Poli Iași s-a întors fără punct și de la Mediaș. Costel Enache: ”Suntem amărâți și frustrați. Meritam mai mult.” Gestul jucătorilor sibieni care l-a făcut pe antrenor să se simtă jignit, umilit

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2021, 22:03 Liga 2
Poli Iași s-a întors fără punct și de la Mediaș. Costel Enache: ”Suntem amărâți și frustrați. Meritam mai mult.” Gestul jucătorilor sibieni care l-a făcut pe antrenor să se simtă jignit, umilit

Antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a declarat după meciul pierdut la Mediaș, 1-2 cu FC Hermannstadt, în etapa a 3-a a Ligii 3, că echipa sa ar fi meritat mai mult din acest joc.

Costel Enache, după meciul de la Mediaș: ”Meritam mai mult de la jocul de azi”

Enache consideră că rezultatul contra sibienilor este frustrant, cu atât mai mult cu cât gazdele au marcat golul în finalul partidei, în minutul 88, după un șut de la mare distanță respins în față de portar și o reluase simplă din 8 metri.

”Ce să spun, decât că suntem amărâți, suntem frustrați, cred că meritam mai mult de la jocul de azi. Eu sunt mulțumit de cum a arătat echipa, cu o organizare bună defensivă, am ținut această organizare până în momentul în care am primit gol. Am schimbat oarecum lucrurile, deși nu avem repetată din antrenament și o a doua strategie, încercăm să lucrăm la un plan de joc, la o idee de joc, planul B e destul de greu să-l pregătim. Dar în timpul jocului am mai schimbat un pic strategia, am încercat să fim un pic mai ofensivi pentru că acolo rămăsesem un pic datori. Am ajuns cu mingi în fața porții, am avut șansă și am egalat, am avut din nou șansă pe final să egalăm, dar mingea a lovit bara. Adversarul a marcat un gol oarecum atipic, un șut senzațional de la 40 de metri, lucrurile astea sunt în defavoarea noastră pe partea de șansă. Dar la modul general jucătorii au muncit, au luptat, cred că a fost cel mai bun joc al nostru de până acum”, a declarat Costel Enache.

  • Poli Iași a debutat cu un eșec în deplasare, 0-2 la Ploiești cu Petrolul, iar acasă a pierdut cu Concordia Chiajna, scor 0-1. În runda a treia, moldovenii au cedat cu 1-2 la Mediaș, cu FC Hermannstadt, reușind, astfel, doar primul lor gol în acest sezon de Liga 2.

Explicații pentru cearta cu arbitrii. ”M-am simțit jignit, m-am simțit umilit, stropit cu apă de jucătorii adverși în fața arbitrilor”

Antrenorul Politehnicii a explicat de a avut o discuție mai aprinsă cu arbitrii în prima repriză, moment în care a și fost avertizat cu cartonaș galben. Enache spune că jucătorii echipei gazdă l-au stropit cu apă.

”Nu aș avea ce să vorbesc de arbitraj, nu vreau să abat atenția de la treburile mele, vreau doar să revin la o situație din prima repriză în care ne-am pierdut respectul. M-am simțit jignit, m-am simțit umilit, stropit cu apă de jucătorii adverși în fața arbitrilor și în momentul în care am cerut puțină demnitate, puțină decență, am luat eu cartonaș galben. Mi se pare jenant, umilitor și știam demult că statul nostru, al antrenorului, este unul degradat, dar nu am crezut că putem ajunge la acest nivel”, a explicat Costel Enache.

Enache s-a certat la acea fază cu arbitrul central Viorel Flueran (Craiova), cât și cu rezerva Marius Chioran (Cluj-Napoca).

”Norocul nu-l putem gestiona, dar greșelile pe care le-am făcut le putem gestiona și cu siguranță avem ce lucra”

Pentru FC Hermannstadt au marcat doi jucători introduși în repriza secundă, Ionuț Năstăsie (59′) și Loren Niță (88′), al doilea după ce Teodor Axinte a respins în două rânduri în față. Pentru Poli Iași a înscris Cristian Pușcaș (72′), după ce portarul Ionuț Rus a scăpat mingea în față.

Costel Enache a adăugat că nu are ce să le reproșeze elevilor săi, care au avut un plus de atitudine față de meciurile anterioare și simte că Poli ar fi putut obține chiar mai mult decât o remiză la Mediaș.

”Nu plecăm niciodată la drum să pierdem. Categoric ne dorim mai mult, vizualizăm jocul și încercăm să vedem cu potențialul nostru de acuma cum putem să obținem cele trei puncte. Am simțit pe parcursul jocului că putem pleca măcar cu un punct de la Mediaș, la 1-1 simțeam că suntem în control asupra jocului și am sperat la mai mult. Dar lucrurile nu se așază așa cum ne dorim întotdeauna. Deși jocul din seara asta ne putea duce la o victorie. E mult de muncă, știm lucrul acesta, poate și șansa se va întoarce cu fața la noi puțin, pentru că chiar am fost ghinioniști în primele etape. Norocul nu-l putem gestiona, dar greșelile pe care le-am făcut le putem gestiona și cu siguranță avem ce lucra. Dar am văzut jucătorii azi motivați, determinați, o echipă mult mai unită decât până acuma, sunt pași importanți făcuți”, a mai spus antrenorul Politehnicii Iași.

  • Poli Iași cu FC Hermannstadt: T. Axinte – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – Al. Stan (Stoenac 46′), Cr. Pușcaș, Deretti (Chatzuterzoglou 77′), Corobuță (Pelivan 46′) – S. Camara, F. Cristea (Aftanache 86′). Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – Ov. Mihalache, Ungurenașu, Purcariu, Al. Zaharia.

Fără punct obținut în primele trei etape, Poli Iași cade pe locul 18 din 20 în Liga 2, cu 1-5 golaveraj.

În etapa a 4-a, Poli Iași o să primească vizita celor de la ”U” Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=2pVtksM41-0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-decis-de-gafele-portarilor-fc-hermannstadt-castiga-duelul-retrogradatelor-cu-poli-iasi-19195743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-poli-iasi-da-start-etapei-a-3-a-a-ligii-2-meciul-de-la-medias-dintre-fostele-prim-divizionare-incepe-la-ora-1830-19195685

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2021, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă