Meci decis de gafele portarilor! FC Hermannstadt câștigă duelul retrogradatelor cu Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2021, 21:16 Liga 2
Meci decis de gafele portarilor! FC Hermannstadt câștigă duelul retrogradatelor cu Poli Iași

Start perfect de sezon pentru FC Hermannstadt, cu trei victorii din trei. Joi seară, în uvertura etapei a 3-a, sibienii cu câștigat la limită duelul retrogradatelor din Liga 1 cu Poli Iași, scor 2-1 (0-0) și s-au instalat cu punctaj maxim în fotoliul de lider.

Anost în prima parte, fără niciun șut la poartă, meciul s-a schimbat radical după pauză, când au apărut ocaziile, golurile, dar și gafele celor doi portari. Nu a lipsit nici suspansul, gazdele marcând golul victoriei pe final, când nimeni nu mai spera.

Primă repriză a meciului de la Mediaș, fără șut la poartă

Antrenorul Costel Enache a surprins în formula de start cu câteva modificări de efectiv și de ordin tactic față de meciul anterior. I-a titularizat în premieră pe portarul Axinte și pe brazilianul Deretti la închidere, iar fundașul stânga Stan și mijlocașul dreapta Serediuc au făcut schimb de posturi.

Plecați la Mediaș cu gândul de a nu pierde, ieșenii au stat la cutie în prima parte, s-au mulțumit doar să se apere și au trecut rareori de centrul terenului. Le-au lăsat gazdelor posesia, dar elevii lui Marius Măldărășanu nu au știut să profite. Au pasat exasperant de-a latul sau înapoi, iar primele 45 de minute s-au încheiat fără nicio ocazie la vreuna din porți.

Pop și Axinte au greșit la goluri

Repriza secundă a fost mult mai animată, asta și pentru că gazdele au reușit să deschidă scorul repede. În minutul 59, Ionuț Năstăsie (foto), intrat la pauză în locul lui Balaure, a deschis scorul cu un șut frumos din careu, sub bară, din pasa din stânga a lui Oroian.

După o primă mare ratare a lui Pelivan (67, cap din careu, puțin pe lângă poartă), Poli Iași a restabilit egalitatea după o gafă de curtea școlii a portarului gazdelor Ionuț Pop. Francisc Cristea a bătut slab o lovitură liberă de pe dreapta, Plămadă a trimis cu capul în fața porții, Pop a scăpat mingea din mână, iar Cristian Pușcaș a profitat și a înscris în poarta goală primul gol al Iașiului în acest sezon.

Gazdele au dat lovitura în minutul 88, tot după o greșeală de portar. Teodor Axinte, care scosese două mingi pe care scria gol în primă fază, a respins greșit un balon șutat de la 30 de metri de Pantea, iar Loren Niță, pe fază, a înscris fără probleme golul victoriei.

Iașiul a avut o șansă uriașă de a egala în prelungiri, prin Stoenac, al cărui șut din lateral dreapta a șters rădăcina barei și a ieșit în afara terenului.

Victorie chinuită, dar absolut meritată a gazdelor, care se instalează cu punctaj maxim pe primul loc după trei runde, în timp ce Iașiul lui Costel Enache rămâne fără punct în subsolul clasamentului.

FC HERMANNSTADT – POLITEHNICA IAȘI 2-1

Ionuț Năstăsie 59′, Loren Niță 88′ / Cristian Pușcaș 72′

FC Hermanstadt: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Andr. Lungu 81′), Mino Sota, P. Petrescu (cpt.)(Plazonja 85′) – Balaure (I. Năstăsie 46′), Buhăcianu (Sîntean 58′), Al. Oroian (L. Niță 81′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Issah, Tomșa, Bejan
Antrenor: Marius Măldărășanu

Poli Iași: T. Axinte – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – Al. Stan (Stoenac 46′), Cr. Pușcaș, Deretti (Chatzuterzoglou 77′), Corobuță (Pelivan 46′) – S. Camara, F. Cristea (Aftanache 86′)
Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – Ov. Mihalache, Ungurenașu, Purcariu, Al. Zaharia
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Gaz Metan (Mediaș); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

În etapa a 4-a, FC Hermannstadt urmează să joace în deplasare la București, cu Metaloglobus, fosta echipă a lui Măldărășanu. În schimb, Poli Iași o să primească vizita celor de la ”U” Cluj, care urmează în această seară să joace acasă cu Unirea Constanța. Partidele din runda a 4-a încă nu au fost programate.

Captură foto: DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-poli-iasi-da-start-etapei-a-3-a-a-ligii-2-meciul-de-la-medias-dintre-fostele-prim-divizionare-incepe-la-ora-1830-19195685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-2130-fosta-farul-are-meci-pe-cluj-arena-unde-in-sezonul-trecut-nu-s-a-putut-prezenta-si-a-declansat-un-scandal-19195714

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2021, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă