Poli Iași țintește al treilea succes consecutiv în campionat. Ștefan Cană: ”Meciul cu Buzăul este decisiv pentru noi. O victorie ne poate duce sus”

Narcis POHOAȚĂ 11 Sep. 2021, 14:21 Liga 2
Poli Iași țintește al treilea succes consecutiv în campionat. Ștefan Cană: ”Meciul cu Buzăul este decisiv pentru noi. O victorie ne poate duce sus”

După o pauză competițională de două săptămâni, încununată totuși cu o victorie, cea din Faza a IV-a a Cupei României, 1-0 cu Hușana Huși (Liga 3), Poli Iași reintră în acest weekend în febra campionatului. Echipa pregătită de Costel Enache va întâlni duminică, pe teren propriu, cu începere de la ora 13:00, formația FC Buzău, una dintre cluburile incomode ale Ligii 2, pregătită de un antrenor experimentat, cu ștate vechi în primele două eșaloane.

O victorie duce în plutonul fruntaș atât Poli Iași, cât și pe FC Buzău

Ambele echipe sunt cam pe același calapod. Au remaniat aproape în întregime lotul în vară, au avut parte de un start greu de sezon și și-au revenit în ultimele meciuri, Iașiul având trei victorii consecutive (două în campionat și una în cupă), iar oaspeții patru (câte două în ambele competiții).

Poli a acumulat 6 puncte în primele 5 runde și ocupa locul 11 înaintea debutului etapei a 6-a, în timp ce Buzăul lui Cristi Pustai se afla ceva mai în față, pe locul 7, cu tot atâtea puncte. În urma primelor cinci meciuri desfășurate în această rundă, Poli a câzut pe locul 12, iar Buzăul e pe 10.

Aparent un meci banal, între două echipe de mijlocul clasamentului, duelul din Copou poate fi extrem de important pentru ambele grupări, întrucât o victorie poate duce atât Iașiul, cât și formația oaspete în plutonul fruntaș. Poli vine după două victorii consecutive în Liga 2, cu Universitatea Cluj (2-0) și în deplasare cu Poli Timișoara (1-0), iar un nou succes duminică, împotriva buzoienilor, ar putea aprinde speranțele la play-off, în condițiile în care moldovenii au în următoarele două etape deplasări la codașele Unirea Constanța și Dunărea Călărași.

Ștefan Cană: ”Aș zice că e un meci decisiv pentru noi”

Dacă antrenorul Costel Enache s-a ferit să pună o etichetă acestui duel, stoperul Ștefan Cană a admis că întâlnirea poate fi decisivă pentru Poli.

”Sincer, aș zice că e un meci decisiv pentru noi. Dacă luăm trei puncte vom fi acolo sus, dacă nu, vom sta jos. Avem un meci foarte greu, cu o echipă bună, matură, cu jucători cu experiență, care sunt în creștere de formă, așa cum suntem și noi, dar am încredere în echipă, în staff și în Mister că vom da totul și vom lua cele trei puncte”, a declarat Ștefan Cană.

Costel Enache: ”Întâlnim o echipă care, la fel ca noi, e nou formată, sunt și ei în creștere”

Costel Enache a întărit faptul că Buzăul este o nucă tare a campionatului. ”Ne așteaptă un joc foarte greu, întâlnim o echipă care, la fel ca noi, e nou formată, sunt și ei în creștere. Și-au definitivat oarecum viziunea despre modelul de joc, au mulți jucători cu un nivel bun de Liga a 2-a, cu un antrenor cu experiență foarte mare. E clar că ne așteaptă un meci dificil”, a declarat antrenorul Costel Enache, care a avertizat că Poli Iași încă nu este o echipă care să atace în valuri un adversar care se baricadează în defensivă: ”Nu suntem pregătiți pentru asta, nu putem schimba de la o săptămână la alta tactica. Suntem o echipă de nivel mediu, nu putem să schimbăm strategia, nu putem juca și pozițional, și contraatac. Trebuie să gestionăm lucrurile cu armele noastre.”

Costel Enache nu va conta în acest meci pe Francisc Cristea (suspendat), Deretti, Stoenac și Pop (accidentați). În schimb, au revenit după accidentări și sunt apți de joc mijlocașii Târșa și Pușcaș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/costel-enache-multumit-de-calificare-politehnicii-iasi-nu-si-de-jocul-de-la-husi-o-victorie-buna-pentru-moral-ce-spune-despre-noile-achizitii-debutante-din-primul-minut-cu-husan-19199825

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-a-avut-noroc-de-un-adversar-facil-pentru-16-imile-cupei-romaniei-insa-si-ghinion-in-saptamana-meciului-cu-minaur-trupa-lui-costel-enache-va-disputa-trei-jocuri-in-deplasare-la-constanta-19199885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/profesorul-pustai-s-a-intors-la-scoala-satisfactiile-pe-care-le-am-avut-in-invatamant-nu-pot-fi-comparabile-cu-ceea-ce-exista-in-lumea-fotbalului-fc-buzau-a-facut-fericiti-50-de-el-19199972

Narcis POHOAȚĂ 11 Sep. 2021, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă