un atac pozițional foarte bun, elaborat pentru nivelul Ligii 2. Am văzut lucruri interesante în jocul lor, clar le pregătesc dinainte. Cred că pe undeva va fi o luptă între experiență și dorința de afirmare. Coulibaly este un jucător important pentru Ripensia, dar probabil vor găsi soluții, deoarece au un joc colectiv și nu se bazează pe invididualități”, a mai spus Croitoru.

Zaluschi, adversar contra fostei echipe

Adrian Zaluschi a jucat cinci sezoane la Ripensia și crede și el că experiența e avantajul actualei sale echipe.

”Noi ne-am pregătit bine săptămâna aceasta. Ne dorim cele trei puncte, cu siguranță egalul nu ne ajută. Va trebui să dăm pe teren totul. Suntem jucători cu experiență, am mai jucat în Liga 1 și cred că asta va face diferența. Ei sunt o echipă de copii care va ține de orice minge, cu siguranță. Sper să punem în practică tot ce am pregătit săptămâna acesta. Sper să ne bucurăm la final. Va fi un meci frumos, cu siguranță fiecare echipă va ataca. Sper să nu ne încurce ploaia, pentru că terenul de pe «Dan Păltinișanu» nu prea poate duce. Noi sperăm din tot sufletul să vină cât mai multă lume”, a spus Zaluschi, utilizat în opt meciuri de Poli în acest sezon.

Poli are un gol mai mult marcat ca Ripensia, amândouă fiind la egalitate e puncte

Poli Timișoara și Ripensia au amândouă câte 10 puncte acumulate după 10 etape, dar alb-violeții au un golaveraj mai bun, 11-15, față de 10-15, din acest motiv fiind pe locul 13, față de 14 pe care se află roș-galbenii. Meciul direct are loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Partida de la Timișoara nu este televizată la nivel național. În schimb, deținătorii drepturilor TV au preferat să transmită celelalte două derby-uri județene din această rundă din Liga 2: FC Hermannstadt – CS Comunal Şelimbăr (sâmbătă, ora 12:30) și Universitatea Cluj – Unirea Dej (duminică, ora 12:30).

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-considera-ca-nu-e-favorita-in-derby-ul-timisoarei-cu-poli-din-pacate-este-un-derby-al-suferintei-19206180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

Anda DELIU 22 Oct. 2021, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă