Petrolul vrea să profite din plin de pe urma înjumătățirii punctelor. Costel Enache: ”Cineva e dezavantajat de toate aceste lucruri, dar sunt regulile FRF și noi am acceptat. Ne pregătim pentru ceea ce urmează”

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 13:54 Liga 2

Petrolul Ploiești este pregătită de reluarea Ligii 2, sub sistemul play-off, ce va stabili echipele care promovează în Liga 1 și formația care merge la baraj. Antrenorul Costel Enache a vorbit, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, despre programul pe care îl va avea echipa lui în perioada următoare, dar și despre regulile după care se va desfășura play-off-ul.

Costel Enache: ”Cei de la UTA cred că se simt puțin frustrați, pentru că au avut un avantaj destul de mare”

Referitor la votul reprezentanților echipelor în videoconferința cu FRF, Costel Enache consideră că, indiferent de varianta care ar fi fost aleasă, tot ar fi existat nemulțumiri. Anumite echipe s-ar fi declarat dezavantajate, spune antrenorul, așa cum este acum cazul celor de la UTA Arad și Turris Oltul Turnu Măgurele, care par cele mai afectate scenariul în care se va încheia lupta pentru promovare.

În ceea ce o privește pe Petrolul, Enache spune că regula înjumătățirii punctelor o favorizează și va încerca să profite cât mai mult, iar la finalul sezonului să promoveze.

”Lucrurile pot fi urmărite din mai multe aspecte. Și noi am gândit o groază de scenarii și fiecare a încercat să tragă spre scenariul care îl avantajează. Asta e regula și trebuie să profităm. Oamenii (n.r. – de la UTA) cred că se simt puțin frustrați pentru că au avut un avantaj destul de mare, dar pentru cinci meciuri cred că avantajul este bun (n.r. – de la avansul de 11 puncte din sezonul regulat, din care mai erau 14 etape, UTA a rămas cu cinci puncte în plus față de echipele de pe locurile 2 și 3, în play-off). Am calculat și scenariul cu opt echipe în play-off, iar locul 1 juca împotriva locului 8. E o situație inedită, negândită și e destul de greu să găsești o modalitate să mulțumești pe toată lumea. Cineva e dezavantajat de toate aceste lucruri, dar sunt regulile impuse de FRF și noi am acceptat. Ne pregătim pentru ceea ce urmează”, a spus Costel Enache în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

”Pentru noi este un dezavantaj că nu jucăm cu suporterii”

Meciurile din play-off ar putea debuta la începutul lunii iulie, astfel că Petrolul a demarat demersurile pentru pregătirea cantonamentului, precizează principalul.

Au fost achiziționate testele de COVID-19, pe care jucătorii trebuie să le efectueze la o anumită perioadă de timp: ”Am treabă destul de multă. Sunt multe reguli și nu destul de simple. Pentru noi este un dezavantaj că nu jucăm cu suporterii, dar astea sunt soluțiile. O să încercăm să găsim soluții cu ajutorul clipurilor motivaționale. Pentru noi contează îndeplinirea obiectivelor. Nu mai are rost să ne gândim la alte lucruri.

Am anticipat că nu se vor schimba foarte multe lucruri, iar conducerea clubului s-a ocupat să găsească cea mai bună soluție pentru cazare, am căutat și testele și le-am comandat. Mai avem lucruri de pus la punct. Sunt resurse incredibile, nu e foarte simplu. Trebuie să ne gândim cine intră în cantonament și cine nu. Avem nevoie de un staff foarte valoros.”

Jucătorii i-au promis că semnează actele adiționale de prelungire 

Costel Enache a vorbit cu jucătorii ale căror contracte vor expira în vară, înaintea disputării meciurilor din play-off, și a primit asigurări că vor semna actele adiționale care prelungesc înțelegerea până la terminarea efectivă a campionatului.

”Am impus ca niciun jucător străin să plece din țară, dar a fost greu, pentru că au stat două luni departe de familiile lor. Vreau să le mulțumesc că au înțeles și au rămas atenți la partea profesională. Sunt jucători a căror contracte se vor încheia. Am avut un contact permanent cu acești jucători, nu s-a pus sub nicio formă problema din partea lor ca lucrurile să nu fie în regulă. Ne-am asumat un grup și ne-am propus să ducem lupta până în ultimul minut”, a mai spus Costel Enache la ProSport LIVE.

După 24 de etape din Liga 2, până ca echipele să voteze pentru disputarea play-off-ului între primele șase clasate și ”înghețarea” campionatului de la locul 7 în jos, Petrolul ocupa locul 5, la egalitate cu Campionii FC Argeș, 38 de puncte, dar piteștenii aveau avantajul golaverajului. Distanța față de locul 1, UTA, era de 12 puncte, dar acum, datorită înjumătățirii punctelor și disputării mini-turneului, ploieștenii vor avea doar cu șase puncte mai puțin. Ecartul față de locul 2 și locul 3, ocupate de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, rămâne așa cum era, de doar un punct.

Ploieștenii au avut un început bun de an. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași; 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța).

Foto: FC Petrolul Ploiești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-e-fair-play-si-recunoaste-uta-are-dreptul-sa-fie-suparata-pentru-injumatatirea-punctelor-decizia-e-normala-pentru-cei-de-la-locul-2-in-jus-dar-pentru-arad-nu-este-19132572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-porneste-cu-dublu-dezavantaj-in-play-off-dar-erik-lincar-nu-dezarmeaza-nu-stiu-daca-frf-va-lua-in-calcul-meciul-nostru-in-minus-nu-am-primit-nimic-dar-nu-stam-sa-plangem-o-luam-de-19132480

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-nu-mai-joaca-meciuri-in-acest-sezon-cum-si-a-dorit-raspunsul-pentru-sagetile-lui-laszlo-balint-daca-cei-de-la-uta-au-frustrari-fata-de-timisoara-nu-e-bin-19132564

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă