Poli Iași merge pe continuitate. Florin Briaur: ”Sunt convins că echipa va crește de la meci la meci. Nici nu se pune problema ca postul lui Costel Enache să fie în pericol”

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2021, 11:11 Liga 2
Poli Iași merge pe continuitate. Florin Briaur: ”Sunt convins că echipa va crește de la meci la meci. Nici nu se pune problema ca postul lui Costel Enache să fie în pericol”

Poli Iași a rămas fără punct și după etapa a 3-a din Liga 2, dar în deplasarea de la Mediaș, cu FC Hermannstadt (scor 1-2), a fost la doar câteva minute de primul punct stagional. Gazdele au marcat golul victoriei în minutul 88, după care ieșenii au fost și ei foarte aproape de egalare în prelungiri, dar au trimis balonul în bară prin Stoenac.

În ciuda startului ratat de sezon, oficialii grupării din Copou nu sunt îngrijorați și sunt convinși că echipa va crește de la meci la meci.

Florin Briaur: ”Sunt convins că echipa va crește de la meci la meci, dar îi rog pe suporteri să aibă răbdare”

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, managerul general Florin Briaur (foto, în stânga, alături de Costel Enache) a declarat că postul antrenorului Costel Enache nu este pus în pericol și simte că Poli va debloca clasamentul în meciul de sâmbătă, cu Universitatea Cluj.

Florin, ați fost la două minute de primul punct din acest sezon. Din păcate pentru Poli, un nou eșec.
Cu puțin noroc puteam obține un rezultat de egalitate la Mediaș. În prima parte băieții s-au apărat admirabil, ce s-a lucrat la antrenament s-a pus în practică. Din păcate a picat acel gol, iar de acolo meciul a căpătat accente de carusel, când noi peste ei, când ei peste noi. Ei au marcat, noi am trimis în bară și astfel am pierdut un meci în care am fi meritat un punct.

Ești îngrijorat după al treilea eșec consecutiv?
Nu. Echipa este pe drumul cel bun. Eu am încredere în continuare în băieți, sunt convins că echipa va crește de la meci la meci, dar îi rog pe suporteri să aibă răbdare. Nu trebuie să uităm faptul că acum o lună, la primul antrenament au fost doar trei jucători de câmp! Trei! Asta e realitatea. Niciodată în istoria fotbalului nu s-a mai întâmplat probabil ca o echipă să rămână la început de sezon cu doar trei jucători. Au fost cazuri în care au plecat zece, au venit zece, dar ce s-a întâmplat la noi cred că a fost o premieră. Costel Enache a acceptat să vină la echipă, ne-am înhămat împreună la o muncă, dar este nevoie de timp pentru a închega o echipă. Nu putem reuși acest lucru peste noapte. În plus, nici programul nu ne-a ajutat. Dacă am fi avut și noi adversari mai accesibili în primele runde, sunt convins că am fi avut câteva puncte acum. Dar am întâlnit echipe organizate, omogene, pretendente la promovare.

Te așteptai la mai mult după primele trei etape?
Sigur, mă așteptam să avem câteva puncte, cu toții ne-am fi dorit să scoatem puncte din fiecare meci. Și cred că dacă am fi fost mai atenți pe final nu am fi pierdut la Petrolul și la Mediaș. Dar toate lucrurile astea se vor antrena, se vor regla pe parcurs. Înțeleg că oamenii sunt supărați, au dreptate, dar îi rog să aibă răbdare și le transmit că echipa asta va crește de la meci la meci.

”Îi dau credit total lui Costel Enache și simt că sâmbătă vom obține prima victorie”

Este presiune pe Costel Enache? Este postul său în pericol?
Nu este nicio presiune din exterior. E firesc ca toată lumea să fie nemulțumită că nu am obținut puncte. Și noi, și jucătorii, și stafful, și suporterii. Nici nu se pune problema ca postul lui Costel Enache să fie în pericol. Îi dau credit total lui Costel Enache și simt că sâmbătă vom obține prima victorie, contra Universitatății Cluj.

Când vin jucătorii ceruți de tehnician?
Încercăm ca până pe 5 septembrie, data limită când se mai pot face transferuri, să mai aducem unul-doi jucători, un mijlocaș central, un mijlocaș dreapta.

Schimbare la vârful Academiei Politehnica Iași

Oficialii ieșeni au anunțat modificări la vârful academiei din Copou. Astfel, executivul lui Poli a încheiat colaborarea cu tandemul Nucu Antohi – Marian Moldovan, iar Cezar Honceriu, preparator fizic al formației ieșene de mai mulți ani, a fost numit noul șef al Academiei Politehnica Iași.

”Ne dorim foarte mult ca academia să devină acel incubator de telente de care fotbalul ieșean are nevoie și să nu mai fim obligați să importăm jucători din alte părți. Activitatea la nivelul juvenil reprezintă o verigă extrem de importantă pentru club, aspect de care aș vrea să fie conștienți și antrenorii, copiii legitimați și părinții acestora. Scopul nostru este ca, prin mijloacele noastre, să-i sprijinim pe cei mici să se dezvolte, să acumuleze cunoștințe fotbalistice și umane, iar apoi comunitatea ieșeană să se bucure văzându-i făcând performanță în tricoul alb-albastru. În numele colegilor din executiv și al membrilor Consiliului Director al CSM Politehnica Iași, le mulțumesc domnilor Nucu Antohi și Marian Moldovan pentru activitatea depusă la clubul din Copou și îi urez mult succes lui Cezar Honceriu, cel care va coordona activitatea academiei avându-l aproape pe experimentatul Vasile Simionaș, specialist de incontestat pe care ne bucurăm să-l vedem extrem de implicat în viața clubului”, a explicat Florin Briaur.

Cezar Honceriu este cadru universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Al. I. Cuza din Iași. În ultimii ani a coordonat pregătirea fizică a seniorilor și juniorilor clubului din Copou, dar a derulat și proiecte importante alături de sportivi de performanță din diferite ramuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-punct-dupa-trei-etape-dar-neinvinsa-la-pauza-concluziile-dupa-debutul-ratat-de-sezon-al-echipei-lui-costel-enache-19195894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-intors-fara-punct-si-de-la-medias-costel-enache-suntem-amarati-si-frustrati-meritam-mai-mult-gestul-jucatorilor-sibieni-care-l-a-facut-pe-antrenor-sa-se-simta-jign-19195750

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2021, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă