Poli Iași are lotul decimat înaintea jocului cu Dinamo, ultimul în Liga 2, dar Leo Grozavu e optimist: ”Ne dorim să încheiem cu fruntea sus.” Așteptările lui Cornel Șfaițer

Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2023, 19:18 Liga 2
Poli Iași are lotul decimat înaintea jocului cu Dinamo, ultimul în Liga 2, dar Leo Grozavu e optimist: ”Ne dorim să încheiem cu fruntea sus.” Așteptările lui Cornel Șfaițer

Poli Iași se desparte duminică de Liga 2 cu un meci de gală, în care va primi medaliile de campioni ai eșalonului secund.

La sfârșitul partidei cu Dinamo, programată de la ora 13:00, la fel ca toată etapa a 10-a a play-off-ului, jucătorii Politehnicii și stafful vor fi premiați de către conducerea Federației Române de Fotbal pentru câștigarea campionatului ligii secunde, în fața unui stadion arhiplin.

Oficialii clubului din Copou se așteaptă la cel mai mare număr de spectatori din acest sezon, peste 10.000.

Dinamo poate promova direct, cu o victorie, dar dacă SC Oțelul se împiedică acasă de Unirea Dej

Dacă pentru ieșeni meciul nu mai are nicio miză, în afara prelungirii seriei invincibilității la 18 partide, pentru Dinamo victoria este vitală. Dacă va învinge în Copou și SC Oțelul se împiedică acasă de Unirea Dej, ”câinii” promovează direct alături de oponenta de duminică. Braț la braț, așa cum se întâmpla în 2020 cu UTA și Campionii FC Argeș, acum ambele la barajul de menținere în SuperLigă.

Echipa lui Ovidiu Burcă poate promova direct și în cazul unei remize, cu condiția ca SC Oțelul Galați să piardă pe propriul teren cu Unirea Dej. Un posibil succes al lui Dinamo la Iași devine nul, însă, în cazul în care trupa lui Dorinel Munteanu, care este la mâna ei pentru a treia oară în drumul spre SuperLigă, își face treaba și câștigă în fața unei formații clasate pe ultimul loc în play-off și care nu ar avea nici dreptul de a participa la baraj, conform zvonurilor lansate în ultimele zile, neconfirmate încă oficial de FRF.

Până acum, gălățenii lui Dorinel Munteanu au jucat de două ori cu promovarea directă pe masă, dar au cedat de fiecare dată: 0-2 acasă cu Dinamo și 0-1 la Buzău. Chiar și așa, trupa lui Dorinel tot de ea depinde și are nevoie de victorie pentru a merge braț la braț alături de Poli Iași în SuperLigă.

De cealaltă parte, Poli Iași împlinește duminică fix 7 luni de când nu a mai pierdut în Liga 2. Se întâmpla pe 21 octombrie, la Slatina, chiar la meciul de debut pe bancă pentru antrenorul Leo Grozavu. De atunci au urmat 10 victorii și 7 remize.

  • Poli Iași și Dinamo s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, iar Iașiul s-a impus de fiecare dată: 1-0 în sezonul regular, pe teren propriu, și 3-1 în turul play-off-ului, pe ”Arcul de Triumf”.

Zece absențe în tabăra Iașiului

Promovată matematic încă după prima etapă a turului play-off-ului, Poli Iași și-a îndeplinit și al doilea obiectiv – câștigarea Ligii 2, după alte două runde. În aceste condiții, Iașiul își mai poate propune doar să prelungească până la finalul sezonului seria invincibilității – ajunsă la 17 meciuri, precum și testarea jucătorilor care au evoluat mai puțin până acum.

Așa cum s-a întâmplat și la Dej, în etapa anterioară, în teren și mai ales pe banca de rezerve vor fi mai mulți tineri care au prins puține minute în restul sezonului.

Poli are mai multe absențe, în special legate de accidentări. Pe lângă Harrison, Alin Roman, Marchioni și Katanec (învoiți după meciul cu Steaua, ultimii doi fiind accidentați, ca și Roman, care a ajuns la spital, din cauza unei pneumonii), Poli nu va conta în partida cu Dinamo nici pe Mogoș, Vojtus, Telcean, Plămadă și Itu, și ei accidentați. În plus, Jankov a fost și el învoit, pentru a se bucura de câteva zile în plus de vacanță, în condițiile în care colegul său Ianoș Brînză și-a revenit și poate juca.

Dintre jucătorii absenți la Dej, doar Vașvari ar putea evolua contra lui Dinamo, însă doar dacă va fi refăcut sută la sută, pentru a nu risca o recidivă.

  • În aceste condiții, Poli ar putea alinia o formulă de de start formată din Brînză – Martac, Lică, Tincu, Finica – Kouadio, Fr. Cristea, Rob. Ion – Ant. Dumitru, Hlistei, Musi.

Leo Grozavu, înaintea meciului cu Dinamo: ”Ne dorim să terminăm cu fruntea sus”

În ciuda absențelor, antrenorul Leo Grozavu a dat asigurări că echipa pe care o va alinia va intra motivată pe teren.

”Vom încerca să abordăm jocul cu Dinamo așa cum le-am abordat pe toate celelalte. Sigur, cu problemele pe care le avem în momentul de față. Dar niciodată nu ne prezentăm pe teren cu alt gând decât victoria. S-a văzut și la case mai mari, în momentul în care obiectivul este îndeplinit, intervine acea stare de relaxare. Încercăm să-i ținem pe băieți în priză. Avem probleme cu accidentările, după un sezon foarte solicitant. Mai sunt ceva probleme și după meciul de la Dej, probabil venite și pe fondul acesta de relaxare, mental, că vine vacanța, că ne-am îndeplinit obiectivele și au apărut accidentări. Nedorite, din păcate. Dar este ultima etapă, sunt convins că stadionul va fi plin, ne dorim să sărbătorim ultima etapă alături de suporterii noștri, de oamenii din Iași. Primim și trofeul pentru câștigarea ligii și ne dorim să ieșim cu fruntea sus. Chiar dacă va fi foarte dificil, pentru că sunt multe probleme de lot”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Acesta a punctat că nu are nicio preferință în privința celei de-a doua echipe promovate direct: ”Nu există preferințe în privința echipei care va promova direct alături de noi. Vreau să vorbesc despre echipa mea. Nu am intrat niciodată în polemică cu alte echipe, antrenori sau jucători. Nu e felul meu. Sigur, dacă a fost nevoie să răspund, am încercat să o fac, dar în niciun caz nu vreau creez polemică și nu o voi face nici acum.”

Cornel Șfaițer: ”La cum îl cunosc eu pe Leo Grozavu, e clar că va încerca să facă echipa să se exprime cât poate de bine, indiferent de jucătorii care vor evolua”

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer este convins că jucătorii care vor intra în teren, chiar dacă unii dintre ei au evoluat mai puțin în restul sezonului, vor da totul pentru a nu pierde acest joc. Iar ieșenii mizează și pe faptul că unii jucători vor dori să-l convingă în acest ultim meci pe antrenor că merită să fie păstrați în lot și pentru SuperLigă.

”La cum îl cunosc eu pe Leo Grozavu, e clar că va încerca să facă echipa să se exprime cât poate de bine, indiferent de jucătorii care vor evolua. Sunt ceva probleme de lot și e normal să-i vedem la lucru și pe jucătorii tineri, pe care ne vom baza în sezonul viitor. Asta a și fost o discuție de-a noastră înaintea confruntării cu Oțelul, ca dacă vom fi matematic promovați să evolueze și alți jucători care au jucat mai puțin. Până la urmă, e un lucru normal să-i evaluăm pe toți, să vedem cine va rămâne, pe cine vom da, cine va fi împrumutat la Liga 2 sau Liga 3. Nu aș vrea să mai discut prea mult despre această temă (n.r. acuzele venite dinspre Galați). Am mai spus-o, pe unde am fost am tratat meciurile cu Dinamo cu maximă seriozitate și am și câștigat împotriva lor”, a declarat și președintele Cornel Șfaițer.

Ieșenii ar putea primi medaliile chiar de la președintele FRF, Răzvan Burleanu

Indiferent de rezultatul meciului cu Dinamo, jucătorii și stafful Politehnicii vor primi, la finalul partidei, tricourile, medaliile și trofeul de campioni ai Ligii 2.

Premierea va fi făcută, foarte probabil, chiar de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la meci anunțându-și prezența și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF.

Clubul din Copou a pregătit mai multe surprize pentru ”Sărbătoarea promovării”, așa cum a fost intitulat ultimul joc al sezonului, cu Dinamo.

Astfel, un DJ va anima atmosfera pe stadion, cu începere de la ora 11:00, iar spectatorii vor primi la intrare câte un steguleț alb-albastru. De asemenea, la intrarea în arenă fanii Iașiului vor avea face painting și se vor putea vopsi pe față sau pe frunte în culorile echipei favorite. Cum meciul se dispută ziua, tradiționalele artificii de la final vor fi înlocuite cu confetti.

Conducerea clubului ieșean i-a invitat la meci și pe ceilalți doi antrenori care au pregătit echipa în Liga 2, după retrogradarea din 2021, Costel Enache și Claudiu Niculescu.

Foto: Tudy (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrii-delegati-la-meciurile-care-pun-punct-play-off-ului-ligii-2-stabilesc-a-doua-promovata-si-echipele-care-merg-la-barajul-pentru-accederea-in-superliga-19271842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-intalneste-unirea-dej-in-ultima-runda-din-play-off-19271789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-va-juca-cu-casa-inchisa-cu-dinamo-la-meciul-in-care-va-primit-trofeul-ligii-2-cati-caini-si-au-anuntat-prezenta-in-copou-surprizele-care-ii-asteapta-pe-spectatori-inaint-19271565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-revine-in-superliga-cu-poli-iasi-dupa-un-an-de-absenta-mijlocas-a-dezvaluit-momentele-cheie-ale-sezonului-pentru-echipa-moldoveana-si-ce-obiectiv-personal-are-pentru-campionatul-urma-19271526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/seara-campionilor-ligii-2-politehnica-iasi-a-sarbatorit-promovarea-in-superliga-inainte-de-disputarea-ultimului-meci-din-acest-sezon-ce-obiectiv-vrea-sa-fixeze-conducerea-clubului-pentru-prima-liga-19271464

Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2023, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă