Paul Mitrică, ”Zorro” din Tunari! Golul carierei cu Craiova lui Papură: ”I-am simțit că se cred învingători încă de la încălzire și asta i-a costat!”

Adi MARICA 28 Sep. 2023, 17:01 Cupa României

CS Tunari a fost doar la câteva minute de o victorie istorică în Cupa României în meciul cu Universitatea Craiova (scor 1-1). Ilfovenii au condus prim-divizionara lui Corneliu Papură încă din minutul 46, atunci când mijlocașul Paul Mitrică a profitat de gafa lui Badelj și l-a executat pe David Lazar cu un șut plasat la colțul lung.

Oltenii au reușit să egaleze cu un gol norocos în minutul 90, după o deviere a lui Jovan Markovic.

”Am simțit că Badelj va juca «acasă», am urmărit mingea și am marcat poate cel mai important gol al carierei”, povestește faza golului Paul Mitrică, pentru Liga2.ro.

Paul Mitrică a înscris în fața Universității Craiova: ”Am fost la un pas să câștigăm în fața unei echipe de mare tradiție”

Mijlocașul nou-promovatei în Liga 2 CS Tunari dezvăluie strategia din meciul cu oltenii, din prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

”Știam că este o diferență de valoare chiar dacă și ei au menajat mai mulți titulari. Ne-am închis bine, nu le-am dat spații și am încercat să ieșim pe contraatac de câte ori am avut ocazia. Și la noi au fost menajați câțiva jucători, dar cei care au fost pe teren au dat totul și aici s-a făcut diferența. Pe cei de la Craiova i-am simțit că se cred învingători încă de la încălzire și asta i-a costat! Noi suntem o echipă mică și am fost la un pas să câștigăm în fața unei echipe de mare tradiție. Mai avem două meciuri, nu avem presiune, astfel că vom încerca să repetăm jocul din prima etapă a grupelor”, a spus Mitrică.

”Zorro”, după ce s-a accidentat la nas în semifinala barajului de promovare în Liga 2

Paul Mitrică joacă la fiecare meci cu o mască pe față, după o operație de fractură de piramidă nazală suferită după meciul cu Farul 2, în semifinala barajului de promovare din vară.

Poreclit de coechipieri ”Zorro”, Mitrică spune că masca nu-l incomodează, mai mult consideră că îi poartă noroc. ”În returul semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu Farul 2 am suferit o fractură de piramidă nazală chiar la faza în care am scos un penalty. Până atunci reușisem să marchez un gol. Am mai jucat cinci minute, dar fața mi s-a umflat și am fost dus la spital. Medicul care m-a operat mi-a spus să port un an masca. M-a obișnuit cu ea, nu mă incomodează și pot spune chiar că îmi poartă noroc”, spune ”Zorro” din Tunari.

Mitrică merge la ședințe de mental coaching

Ajuns la 24 de ani, Mitrică spune că și-a schimbat complet mentalitatea și lucrează cu un mental-coach.

”Mi-am schimbat mentalitatea. Înainte mă mulțumeam cu puțin, acum particip la ședințe de mental-coaching și asta mă ajută și chiar muncesc mult mai mult la antrenamente. Am deja câțiva ani de Liga 2, dar vreau mai sus și sunt convins că pot face față în Liga 1 pentru că am calitate”, a spus fotbalistul echipei CS Tunari din ianuarie 2023, care poate juca pe orice poziție la mijlocul terenului.

Mitrică a mai jucat în Liga 2 un sezon pentru Luceafărul Oradea (30 meciuri și 1 gol) și trei pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu (50 meciuri și 3 goluri). La CS Tunari a jucat în șase din cele șapte meciuri disputate de echipă în campionatul Ligii 2, de patru ori a început ca titular și are 2 goluri înscrise.

CS Tunari, codașă în Liga 2

În Liga 2, CS Tunari a început modest sezonul, iar după șapte etape echipa nou-promovată ocupă locul 19, penultimul, cu doar 4 puncte acumulare.

În runda a 8-a, CS Tunari va juca în deplasare cu ultima clasată Progresul Spartac (1 punct), sâmbătă, de la ora 11:00, la baza FRF de la Buftea.

”Am început slab campionatul, dar ne vom reveni. Sunt mulți jucători noi la echipă, dar sunt convins că avem calitate să urcăm în clasament”, a spus Mitrică.

A mai jucat în Liga 2 pentru Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Paul Mitrică a început fotbal al FC Brașov cu antrenorul Nicolae Văduva. La seniori a debutat la AFC Hărman în Liga a 3-a. În vara lui 2018, Mitrică avea să facă pasul în Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, la pachet cu alți doi tineri fotbaliști brașoveni talentați, Daniel Paraschiv și Vlad Prejmerean.

Patronul din umbră al formației bihorene, Nicolae Sarcină, avea să-l transfere, la începutul lui 2020, la cealaltă echipă condusă de el, tot în Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (ex Șirineasa, ex Energeticianul). Din ianurie 2023, Mitrică a ajuns la CS Tunari, echipă cu care a reușit să revină în Liga 2.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alin-ilin-si-dragos-bon-concluzii-dupa-cs-tunari-u-craiova-1-1-19286750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ocna-mures-universitatea-craiova-a-mai-bifat-o-umilinta-in-cupa-romaniei-la-tunari-19286598

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

Adi MARICA 28 Sep. 2023, 17:01 Cupa României
Pe aceeași temă