„Pinalti” alături de Ceahlăul

30 Mar. 2009, 15:16 Liga 2

Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, crede că promovarea în Liga I a formației pietrene este asigurată. El s-a gândit deja la stabilitatea financiară a clubului asigurând infuzia de capital necesar, prin două contracte de asociere cu Consiliul Județean Neamț și unul cu Consiliul Local Piatra Neamț. Astfel, lună de lună Consiliul Județean contribuie cu 900 milioane de lei vechi la bugetul clubului, iar Consiliul Local, cel care a finanțat cu 6 milioane de euro si modernizarea stadionului "Municipal", va contribui anul acesta cu 300.000 de euro la bunul mers al formației de sub Pietricica. Mai mult decât atât, pe lângă sumele de bani care vor fi virate din contul legislativului local către Ceahlăul, Consiliul Local Piatra Neamț, s-a asociat în anul 2007 pe 25 de ani cu clubul de fotbal pietrean, pentru administrarea și folosirea stadionului Municipal. Astfel, Consiliul Local suportă și plata cheltuielilor cu energia electrică, gaz metan, apă, canalizare și alte utilități.

 

„Având în vedere că baza sportivă va putea fi folosită și de alte categorii de cetățeni ai municipiului în mod gratuit.“, dupa cum se arată în contractul de asociere. FC Ceahlăul SA are de îndeplinit câteva obligații financiare, dar mai reduse și numai în folosul echipei de fotbal, desprinse din același contract: „să reprezinte municipiul Piatra Neamț în competițiile sportive de nivel național sau internațional; să suporte cheltuielile corespunzătoare activităților sportive, inclusiv salariile sportivilor, oficialilor, precum și cheltuielile aferente transportului, cazării și a mesei; să organizeze și să desfășoare acțiuni menite a mări prestigiul municipiului Piatra Neamț; să asigure personal calificat în vederea întreținerii terenurilor de joc, a utilajelor închiriate, a tribunelor, vestiarelor, înstalațiilor sanitare și celorlalte spații; să se comporte ca un bun gospodar, pentru a diminua valoarea și utilitatea bunului“.

 

"Pentru prima ligă nu cred că ne trebuie mai mult de trei-patru jucători pentru a ne întări lotul. Cred că vom avea din nou un lot tânăr și omogen, cu fotbaliști proveniți în mare parte din județ, care să reziste mult timp pe prima scenă a fotbalului românesc, la fel cum a fost generația trecută cu care am jucat de patru ori în cupele europene, unde am reprezentat cu cinste România", a declarat Gheorghe Ștefan.
 

Articol scris de Cristi Soroceanu
 

30 Mar. 2009, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă