Poli Iași, 0 puncte după două meciuri în Liga 2. Costel Enache: ”Vom avea o viață grea”

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2021, 17:08 Liga 2

De ceea ce a temut nu a scăpat! Poli Iași a început sezonul de Liga 2 cu două înfrângeri, după ce la tragerea la sorți i-a picat un program infernal, având în vedere problemele pe care clubul le-a traversar după retrogramarea din Liga 1, mai întâi existențiale și apoi de formare a unui lot competitiv.

După 0-2 la debut cu Petrolul, la Ploiești, Iașiul a cedat și la prima apariție în Copou, 0-1 cu Concordia Chiajna, la capătul unui meci slab, în care a contat rareori în atac și în care apărarea și-a arătat din nou limitele.

Costel Enache: ”Suntem datori la partea ofensivă, este nevoie de mai multă implicare, de mai multă calitate, de mai mult nerv”

Antrenorul Costel Enache a admis că echipa sa a suferit în ofensivă, precizând că două ocazii în 90 de minute sunt foarte puțin pentru o echipă care vrea să obțină cele trei puncte. Totodată, Enache anticipează că Poli Iași va avea o viață foarte grea în continuare.

”Am întâlnit o echipă matură, mai pragmatică. Am încercat și noi să ne punem în evidență armele noastre, am avut și noi câteva momente în care am fi putut marca, dar foarte puțin pentru partea ofensivă. Avem puține ocazii de gol, am văzut și la meciul de la Ploiești, în două jocuri nu am reușit să înscriem. Am avut o bară în prima repriză și șutul lui Istrate în repriza a doua, dar pentru mine asta înseamnă enorm de puțin pentru o echipă care încearcă să câștige un joc. Suntem datori la partea ofensivă, este nevoie de mai multă implicare, de mai multă calitate, de mai mult nerv pentru momentul ofensiv. Din păcate, nici nu ne-am apărat bine, măcar să fi terminat cu un rezultat de egalitate, era un pas înainte, un punct și poate am fi spart gheața și am fi mers cu o mai mare încredere în continuare. Da, știam la ce să mă aștept eu, le-am spus și celor din jurul meu, sper să creadă ce spun eu, pentru că mă consider un om realist. Avem foarte mult de muncă, o să avem o viașă foarte grea și cred că o să suferim în continuare ca joc”, a declarat Costel Enache la finalul meciului cu Concordia.

Răzvan Onea, afectat de faptul că a ratat un transfer în Liga 1

Enache a vorbit și despre fundașul dreapta Răzvan Onea, precizând că ratarea unui transfer în prima ligă l-a afectat mental pe jucător.

”Răzvan e un băiat muncitor, onest cu ceea ce înseamnă procesul de pregătire. E un om disciplinat și foarte educat. A avut și el o situație delicată, a avut ceva oferte de a pleca în Liga I, a suferit, a încercat să își ducă destinul acolo unde și-a dorit, dar din păcate pentru el faptul că a avut contract l-a ținut pe loc. Pentru noi este un jucător important, am spus asta când am venit, iar clubul a găsit în el o soluție bună pentru viitor. Sunt convins că l-a afectat nerealizarea acestui transfer, am încercat să îl liniștim cu toții”, a precizat Costel Enache.

Potrivit oficialilor clubului ieșean, Onea a fost curtat insistent de Farul Constanța în ultima perioadă.

”Am rămas datori față de suporteri, față de cei care privesc echipa noastră”

Antrenorul a vorbit despre nevoie de noi jucători în lot, despre așteptările pe care le are de la elevii săi și despre meciul următor, de la Mediaș, cu FC Hermannstadt, echipă cu maxim de puncte după primele două etape.

”Am rămas datori față de suporteri, față de cei care privesc echipa noastră. Mi-e oarecum jenă să mai spun despre cum ne-am adunat… Sunt ceva motive obiective, dar nu vreau să le mai aduc în prim plan, vreau să vorbesc despre ce urmează. Aș vrea să facem cu toții mai mult, să ne implicăm mai mult, să muncim mai bine, să fim mai responsabili cu ce avem de făcut.

Urmează meciul de joi, la Sibiu. Nici nu avem timp să ne revenim. Adversarul a jucat joi, are o săptămână la dispoziție, noi avem doar patru zile. E timp scurt, nu știu cât putem schimba de la un joc la altul. Sper să schimbăm ceva din punct de vedere mental, ca și responsabilitate, implicare, atitudine. Pentru că tehnic, tactic, e aproape imposibil. Chiar vorbeam cu colegii mei, ne-am axat pe faze fixe, pentru că știam să sunt greu de desfăcut cei de la Chiajna și am avut doar un corner. Pregătești ceva și uite că fotbalul îți arată altceva. Sper să mai vină întăriri, pentru că nu avem dublură pe posturi, nu avem concurență”, a mai spus Enache.

Meciul din etapa a 3-a cu FC Hermannstadt, la Mediaș, este programat la 12 august, de la ora 18:30. Ulterior, Poli Iași are alte jocuri grele, cu ”U” Cluj (acasă), Poli Timișoara (deplasare) și FC Buzău (acasă).

În acest moment, după disputarea a șase meciuri din etapa a 2-a, Poli Iași, cu 0 puncte, se află pe locul 17 din 20, la egalitate cu alte patru formații.

Declarațiile lui Costel Enache după meciul cu Concordia Chiajna:

https://www.youtube.com/watch?v=ZaQ6Neyiop4

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nori-negri-in-copou-poli-iasi-a-pierdut-si-al-doilea-meci-al-sezonului-0-1-acasa-cu-concordia-chiajna-19194960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2021, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă