Plictiseala unei nopți de vară! Poli Iași s-a impus în prelungiri pe ”Dan Păltinișanu”, după un meci anemic cu Poli Timișoara. Doar galeria bănățenilor a încins atmosfera

Anda DELIU 26 Aug. 2021, 22:27 Liga 2

Poli Timișoara a pierdut la scorul de 1-0 cu Poli Iași, în meciul de deschidere al etapei a 5-a a Ligii 2, după ce moldovenii au marcat în prelungiri prin Sekou Camara.

Derby-ul studențesc al celor două importante centre universitare ale României a fost destul de plictisitor în teren. Niciuna dintre echipe nu a jucat foarte curajos, deși adversarii ar fi permis un joc mult mai incisiv, cu mai multe pătrunderi în careu cu mingea la picior.

Portarii s-au ”relaxat” în prima repriză

Deși temperatura de la Timișoara ar fi permis să se joace într-un ritm alert, nu a fost cazul în prima repriză. Ambele Politehnici au jucat destul de molcom și fără tupeu în fața porții. Camara a încercat o pătrundere mai curajoasă în minutul 11, dar a fost oprit de Păduraru. De cealaltă parte, timișorenii au încercat să concretizeze cu Octavian Ursu vârf, în locul destul de ineficientului Mircea Axente. Nici Ursu nu a putut însă să-l pună la prea multă treabă pe Laurențiu Popescu.

Astfel, tabela cu o sumedenie de pixeli ”morți” de pe ”Marele Oval” timișorean a intrat cu 0-0 la pauză, scor care avea să și rămână nemodificat până în ultimele minute.

Atmosferă ”fierbinte” în tribune, lâncezeală pe teren

În debutul reprizei secunde, ”golgheterul” Ioan Mera a avut o reluare din 5 metri cu capul, care nu aprins spațiul porții. A fost mai multă acțiune în tribune, acolo unde galeria lui Poli Timișoara a aprins torțe și fumigene în jurul minutului 60. Unele torțe au fost aruncate și pe teren, dar arbitrul Codrea a lăsat jocul să continue, timp în care ambele echipe trăgeau șuturi modeste spre poartă.

Timișorenii au încercat și prin Rareș Lazăr, dar nici el nu l-a putut învinge pe goalkeeperul moldovenilor. Fără multe opțiuni pe bancă, Toma l-a trimis pe teren și pe Axente, care s-a împiedicat singur când a intrat în careu, într-o poziție bună să șuteze la poartă.

Meciul de fotbal dintre echipele Politehnica Timisoara si Poli Iasi, contand pentru etapa a 5-a din liga a 2-a de fotbal, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, joi, 26 august 2021- Leczki Jozsi/Mediafax Foto

Moldovenii au dat lovitura în prelungiri

Când meciul se îndreapta spre un 0-0, în prelungiri, după lovitură liberă bătută din dreapta de Francisc Cristea, Sekou Camara s-a înălțat în fața lui Scutaru și a marcat cu bara a doua.

La finalul meciului, incitați de jucătorii ieșeni, fanii timișoreni au recurs la huiduieli și vorbe de dulce. Bucuria excesivă a oaspeților a atras nemulțumiri și din partea jucătorilor și a unor persoane din staff, au fost îmbrânceli pe gazon, iar totul s-a calmat după intervenția oamenilor de ordine.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – POLITEHNICA IAȘI 0-1

Sekou Camara 90+2′

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Oanea – Ignea, R. Lazăr – D. Andrei, D. Benzar (Axente 79′), Bîrnoi (Zaluschi 69′) – Oct. Ursu (Hațegan 60′)
Rezerve neutilizate: Devenish – Pamfile, Moțiu, Bocșan, S. Costea, Minteuan
Antrenor: Dorin Toma

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Al. Stan (Iurașcu 70′), Ov. Mihalache (cpt.), Chatziterzoglu (Andr. Istrate 60′), Pelivan (Torres 70′) – F. Cristea (Târșa 90+4′), S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Corobuță, Aftanache, Asăvoaei, Al. Zaharia
Antrenor: Costel Enache

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Alb-violeții au rămas cu 7 puncte acumulate în cinci etape și sunt pe locul 8 momentan, în cădere o poziție din cauza golaverajului. Poli Timișoara va juca după întreruperea campionatului la Metaloglobus București, în jurul datei de 11 septembrie.

Poli Iași a urcat momentan pe 10, cu 6 puncte. Moldovenii vor primi în etapa următoare vizita celor de la FC Buzău.

Foto: Politehnica Timișoara și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 26 Aug. 2021, 22:27 Liga 2
Pe aceeași temă