Petrolul, meci capital cu Turris Oltul pentru promovarea în Liga 1. Costel Enache nu mai concepe pași greșiți: ”Așteptăm să scoatem maximum posibil”

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 16:08 Liga 2
Petrolul, meci capital cu Turris Oltul pentru promovarea în Liga 1. Costel Enache nu mai concepe pași greșiți: ”Așteptăm să scoatem maximum posibil”

Petrolul are parte de un meci extrem de important, marți de la 21:00, cu Turris Oltul, la Turnu Măgurele, în vederea obținerii unui loc care să îi permită promovarea directă în Liga 1 sau să termine pe locul 3, care aigură participarea la baraj. Costel Enache, antrenorul ploieștenilor, a prefațat disputa și a evidențiat faptul că victoria este capitală pentru îndeplinirea obiectivului.

Costel Enache: ”Nu va fi un meci ușor la Turnu Măgurele, din mai multe puncte de vedere!”

”Principalul” este îngrijorat de forma arătată de Turris Oltul, singura formație care a reușit să câștige un meci în acest play-off. Echipa din Turnu Măgurele s-a impus cu 4-3 la Arad, cu liderul UTA, la capătul unui meci foarte spectaculos, cu multe răsturnări de situație.

”Este un meci din care așteptăm să scoatem maximum posibil, pentru că, altfel, lucrurile ar trebui să tindă mult spre rezultate colaterale și vom fi nevoiți să așteptăm de la alții ceea ce nu am reușit să facem noi. Ne setăm pe victorie și sperăm că vom obține toate cele trei puncte, aceasta este singura noastră șansă!

Sigur, nu va fi un meci ușor la Turnu Măgurele, din mai multe puncte de vedere! Cel mai important este acela al formei pe care o traversează Turris, echipă care a dat dovadă de o organizare de joc foarte bună în prima etapă, contra Argeșului, pentru ca, după aceea, să facă un meci senzațional și să arate o forță ofensivă deosebită la Arad. Cred că suntem cu toții conștienți de ceea ce avem de făcut și cât se poate de motivați în acest sens. Îi «simt» pe băieți, pentru că stăm foarte mult împreună și comunicăm mult, de la lucruri personale la ceea ce ne-a unit, practic, pe toți, Petrolul!

Vorbim despre jocul nostru, despre ceea ce am putea face în aceste trei partide și, bineînțeles, despre șansa pe care o avem, aceea de a juca efectiv pentru promovare”, a declarat Costel Enache, citat de site-ul oficial al Petrolului.

Costel Enache alături de elevii săi Gabriel Deac, Leonel Pierce, Sergiu Arnăutu și Alexandru Saim Tudor. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Enache: ”Când am plecat la drum în play-off, ne-am propus să câștigăm toate meciurile  

Antrenorul a recunoscut că la începutul play-off-ului și-a propus să câștige toate cele cinci meciuri, dar până acum a obținut doar două rezultate de egalitate, 0-0 cu Rapid, acasă, și 1-1 cu UTA, în deplasare.

”În momentul în care am plecat la drum, în acest play-off, ne-am setat ca obiectiv cinci victorii. Nu am reușit să câștigăm până acum, dar ne-au mai rămas trei jocuri de disputat și este clar că avem nevoie de tot atâtea succese. De la bun început știam că trebuie să câștigăm fiecare meci, dar, acum, victoria chiar a devenit condiția de bază!”, a mai precizat antrenorul echipei din Ploiești.

După disputarea a două partide din play-off, Petrolul se află pe locul 4, cu 21 de puncte. Este la cinci puncte de liderul UTA și la trei de Turris Oltul, ocupanta locului 2 și viitoarea adversară. Ploieștenii sunt la egalitate cu Rapid și CS Mioveni, aceștia din urmă având un meci mai puțin disputat. Pe ultimul loc se află Campionii FC Argeș, cu 20 de puncte, dar tot cu un meci mai puțin jucat.

În ultimele trei runde, pe lângă deplasarea de la Turnu Măgurele, pentru duelul cu Turris Oltul, Petrolul primește vizita celor de la Campionii FC Argeș și în ultima etapă se deplasează pentru confruntarea cu CS Mioveni.

Younes Hamza a scăpat de COVID-19 

Younes Hamza și-a revenit și va putea evolua în meciul cu echipa din Turnu Măgurele. După cele două săptămâni în care a stat izolat de colegii săi, atacantul a efectuat în aceste zile nu mai puțin de trei teste de COVID-19. Toate au arătat că virusul nu mai este prezent în corp și se poate întoarce la antrenamente. Atacantul tunisian este unul dintre cei mai importanți oameni din lotul lui Costel Enache. În acest sezon are 17 meciuri, două goluri și o pasă decisivă.

 

 

 

 

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă