Pandurii – Petrolul sau meciul de-a șoarecele și pisica! Echipa lui Viorel Moldovan s-a jucat cu elevii lui Călin Cojocaru și a urcat pe podium: ”Promovarea se obține împotriva echipelor mici”

Mircea OGLINDOIU 28 Feb. 2021, 22:48 Liga 2

Petrolul a ridiculizat, cel puțin în prima repriză, Pandurii, în meciul disputat astăzi, după-amiază, la Târgu Jiu, în etapa a 17-a a Ligii 2.

Echipa antrenată de Viorel Moldovan s-a impus cu scorul de 4-0, toate golurile fiind marcate în primele 45 de minute. Pol Roige Rodriguez (5), Romario Moise (13), Armando Vajushi (26 – penalty) și Vasile Buhăescu (45) s-au distrat cu apărarea visătoare a gazdelor și au înscris pentru cea de-a două victorie consecutivă din campionat în 2021.

La pauză, antrenorul Viorel Moldovan a operat trei schimbări în echipa sa, care n-a mai forțat și astfel ploieștenii s-au impus cu scorul de 4-0.

A fost practic un meci de-a șoarelele și pisica. Paradoxal, înaintea partidei, antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, declarase că nu vrea ca elevii săi să fie pisici în fața lupilor-galbeni. N-au fost nici măcar pisicuțe, ci șoricei, iar ”lupii-galbeni” s-au dovenit a fi felinele cu gheare ascuțite.

După sucecsul categoric de la Târgu Jiu, Petrolul a urcat pe locul 3.

Viorel Moldovan, după succesul cu Pandurii: ”Campionatul sau promovarea se obține împotriva echipelor mici”

La finalul partidei, antrenorul Viorel Moldovan a declarat că nu se aștepta la un meci facil la Târgu Jiu. ”Am venit pregătiți pentru un meci dificil, împotriva unei echipe aflate într-o situație complicată în clasament. Niciun meci nu e lejer. Campionatul sau promovarea se obține împotriva echipelor mici. Am început bine jocul, am deschis scorul repede și asta ne-a dat încredere. Am reușit să tranșăm meciul din prima repriză. Mă bucur că am reușit să câștigăm cele trei puncte. De altfel, acesta a și fost scopul nostru. Totodată, mă bucur că am reușit că câștigăm de o manieră categorică: face bine la moral, la golaveraj! Mai avem mult de muncă, dar suntem pe un drum bun. Un început interesant de an pentru noi. Am făcut risipă de puncte în sezonul de toamnă și știam că avem mult de muncă pentru a reveni sus. Avem în continuare de muncit. Sunt multe echipe care speră la play-off. Clasamentul e comprimat”, a declarat Moldovan.

Motivul pentru care Petrolul a lăsat-o mai moale în repriza secundă

Acesta a explicat și motivele pentru care echipa sa n-a mai forțat sau n-a mai avut forță, în partea secundă: ”Am făcut și multe schimbări după pauză, în perspectiva meciului următor, din sferturile Cupei României, cu Astra, dar și a celui din campionat, cu Mioveni, care e cel mai important. Aveam jucători pasibili de suspendare, dacă primeau un nou carnonaș, ca Nir Lax, dar și cei care au intrat, ca Pană plus Balint. Pol primise un galben și nu am vrut să-l expun în partea secundă. Mă bucur că am avut posibilitatea să dau și celorlalți șansa să joace.”

”Lupii” joacă miercuri cu Astra: ”Cred că e cea mai interesantă ediție a Cupei României”

Referitor la Cupa României, Moldovan și-ar dori să ajungă în finală, dar principalul său obiectiv rămâne promovarea. Nu exclude însă ca o echipa de Liga 2 să câștige competiția KO. Ultima dată când o finală s-a disputat între două echipe de eșalon inferior a fost în 1973, când Chimia Râmnicu Vâlcea (divizia B) a învins, la rejucare, Constructorul Galați (Divizia C), cu scorul de 3-0.

”Cred că e cea mai interesantă ediție a Cupei României. Nu știu de câți ani nu au mai fost patru echipe din eșalon secund în sferturi, dar nu e exclus ca una dintre ele să ajungă în finală sau chiar s-o câștige. Pentru noi, o calificare mai departe ar fi un bonus. Nu avem nimic de pierdut. Dacă ar fi să aleg totuși între finala Cupei Romțniei și accederea în Liga 1, aș alege fără ezitare promovarea”, a conchis Moldovan.

În 2018, FC Hermannstadt, din Liga 2, a jucat finala Cupei României, cu Universitatea Craiova, din postură de divizionară secundă. Oltenii s-au impus cu 2-0.

Petrolul joacă miercuri, de la ora 20:30, pe ”Ilie Oană”, cu Astra, în sferturile Cupei României.

În campionat, Petrolul stă în etapa din weekendul viitor, a 18-a, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Turris Oltul. Locul 3 pe care îl ocupă în acest moment, cu 27 de puncte, va fi pierdut cu siguranță în weekendul următor.

Foto: Cristian Stavri (Sport Pictures) și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-targu-jiu-petrolul-ploiesti-se-joaca-de-la-ora-1345-gorjenii-nu-vor-sa-fie-pisici-si-fata-lupilor-galbeni-19171850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-singurele-meciuri-ale-zilei-de-sambata-cinci-la-numar-se-disputa-de-la-ora-1100-iar-fiecare-are-in-componenta-o-echipa-care-lupta-pentru-play-off-19171618

Mircea OGLINDOIU 28 Feb. 2021, 22:48 Liga 2
Pe aceeași temă