Poli Iași are șanse mari să încheie anul pe locul 2, după eșecul Sloboziei. Leo Grozavu nu-și lasă imediat jucătorii în vacanță după partida facilă cu Unirea Constanța

Narcis POHOAȚĂ 02 Dec. 2022, 17:18 Liga 2
Poli Iași are șanse mari să încheie anul pe locul 2, după eșecul Sloboziei. Leo Grozavu nu-și lasă imediat jucătorii în vacanță după partida facilă cu Unirea Constanța

Politehnica Iași are o șansă importantă de a ierna pe locul secund în Liga 2. În ultimul meci al anului, sâmbătă (ora 11:00), elevii lui Leo Grozavu joacă în deplasare cu penultima clasată Unirea Constanța și au nevoie de trei puncte pentru a urca pe locul 2.

Asta după ce Unirea Slobozia, ocupanta locului secund înaintea debutului rundei a 16-a, a fost învinsă, vineri, în deplasare, de Concordia Chiajna (scor 0-1).

Primele rezultate ale etapei a 16-a avantajează Iașiul, dar și alte echipe care trag la play-off

Rezultatul înregistrat în Ilfov avantajează Iașiul, care cu o victorie la Clinceni, cu Unirea Constanța, devine vicecampioană de iarnă.

În plus, cu un succes la Clinceni, echipa pregătită de Leo Grozavu va profita și de remiza dintre Steaua și Gloria Buzău (scor 1-1), meci disputat joi, și se va apropia la doar două lungimi de lider.

O situație la care ieșenii nici nu visau în urmă cu două runde.

După etapa a 14-a, Poli Iași era pe locul 4, la șapte puncte în spatele liderului Steaua și la trei de locul 2, însă rezultatele din ultimele două runde au avantajat echipa din Copou.

Astfel, în cazul în care va câștiga la Clinceni și va reuși să ierneze pe locul 2, Poli Iași ar fi prima într-un clasament al echipelor cu drept de promovare.

Leo Grozavu: ”Contează locul de la final”

Antrenorul Politehnicii Iași admite că poziția de la sfârșitul anului îți dă un moral bun, dar spune că locul de la sfârșitul sezonului regular este cel mai important. Precum și numărul de puncte.

”Mă interesează mai puțin pe ce loc terminăm anul. Nu că nu ar fi important, dar mă înteresează în primul rând ca noi să ne câștigăm jocurile, iar la final vom trage linie. E important pe ce loc termini campionatul, dar și cu câte puncte. Degeaba termini acum pe locul 1 și la final ești pe locul 4”, este de părere Leo Grozavu.

Ieșenii nu iau imediat vacanță după meciul de la Clinceni

Întrucât pauza până la reluarea campionatului este destul de lungă, de aproape trei luni, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, a decis să amâne vacanța cu două săptămâni.

Astfel, fotbaliștii Iașiului vor continuar cu antrenamentele și după partida cu Unirea Constanța, urmând să meargă în vacanță undeva în jurul datei de 15 decembrie.

”Chiar dacă se termină campionatul, îi mai ținem la pregătire pe băieți. Sunt jucători care au evoluat mai puțin, perioada de vacanță e destul de lungă, va fi și o perioadă de pregătire suficient de lungă. De la ultimul meci oficial să ai aproape trei luni, e o perioadă foarte lungă de inactivitate. De aceea, măcar două săptămâni cred că o să mai stăm. Încercăm să mai găsim ceva adversari pentru amicale, astfel încât să mai vedem câțiva jucători tineri de perspectivă din cadrul clubului sau din împrejurimi. Vom încerca să facem acele amicale, iar undeva pe 15 decembrie se va intra în vacanță”, și-a motivat decizia Grozavu.

Campionatul se va relua la finalul lunii februarie 2023, iar Poli Iași va mai întâlni în ultimele trei etape din sezonul regular echipele CS Comunal Șelimbăr (acasă), Poli Timișoara (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

Iașiul este la egalitate cu SC Oțelul Galați, ambele cu câte 28 de puncte, însă trupa din Copou are un golaveraj superior, 18-10 față de 16-11. Gălățenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-avertisment-pentru-fotbalistii-sai-inaintea-meciului-cu-unirea-constanta-nu-va-fi-usor-va-trebui-sa-facem-un-joc-cat-mai-aproape-de-perfectiune-pentru-a-ne-impune-ult-19255382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-se-teme-de-penultima-clasata-unirea-constanta-trebuie-sa-tratam-meciul-cu-maxima-seriozitate-cum-a-trecut-peste-perioada-in-care-a-fost-rezerva-si-unde-vede-poli-iasi-19255281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dilema-la-poli-iasi-cine-apara-in-ultima-etapa-a-anului-primii-doi-portari-din-lot-au-probleme-medicale-19255254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-se-disputa-de-la-ora-1300-ilfovenii-joaca-pentru-a-mai-avea-sperante-la-play-off-ialomitenii-vor-sa-ramana-pe-locul-2-19255442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1500-in-ghencea-militarii-au-nevoie-de-cel-putin-un-punct-pentru-a-fi-campioni-de-iarna-in-liga-2-19255319

Narcis POHOAȚĂ 02 Dec. 2022, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă