Pas greșit în lupta pentru play-off pentru Viitorul Pandurii! Flavius Stoican a dat vina pe starea gazonului de la Târgu Jiu, pentru primul eșec din 2021: ”Noi chiar jucăm fotbal! Terenul ne-a dezavantajat”

Mircea OGLINDOIU 19 Feb. 2021, 00:27 Liga 2

Universitatea Cluj a întrerupt seria de șapte partide fără înfrângere, cinci în Liga 2, dintre care patru erau victorii și o remiză, cu Turris Oltul, care s-a anulat însă zilele trecute, și două în Cupa României, a echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În prima etapă din 2021, oltenii de la Gorj au fost învinși cu 2-1 de ardeleni și au pierdut poziția secundă a clasamentului în defavoarea trupei ASU Politehnica Timișoara.

Viitorul Pandurii a început mai bine partida de la Târgu jiu, dar, la scurt timp, echipa antrenată de Costel Enache a preluat controlul jocului și în minutul 20 a deschis scorul, prin Sergio Ribeiro, care a trimis balonul în poartă, din 10 metri, din centrarea Pîrvulescu. Echipa pregătită de Flavius Stoican a dominat și începutul reprizei secunde, dar nu s-a mai stins ulterior, ca în primul mitan. După o mare ocazie a lui Băican (65), oltenii au fost taxați însă pe contraatac, când Sergio Ribeiro a fost faultat în careu de Lixandru și tot el a transformat cu siguranță penaly-ul, în minutul 76.

Imediat însă, Daniel Paraschiv (77) a redus din diferență cu o lovitură de cap, după o centrare din dreapta a lui Buleică.

Finalul i-a găsit pe ardeleni în corzi, însă gazdele n-au reușit, în pofida ocaziilor create, să egaleze.

Flavius Stoican: ”Am fost crispați în prima repriză”

La finalul jocului, antrenorul Flavius Stoican s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa sa fost a crispată în prima repriză.

”Dezamăgirea mea e, în primul rând, că elevii mei au început meciul încrezători doar prin simpla lor prezență pe teren. În repriza a doua am fost echipa care a încercat să pună presiune, ne-am creat câteva ocazii. Adversarii au încercat să ne surprindă pe contraatac, au și reușit în câteva situații. Am întâlnit o echipă care a stat bine defensiv, cu organizare bună. Am făcut o repriză secundă mult mai bună, dar m-a deranjat că am fost crispați în prima repriză. Puteam scoate mai mult de la acest joc, dacă eram de la început mai deciși, cum am fost în multe momente din repriza secundă. Pentru noi nu e o presiune. Asta le-am spus elevilor mei, că nu facem operații pe creier, nu facem avioane, ci jucăm fotbal. Nu vreau să mai văd echipa că începe timorat și apoi își dă drumul la joi. Vreau să jucăm fotbal din primul minut. Vreau să evidențiez un jucător, pe Alex Gîrbiță, care, deși a intrat pe parcurs, a jucat, a intrat în combinații”, a spus Stoican.

”Terenul trebuia tăvălugit. Nu s-a făcut sau nu s-a vrut să se facă”

Acesta a dat vina pe starea gazonului și a acuzat personalul de la stadion, dar și cel propriu, că nu s-a ocupat de pregătirea terenului.

Stoican este convins că, spre deosebire de Universitatea Cluj sau alte adversare, echipa lui joacă fotbal adevărat, nu cu mingi lansate.

”Îmi doresc ca terenul de joc să arate bine, să fie drept, fiindcă suntem o echipă care jucăm fotbal, care pasăm, chiar și cu portarul, o echipă care e angrenată în jocul de posesie și atunci orice problemă pe care o avem din punct de vedere al terenului ne dezavantajează. Mulți vor spune că și adversarii au jucat pe același teren, dar ei au alt stil de joc, cu minge lungă și o recuperează pe a doua, ei mizează pe dueluri aeriene, iar noi pasăm continuu. Aveam nevoie de un teren tăvălugit, iar astăzi, înainte de joc, trebuie făcut acest lucru. Sper suprinderea mea, nu s-a făcut sau nu s-a vrut.
Nu vreau să dau vina pe teren. Le-am spus jucătorilor la final că toți suntem reponsabili pentru acest eșec, dar și condițiile de joc trebuie să fie normale pentru fotbal, fiindcă noi jucăm fotbal, avem combiinațiile noastre și ne îngreunează dacă nu avem un teren bun. În prima repriză, portarul Rusu a lovit greșit mingea, fiindcă balonul sărea aiurea. Nu știu cine trebuia să se ocupe de teren. Poate cei de la stadion, dar avem oameni chiar din clubul nostru care trebuiau să facă asta. Nu vreau, încă o dată să dau vin pe teren, dar toți, înainte să plecăm de acasă, trebuie să știm ce avem de făcut. Eu îmi doresc ca echipa aceasta să joace în Liga 1. Dacă toată lumea de aici își dorește asta, vom reuși, dacă nu, va fi foarte greu. Pentru noi urmează în fiecare etapă câte o finală”, a răbufnit Stoican.

După acest eșec, Viitorul Pandurii a rămas cu 25 de puncte și a căzut, cel puțin până sâmbătă, de pe locul 2 pe 3, după ce ASU Poli a depășit-o astăzi cu două puncte, după victoria cu SCM Gloria Buzău.

Etapa viitoare, a 17-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii va juca, în deplasare, un nou meci decisiv, cu Farul Constanța, duminică, 28 februarie, de la ora 11:30.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent)

Mircea OGLINDOIU 19 Feb. 2021, 00:27 Liga 2
Pe aceeași temă