Poli Iași a ratat victoria în prelungirile partidei de la Buzău, iar Leo Grozavu consideră că remiza este echitabilă: ”A avut și Gloria multe ocazii.” Pe cine vede favorită la promovarea directă

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2023, 23:47 Liga 2

Poli Iași a fost la câteva secunde de a treia victorie consecutivă în play-off, însă a fost egalată în prelungiri de Gloria Buzău, în Crâng. 1-1 s-a terminat jocul, la fel cum a fost și în Crâng, în tur.

Promovată matematic încă din runda trecută, echipa ieșeană a deschis scorul pe terenul Buzăului, prin Cătălin Itu, în minutul 53, dar s-a văzut egalată în ultimul minut al prelungirilor, 90+4, când Dudu a răzbunat toate ocaziile formației gazdă, deloc puține.

Leo Grozavu, după egalul de la Buzău: ”E un rezultat echitabil”

Chiar dacă Poli Iași a condus pe tabelă până în ultimele secvențe ale partidei, remiza înregistrată la final, 1-1, este echitabilă din punctul de vedere al antrenorului moldovenilor, în condițiile în care Gloria a ratat ocazii mari de gol, campion la acest capitol fiind Andrei Blejdea, care a irosit șanse de a înscrie din toate pozițiile.

”Noi am jucat cu o apărare improvizată, fundașii centrali care au jucat marea majoritatea a campionatului au rămas acasă accidentați (n.r. – Florin Plămadă și Matija Katanec), nu am putut să-i deplasăm la Buzău și automat că au apărut nesincronizări. Au fost ocazii și de partea gazdelor, foarte multe, pentru mine sigur că e un semn de întrebare, au fost ocazii și de partea noastră, puteam să închidem și noi meciul. A fost un meci deschis, iar rezultatul pare că a fost echitabil, ținând cont că și gazdele au avut multe ocazii”, a declarat Leo Grozavu la finalul partidei din Crâng.

Poli Iași în meciul retur din play-off cu Gloria Buzău: Jankov – Martac, Tincu (cpt.), V. Lică, Finica – Marchioni – Itu (Fr. Cristea 70′), A. Roman (Rob. Ion 79′), Musi (Ant. Dumitru 61′) – Harrison (Mogoș 61′), Vojtus (Hlistei 79′). Rezerve neutilizate: Ailenei – Kouadio, Ștefanovici, Hrib.

SC Oțelul, principala favorită la promovarea directă în opinia lui Grozavu

Întrebat pe cine vede alături de echipa sa în prima ligă, Leo Grozavu a admis că șansele cele mai mari le are SC Oțelul Galați, formație care are un avans destul de important față de Dinamo și Gloria Buzău, șase, respectiv șapte puncte. Echipa gălățeană a remizat astăzi la București, cu Steaua, egalând pe final pentru un 1-1.

”Pe cine văd eu contează mai puțin. În momentul de față există o favorită în echipa Oțelul, au șase puncte avans față de următorul loc. E o serie echilibrată. Nu există o echipă care să spui că e mai bună sau mai puțin bună. E un play-off echilibrat și s-a dovedit asta. Dejul a făcut egal la Dinamo, ceea ce dovedește că e o echipă care poate crea rezultate imprevizibile. Buzăul, la fel, a demonstrat că e o echipă bună și știam asta. Noi, la rândul nostru, am demonstrat și noi că suntem o echipă puternică, dar relaxarea care a urmat după victoria cu Oțelul, plus euforia, plus lipsurile, s-au văzut, nu am fost sută la sută conectați. Dar am avut și noi momente bune de joc”, a continuat Leo Grozavu, care a evitat să răspundă unei remarci privind comentariile venite după runda anterioară dinspre Oțelul: ”Pe mine mă interesează mai puțin comentariile. Și dacă se comentează, nu e treaba mea să răspund. Vom încerca să jucăm pe teren fiecare partidă. Dacă vom pierde, vom pierde pentru că nu am reușit să facem mai mult, dacă vom câștiga, o facem pentru că ne pregătim să facem lucrul acesta. Vizavi de comentarii, nu pot eu să comentez ce spun alții.”

Poli Iași a făcut încă un pas spre cucerirea trofeului Ligii 2

Poli Iași (53 puncte) rămâne încă o etapă neînvinsă și mai pune un punct în clasament pentru a încheia sezonul pe locul 1. Cum Steaua nu a câștigat nici ea în această etapă, ieșenii sunt la patru puncte în față, cu trei runde rămase de disputat.

În etapa următoare, a 8-a, una intermediară, Poli Iași joacă acasă, miercuri, 10 mai, de la ora 19:00, chiar cu Steaua, echipă cu 49 puncte, și poate să-și asigure matematic locul 1 dacă va câștiga.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-remiza-cu-poli-iasi-pe-teren-propriu-19269856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-adrian-mihalcea-la-al-treilea-meci-consecutiv-pe-teren-propriu-poate-trece-peste-dinamo-in-play-off-ul-ligii-2-19269769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1430-chiar-in-ziua-in-care-clubul-din-ghencea-aniverseaza-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-19269789

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2023, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă