Petrolul se pregătește să joace la Campionatul European, nu în play-off-ul Ligii 2! Mesajul transmis de Costel Enache jucătorilor săi și reacția ”căpitanului” Marinescu despre programul meciurilor. Ploieștenii au amical cu FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 21:02 Liga 2
Petrolul se pregătește să joace la Campionatul European, nu în play-off-ul Ligii 2! Mesajul transmis de Costel Enache jucătorilor săi și reacția ”căpitanului” Marinescu despre programul meciurilor. Ploieștenii au amical cu FC Hermannstadt

Petrolul a avut ghinion la tragerea la sorți pentru stabilirea programului play-off-ului Ligii 2, fiindcă va avea un start cu meciuri grele. În prima etapă din cele cinci merge la Arad, unde întâlnește echipa care a învins-o de două ori cu 3-0 în acest sezon, pe UTA, apoi o întâlnește pe teren propriu pe Rapid, se deplasează la Turnu Măgurele, unde dă peste altă formație pe care nu a bătut-o și care îi este superioară în clasament. În fine, ultimele două runde sunt cu echipele argeșene, Campionii FC Argeș, pe ”Ilie Oană”, și CS Mioveni, pe Orășenesc.

Laurențiu Marinescu: ”Trebuie să ne gândim doar la faptul că fiecare meci trebuie câștigat!”

Căpitanul ”lupilor”, Laurențiu Marinescu (35 de ani), e de părere că Petrolul nu își permite niciun pas greșit în play-off, dacă își dorește să revină în Liga 1.

”Se poate spune că e un program dificil, atâta vreme cât întâlnim UTA în prima etapă, în deplasare, dar din punctul meu de vedere nu contează acest lucru. Sunt foarte puține jocuri de disputat, așa încât nu ne putem permite să facem pași greșiți. Trebuie să ne gândim doar la faptul că fiecare meci trebuie câștigat!”, a spus Marinescu pentru site-ul oficial al Petrolului.

in meciul amical de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu, disputat fara spectatori pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, joi 11 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Costel Enache: ”Suntem ca la un Campionat European, desfășurat pe un teren neutru!”

Pe lângă impresiile ”la cald”, exprimate imediat după tragerea la sorți, Costel Enache a avut apoi un mesaj și către jucătorii săi. Antrenorul Petrolului i-a pus pe ”lupi” să-și imagineze că nu vor juca în play-off-ul Ligii 2, ci la un Campionat European.

”Le transmit jucătorilor că suntem ca la un Campionat European, desfășurat pe un teren neutru! Avem de disputat cinci meciuri decisive, precum cinci finale, pe care trebuie să le câștigăm! Altceva nu mai contează!

Nu știu dacă poate spune cineva ca a avut o tragere favorabilă sau nu! Lucrurile vor fi cât se poate de echilibrate în acest play-off, pentru că toate echipele au șanse să promoveze. Trebuie să ne gândim doar la ce avem noi de făcut, să ne pregătim cât se poate de bine și să muncim astfel încât să ne atingem obiectivul stabilit”, a declarat Costel Enache.

Petrolul are amical la Sibiu cu FC Hermannstadt

Altfel, Petrolul și-a mai stabilit un meci amical în această perioadă de pregătire înainte de startul play-off-ului. După jocul cu Astra, echipă din play-off-ul Ligii 1 în fața căreia a remizat pe ”Ilie Oană”, scor 0-0, joi, ”lupii” o vor întâlni pe FC Hermannstadt, trupă din play-out-ul primei ligi.

După antrenamentul de miercuri dimineață și după aflarea tragerii la sorți, petroliștii au plecat către Sibiu, acolo unde, joi, de la ora 11:00, vor susține cel de-al doilea joc de verificare de la reluarea pregătirilor. Adversară va fi FC Hermannstadt.

Programul echipei Petrolul Ploiești în play-off-ul Ligii 2:

Etapa 1 – 4 iulie 2020: UTA Arad – Petrolul Ploiești
Etapa 2 – 11 iulie 2020: Petrolul Ploiești – Rapid
Etapa 3 – 18 iulie 2020: Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești
Etapa 4 – 25 iulie 2020: Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș
Etapa 5 – 1 august 2020: CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc în datele de 5 și 9 august.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-e-nemultumit-de-programul-petrolului-in-play-off-insa-se-declara-optimist-in-privinta-promovarii-de-ce-considera-antrenorul-ca-actuala-echipa-are-nesansa-in-fata-19136039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-meciurilor-play-off-ului-din-liga-2-frf-efectueaza-tragerea-la-sorti-la-ora-1200-19135977

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 21:02 Liga 2
Pe aceeași temă