”Pietrele” contestatarilor vor fi transformate în energie pozitivă la UTA. Laszlo Balint, înaintea jocului din Trivale: ”Suntem bărbați, iar spiritul din vestiar ne va duce către îndeplinirea obiectivului”

Liga2.ro 31 Jul. 2020, 11:39 Liga 2
”Pietrele” contestatarilor vor fi transformate în energie pozitivă la UTA. Laszlo Balint, înaintea jocului din Trivale: ”Suntem bărbați, iar spiritul din vestiar ne va duce către îndeplinirea obiectivului”

Pentru prima oară în acest sezon de Liga 2 cu totul și cu totul aparte, o parte dintre suporterii echipei UTA s-au întors împotriva jucătorilor, pe care i-au considerat vinovați pentru ratarea promovării directe la capătul meciului cu Rapid, pierdut acasă cu 1-2. De pe clădirea aflată în construcție lângă arena Motorului, dar și în fața stadionului s-au spus cuvinte grele și a fost nevoie de intervenția lui Laszlo Balint pentru a restabili „pacea”. Iar, pe scurt, mesajul a fost următorul: ”Aveți încredere în noi până la final!”.

Laszlo Balint: ”Pandemie ne-a cam bulversat, ne-a transformat și nu în bine, din punct de vedere sportiv”

Evident, antrenorul arădenilor Laszlo Balint a avut și are cea mai mare credibilitate în rândul fanilor, însă acesta le reamintește că nu ar fi putut realiza nimic fără jucătorii săi. „Eu le mulțumesc pentru încredere, pentru că asta înseamnă că tot ce am făcut în ultimul an, nu numai eu, ci împreună cu băieții, contează pentru niște oameni care iubesc acest club și – până la urmă – se pricep la fotbal. Eu am ieșit după meciul cu Rapid în fața suporterilor și i-am rugat să aibă încredere în noi, pentru că noi suntem aceiași de până la întreruperea campionatului. Este foarte adevărat că din punct de vedere sportiv această pandemie ne-a cam bulversat, ne-a transformat și nu în bine, din punct de vedere sportiv. Este o evidență pe care nu o putem nega, dar eu sunt convins că, având acel spirit de care am dat dovadă inclusiv la meciul de la Mioveni și nu numai, putem reuși ceea ce ne-am propus. Vestiarul, jucătorii au arătat unitate, solidaritate, au demonstrat că sunt puternici, atât din punct de vedere individual, cât mai ales colectiv. Pe scurt, au demonstrat unitate de grup și eu sunt convins că acest spirit ne va duce către rezultatul necesar pentru îndeplinirea obiectivului. Acum, când meciul de la Pitești e și mai aproape, suporterilor le transmit același lucru, să creadă în noi până la final. Drumul către succes nu este niciodată simplu și ușor. Mereu ne vom întâlni cu obstacole, cu dificultăți. Cel puțin în sport, în momentele grele mereu vor veni contestatarii și cumva se va arunca cu pietre în noi. Fie că vorbim la propriu sau la figurat, dar suntem bărbați și ne asumăm acest lucru. Este foarte important să avem puterea să acceptăm și criticile și să știm să ne focalizăm toată energia într-un scop pozitiv, care să ne ajute să demonstrăm ceea ce putem în momentul în care ieșim pe teren”, a declarat, citat de Sport Arad, Laszlo Balint la conferința de presă de dinaintea ultimului joc din play-off-ul ligii secunde, cel de duminică, de la Pitești.

”Cu toții suntem în fața pasului decisiv pentru atingerea unei performanțe importante pentru CV-ul fiecăruia”

Întrebat dacă disputa din Trivale e cea mai importantă sau cea mai grea din cariera sa de antrenor, Balint a adăugat: „Eu nu știu dacă asta cântărește mai mult sau mai puțin în tot ceea ce înseamnă economia acestui meci. Adică dacă este important sau grea pentru Balint sau pentru Tomozei (n.r. – tehnicianul utist a fost însoțit la întâlnirea cu presa de fundașul Marius Tomozei). Este important pentru toată lumea și – până la urmă – cu toții suntem în fața pasului decisiv pentru atingerea unei performanțe importante pentru CV-ul fiecăruia. Nu doar pentru CV-ul meu sau pentru cel al lui Tomi, că e aici lângă mine… Absolut toată lumea își dorește să se adauge o performanță importantă la un club extrem de important și atunci contează foarte mult atitudinea colectivă pe care o să arătăm la acest meci.”

”Nu știu cât de mult se simte din afară, dar în momentul în care ajungi la ora meciului oficial este o presiune fantastică pentru toată lumea implicată”

Înainte de debutul play-off-ului, dar și pe parcursul său, „principalul” arădenilor susținea că aspectul mental poate face diferența între combatante.

„După ceea ce am văzut zilele acestea la antrenament, eu zic că vom ajunge la ora meciului foarte bine din acest punct de vedere. S-a demonstrat, am zis la începutul play-off-ului, că acest aspect al concentrării, al părții mentale, va fi decisiv. Și s-a întâmplat nu doar meciurile noastre, ci și în celelalte din plat-off, când rezultatele au fost decise pe greșeli individuale. Așadar mentalul e important, mai ales când joci pe fondul lipsei de activitate competițională. Apoi, există și factorul presiunii. Nu știu cât de mult se simte din afară, dar, credeți-mă, în momentul în care ajungi la ora meciului oficial este o presiune fantastică pentru toată lumea implicată. Consumul emoțional este foarte mare și atunci trebuie să dăm dovadă de tărie de caracter în fața unui asemenea meci. Ca să ieși bine trebuie să gestionezi momentele psihologice, pentru că ele au existat și vor exista, sunt sigur, și duminică. Din păcate, noi am suferit la anumite meciuri în acest play-off din punctul ăsta de vedere, sper că am învățat din greșeli. Băieții mi-au transmis acest lucru prin modul în care s-au prezentat la antrenamente în aceste zile și sunt convins că o să ajungem să dăm dovadă de forță, de tărie de caracter, dar și de valoare până la urmă, în momentul în care o să intrăm pe teren la Pitești”, a mai punctat Laszlo Balint.

Campionii FC Argeș – UTA Arad se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, concomintent cu Rapid – Turris Oltul și CS Mioveni – Petrolul.

UTA este lider în play-off, cu 29 de puncte, iar Campionii FC Argeș se află pe locul 3, cu 26 de puncte. Cine câștigă duminică își asigură matematic biletele pentru Liga 1. Arădenii au și șansa egalului.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

https://www.facebook.com/TVAradOfficial/videos/726851661434237/

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-uta-n-au-scapat-nici-ei-de-furia-suporterilor-dupa-ce-s-a-ratat-sarbatoarea-promovarii-matematice-la-finalul-meciului-cu-rapid-laszlo-balint-a-mers-in-mijlocul-fanilor-va-19141092

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calcule-toate-variantele-de-rezultate-care-decid-echipele-promovare-in-liga-1-sau-prezenta-la-baraj-uta-cs-mioveni-campionii-fc-arges-turris-oltul-turnu-magurele-si-rapid-sunt-in-lupta-directa-s-19141428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-fara-o-victorie-cu-uta-si-o-promovare-nu-am-realizat-nimic-major-nu-vom-ramane-in-istorie-antrenorul-argesului-inca-se-gandeste-la-ce-a-fost-la-meciul-cu-petrolul-cas-19141571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-clubului-uta-crede-intr-o-clasare-pe-locul-1-la-finalul-play-off-ul-jucatorii-si-stafful-ne-au-adus-pana-aici-deci-au-dovedit-ca-pot-meciul-cu-argesul-este-ega-19141625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-petrolul-au-propus-federatiei-inca-doua-baraje-intre-echipele-din-liga-1-si-liga-2-daca-se-decide-trecerea-la-un-campionat-cu-16-cluburi-victor-angelescu-explica-motivul-demersului-19141635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-cluburi-din-play-out-s-au-opus-prelungirii-sezonului-decizia-modului-in-care-se-incheie-liga-1-se-ia-la-frf-barajul-de-promovare-ar-putea-avea-loc-intr-o-singura-mansa-19141593

 

Liga2.ro 31 Jul. 2020, 11:39 Liga 2
Pe aceeași temă