Paul Mitrică, surprins de parcursul slab în Liga 2 al Brașovului: ”Nu mă așteptam să ajungă să tremure pentru evitarea retrogradării.” Mijlocașul, dezamăgit și de parcursul echipei sale, Viitorul Pandurii: ”Ne gândeam să prindem un loc de play-off”

Adi MARICA 20 Apr. 2022, 11:20 Liga 2

FC Brașov va juca vineri, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2.

Brașovenii sunt pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului, cu 20 de puncte, la cinci puncte peste Unirea Constanța, deci încă nu sunt siguri de participarea la barajul de evitare a retrogradării, fiindcă pot fi depășiți în clasament, în timp ce gorjenii sunt pe locul 3, cu 31 de puncte și au scăpat de emoțiile retrogradării.

Paul Mitrică, despre sezonul făcut de Viitorul Pandurii: ”Aveam așteptări mari, dar am ajuns în play-out” 

Unul dintre jucător de bază ai Viitorului Pandurii este mijlocașul brașovean Paul Mitrică (22 de ani). Acesta consideră că echipa sa a traversat un sezon modest. ”La începutul campionatului ne gândeam să prindem un loc de play-off. Aveam așteptări mari, dar am ajuns în play-out. Am pierdut multe puncte în prima parte a sezonului și acest lucru s-a dovedit decisiv”, spune Mitrică, ultilizat în 19 din cele 22 de jocuri din acest sezon de Liga 2, în doar nouă intrat ca titular și marcat a două goluri, chiar cu FC Brașov (2-2) și FC Buzău (2-6 pe teren, 3-0 la masa verde).

Mitrică a marcat în meciul din sezonul regular cu FC Brașov

FC Brașov și Viitorul Pandurii s-au întâlnit în prima etapă a sezonului regular, iar meciul de pe Tineretului a fost unul spectaculos, încheiat la egalitate, scor 2-2.

Mitrică a fost cel mai bun jucător al oaspeților, a deschis scorul în minutul 16, după o degajare a portarului Moga! Mitrică s-a distrat cu fundașii brașoveni și a înscris pe lângă portarul Lungu, ieșit neinspirat dintre buturi.

”Chiar dacă am început fotbalul la Brașov, eu sunt jucător profesionist, am demonstrat asta și pe teren și în meciul de pe Tineretului. Îmi plac astfel de meciuri. Sincer, nu mă așteptam ca Brașovul să ajungă să tremure pentru evitarea retrogradării. Din ce știu, s-au făcut multe investiții și sunt convins că așteptările erau mari”, a spus Mitrică.

  • În cariera sa, Paul Mitrică a evoluat pentru FC Brașov, AFC Hărman, Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. La actuală echipă este din ianuarie 2020 și a evoluat pentru ea în 32 de meciuri de Liga 2, în care a înscris două goluri.

FC Brașov a schimbat mulți jucători față de meciul trecut cu Viitorul Pandurii

Față de meciul din vara trecută, Brașovul s-a schimbat radical. Astfel, nouă jucători care au fost folosiți în prima etapă nu mai sunt în lotul actual: Cezar Lungu, Motroc, Sburlea, Alexandru Sabău, Iurcu, Anton, Marian Codrea, Ciopo, Iulian Roșu. Nici antrenorul Ilie Stan, demis anul trecut de la echipă.

De cealaltă parte, Viitorul Pandurii și-a păstrat nucleul de jucători, chiar dacă a intrat în insolvență între timp, iar ca antrenor îl are pe Eugen Trică, după ce începuse sezonul cu Cristian Lupuț. Și Trică a plecat câteva etape, iar apoi s-a întors. Din ”11” utilizat în precedentul meci cu FC Brașov, în lot nu se mai regăsesc Moga, Buleică și Vlad Rusu.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Adi MARICA 20 Apr. 2022, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă