Planurile FK Miercurea Ciuc, dacă va reuși să promoveze în SuperLiga

Andrei PASCU 14 Apr. 2024, 20:05 Liga 2
Planurile FK Miercurea Ciuc, dacă va reuși să promoveze în SuperLiga

FK Miercurea Ciuc este mai aproape ca niciodată de promovarea în SuperLiga României, mai ales că, după ce s-a calificat în play-off-ul Ligii 2, știe sigur că va disputa cel puțin baraj. În acest moment este în luptă directă cu Gloria Buzău pentru prinderea unui loc direct promovabil.

Președintele clubului din Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi, a vorbit în presa din Ungaria despre ce se va întâmpla în cazul unei promovări din Liga 2 și a afirmat că se va merge după aceleași principii ca până acum.

Planurile FK Miercurea Ciuc, dacă va reuși să promoveze în SuperLiga

FK Miercurea Ciuc se va concentra în continuare pe promovarea celor mai buni tineri din cadrul centrului de copii și juniori, pentru că bugetul nu va fi mai mare nici în cazul în care va fi îndeplinit obiectivul. Ciucanii nu vor miza pe mai mulți bani, care să le permită să investească prea mult în aducerile de jucători, astfel că promovarea tinerilor rămâne principalul detaliu pe care se vor axa.

Altfel, echipele ”under” ale FK Miercurea Ciuc au o strategie clară, mare măsură din jucători să fie de etnie maghiară.

De obicei ne bazăm pe jucătorii noștri din academie. Cei mai mulți jucători din lot sunt formați aici. Suntem un club cu buget redus. Nu e o misiune simplă, dar vom încerca să ne bazăm pe academie.

Dacă vom promova, nu vom începe imediat să aducem jucători din străinătate. De fapt, cu siguranță nu vom face asta! Vom continua cu aceeași strategie de până acum, cea care este stabilită în cadrul clubului. Toate echipele noastre trebuie să aibă cel puțin 80 la sută jucători de etnie maghiară”, a spus Zoltan Szondy pentru Sportradio, citat de publicația maghiară Nemzeti Sport.

FK Miercurea Ciuc a urcat pe loc promovabil

FK Miercurea Ciuc este pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 39 de puncte, la o lungime de locul 5, Gloria Buzău. Are de recuperat trei puncte față de locul 3, Corvinul Hunedoara, este la cinci puncte de CSC Șelimbăr (locul 2) și la opt puncte de liderul Unirea Slobozia.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, după etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 2, când FK Miercurea Ciuc a întâlnit, acasă, Corvinul Hunedoara, de care a trecut cu 2-1, va da peste Gloria Buzău, în deplasare.

Ce a spus Robert Ilyeș după ce FK Miercurea Ciuc a învins Corvinul Hunedoara și a urcat pe locul 4, direct promovabil în SuperLiga României în acest moment:

Pot să spun că am avut una dintre cele mai dificile partide. Sunt bucuros mai ales de faptul că am reușit să întoarcem rezultatul, înseamnă că echipa are inimă. Tot în partida de azi, jucătorii care au evoluat mai puțin mi-au demonstrat că pot conta pe ei.

Sunt mulțumit și că am reușit să schimb în cinci poziții și să aduc jucători proaspeți și pot spune că, într-adevăr, acest meci a fost tranșat de cei la care am apelat mai puțin până acum. Spun mereu în vestiar că nu doar titularii câștigă un meci, ci deseori și rezervele.

Așa că felicit echipa în ansamblul ei. După părerea mea, am învins cea mai bună a ligii secunde. Au fost și două accidentări, acestea au afectat puțin așezarea, tactica, însă eu cred că jucătorii care au intrat au reacționat bine.

Repet, cei care au venit de pe bancă și-au adus aportul, așa se poate menține unitatea echipei și se câștigă un meci”.

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresiile-partidei-csm-alexandria-cfc-arges-scor-0-2-19307775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-crede-inechitabil-egalul-dintre-slobozia-si-buzau-19307748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/richard-jelena-decisiv-pentru-fk-miercurea-ciuc-in-fata-corvinului-19307732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-adrian-mihalcea-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-1-1-19307688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-gloria-buzau-joaca-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307611

Andrei PASCU 14 Apr. 2024, 20:05 Liga 2
Pe aceeași temă