Poli Iași s-a despărțit de portarul Teodor Axinte. Clauza din contract care i-a permis să plece liber și prima reacție a jucătorului

Narcis POHOAȚĂ 29 Jun. 2022, 13:03 Liga 2
Poli Iași s-a despărțit de portarul Teodor Axinte. Clauza din contract care i-a permis să plece liber și prima reacție a jucătorului

Delegația Politehnicii Iași a plecat luni, 27 iunie, în cantonamentul de la Cheile Grădiștei cu 25 de jucători.

Din lot fac parte și trei portari, Ianoș Brînză, Alexandru Dohotariu și Timur Chistol, ultimul fiind junior din cadrul Academiei clubului, nu însă și Teodor Axinte.

Teodor Axinte s-a despărțit de Poli Iași

Goalkeeperul în vârstă de 22 de ani, Teodor Axinte, produs al clubului ieșean, s-a despărțit de Politehnica liber de contract, datorită unei clauze din contractul său scadent în această vară.

Potrivit oficialilor clubului din Copou, Axinte nu a dorit să fie al treilea portar din lot și a cerut să plece de la Iași, invocând o clauză prin care a devenit liber după ce a fost folosit foarte puțin în sezonul trecut.

”Teo era varianta a treia de portar. Când i-am prelungit contractul anul trecut, în vară, ne-a cerut să-i punem o clauză că dacă nu joacă 15 meciuri la Liga a 2-a să-i dăm voie să plece la altă echipă. Noi nu putem să-i garantăm că va juca înaintea lui Ianoș sau a portarului pe care ne dorim să-l aducem în perioada următoare, iar Teo a vrut să plece. Îi dorim mult succes și să știe că ușa la Iași este deschisă”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Brînză e favorit să apere în noul sezon, Dohotariu e al doilea portar

Oficialul ieșean a subliniat că tânărul Dohotariu, adus de la Sporting Juniorul Vaslui, este a doua opțiune în acest moment, întrucât este eligibil pentru regula impusă de federație, fiind născut în 2004.

Astfel, deși posturile vizate pentru folosirea celor doi jucători cu limită de vârstă sunt fundaș stânga (Ștefan Ștefanovici) și mijlocaș dreapta (Ionuț Pelivan sau un alt jucător pe care ieșenii îl caută), oficialii din Copou iau în calcul și folosirea lui Dohotariu (Under 19) în poartă în unele partide.

Teodor Axinte: ”Și eu am vrut să plec. Nu are rost să tragem de un contract aiutea”

Contactat de reportarul Liga2.ro, Teodor Axinte a declarat că despărțirea de Politehnica Iași s-a produs în termeni foarte buni, fără probleme. Acesta lasă destinația sa viitoare în seama agentului său și speră să-și găsească o echipă chiar în Liga 1, în condițiile în care încă este eligibil pentru regula Under 21.

”Nu am reziliat încă, dar ne-am înțeles. A fost foarte ok, nu au fost probleme, am ajuns la un acord cu conducerea clubului. Și eu am vrut să plec. Nu are rost să tragem de un contract aiutea. Dacă nu mai funcționează, nu mai are sens. Agentul meu se ocupă de viitoarea mea destinație. Aștept să văd ce variante sunt, poate la Liga I sau tot la Liga a 2-a și sper să iau cea mai bună decizie”, a declarat Axinte pentru Liga2.ro.

În sezonul recent încheiat al Ligii 2, Teodor Axinte a apărat în doar două meciuri, cu FC Hermannstadt (1-2) și Poli Timișoara (3-1). Brînză a apărat în 14 jocuri, în timp ce Laurențiu Popescu, folosit în prima parte a sezonului și plecat în iarnă, a evoluat în 11 partide.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-semnat-cu-un-mijlocas-olandez-venit-de-la-den-bosch-nicandro-breeveld-l-a-recomandat-clubului-din-copou-19235846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

Narcis POHOAȚĂ 29 Jun. 2022, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă