Poli Iași, pregătită de startul Ligii 2. Claudiu Niculescu, înainte de derby-ul Moldovei cu SC Oțelul: ”Va fi greu la Galați, dar avem valoarea și calitatea necesare pentru a câștiga.” Mesaj pentru jucători și opinia lui Răzvan Tincu

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2022, 15:59 Liga 2

Poli Iași a prefațat debutul ei în noul sezon de Liga 2 în cadrul unei conferințe de presă la care au participat antrenorul Claudiu Niculescu și Răzvan Tincu, unul dintre jucătorii experimentați ai echipei și, totodată, una dintre cele 22 de achiziții perfectate în această vară de club.

Echipa va începe cu un meci cu nou-promovata SC Oțelul Galați, programat sâmbătă, 6 august, de la ora 11:30, la Galați, probabil pe un stadion arhiplin. Cele două formații sunt singurele din zona Moldovei prezente în Liga 2, astfel că această întâlnire poate fi considerată un derby.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul cu SC Oțelul: ”Va fi o greșeală să tratăm acest meci ca și cum am juca cu o nou-promovată”

Pentru început, Claudiu Niculescu a vorbit despre partida de la Galați și a subliniat că echipa sa are valoarea și calitatea pentru a obține cele trei puncte. A punctat însă că meciul de la malul Dunării nu va fi deloc ușor pentru elevii săi.

”Suntem cu toții nerăbdători să înceapă noul sezon. Suntem deja la a opta săptămână la pregătire și cu toții așteptăm primul meci al sezonului. Va fi un meci dificil, împotriva unei echipe de tradiție, ca și noi, care a făcut performanță cu actualul antrenor. Va fi foarte dificil, pentru că e primul meci, nu ai ritm de joc oficial. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor foarte bun, va fi entuziasmul acelei nou-promovate și va fi o greșeală să tratăm acest meci ca și cum am juca cu o nou-promovată. Da, așa este pe hârtie, dar jucăm împotriva unei echipe bine organizate, construite după chipul și asemănarea lui Dorinel Munteanu, o echipă luptătoare, așa cum a fost el ca jucător. Dar pe noi ne interesează ce avem noi de făcut pe teren. Trebuie să mergem cu mare încredere și speranță la Galați. Asta le-am și spus jucătorilor, că avem valoarea și calitatea necesare pentru a ne întoarce de acolo cu cele trei puncte. M-ar interesa mai puțin spectacolul, ci punctele. Suferim la omogenitate și asta o poți crea mai repede adunând și puncte”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu.

”Capul în pământ și la treabă! Să fim umili și modești”

Claudiu Niculescu a vorbit și despre presiunea care apasă pe umerii săi și ai jucătorilor, în condițiile în care multă lume spune că Poli Iași are un lot valoros și condiții pentru a trage la promovare. Antrenorul admite însă că presiunea este benefică și duce la progres.

”Presiune oricum era la Iași, iar presiunea este un privilegiu. Acum este mult mai important ca băieții pe care îi antrenez să reziste al această presiune. Inclusiv în vestiar s-a transmis, în special celor noi, că dacă încă nu știu ce înseamnă Politehnica Iași, să-și dea seama cât mai repede. Pentru că Iașiul are un public foarte pretențios, este presiunea rezultatului, a conducerii, și asta e foarte benefic. Când ai presiune înseamnă că acel club vrea performanță și putem progresa. Dar sunt mulți copii care au nevoie de încurajări”, a mai spus Claudiu Niculescu, care a ținut să le transmită jucătorilor săi să muncească, să fie umili, modești și să se considere favoriți doar atunci când vor fi în prima linie a clasamentului: ”Pe hârtie părem că suntem favorți sau printre favoriți, dar aș prefera să nu ne considerăm așa, ci să fim umili, modești, să băgăm privirea în pământ și la muncă! Putem spune că suntem favoriți atunci când intrăm în play-off, când avem un punctaj care să ne permită să atacăm cu șanse mari promovarea, dar în momentul de față aș prefera să nu ne considerăm așa, ci doar o echipă bună, care vrea să revină acolo unde îi este locul. Dacă vom fi favoriți sau nu, asta rămâne să demonstrăm pe teren.”

Rămâne și portarul Knoflach, iar Harisson semnează dacă trece testele medicale

Antrenorul Politehnicii speră ca până la ora partidei cu SC Oțelul să fie buni de joc și ultimii nou-veniți Alin Roman și Risto Jankov, cărora încă nu le-au venit permisele de muncă. De asemenea, Niculescu a spus că îl păstra în lot și pe portarul austriac Tobias Knoflach, în timp ce atacantul britanic Shayon Harisson va semna și el doar dacă va trece de un set amănunțit de teste medicale, la București. În schimb, Poli va împrumuta către alte echipe mai mulți jucători tineri, între care Ionuț Pelivan, Darius Deac și David Ciubăncan, ultimii doi aduși chiar în această vară

Vor să fie pe loc de play-off în decembrie. ”Trebuie să pornim în forță”

Claudiu Niculescu a explicat că nu și-a fixat un număr de puncte pentru primele runde, obiectivul său fiind ca Poli să fie pe loc de play-off la finalul anului: ”Luăm fiecare meci în parte, iar acum obiectivul nostru este să aducem 3 puncte sâmbătă. Trebuie să începem campionatul tare, în forță, să adunăm cât mai multe puncte posibil, repede. Eu îmi doresc ca în luna decembrie să fim matematic în play-off sau în cel mai rău caz la unul-două puncte. Asta înseamnă că va trebui să începem bine, să avem o constanță și în joc, și în rezultate în cele 16 etape.”

Răzvan Tincu: ”Avem un lot foarte bun”

Despre valoarea lotului echipei ieșene a vorbit și unul dintre căpitani, fundașul central Răzvan Tincu, venit în această vară de la Sepsi OSK și care va juca din nou în Liga 2 după zece ani, ultima dată evoluând chiar la actuală formație la care este legitimat, pe când aceasta se numea ACSMU Poli Iași.

”Mă bucur foarte mult că m-am întors și m-am întors clar cu un singur obiectiv, să promovăm în Liga I. Deschidem sezonul cu un meci complicat, dar am mare încredere că putem scoate un rezultat bun. Vă spun foarte sincer, după cum îi văd pe colegii mei, avem un lot foarte bun. Vă spun cu foarte mare sinceritate că avem jucători de mare calitate, au venit și jucători străini foarte buni, acum trebuie ca ei să se adapteze și în România, dar și la Liga a 2-a. Cu cât se vor adapta mai repede, cu atât vom avea rezultate mai rapid. Sincer, nu mi-e teamă de nicio echipă, mi-e teamă doar de echipa noastră. Pentru că dacă noi vom fi concentrați sută la sută nu vom avea probleme cu nicio echipă. În schimb, dacă nu vom fi concentrați, ne vor pune probleme și o echipele nou-poromovate”, a punctat Răzvan Tincu, care spune că mai poate juca fotbal fără probleme 2-3 ani.

Experimentatul fotbalist al lui Poli a vorbit și despre jucătorii tineri, care au calitate, dar și alte preocupări uneori: ”Avem copii foarte talentați la echipă, dar ca orice tânăr trebuie să lucrezi cu ei la mental enorm de mult. Aici va trebui și eu, alături de Mister, să fiu atent cu ei. Mie îmi plac, dar ca orice tânăr mai fac anumite greșeli. În momentul în care se vor axa mult mai mult pe fotbal au o șansă să crească.”

Conferința de presă susținută de Poli Iași în care au vorbit Claudiu Niculescu și Răzvan Tincu:

 

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2022, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă