Pană consideră că a făcut echipă bună la Farul, Nedelcu a fost interesat doar de rezultate: „A fost OK, și-a văzut de treabă”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 15:07 Liga 2

După Săgeata Năvodari, și a doua echipă de fotbal constănțeană din Liga 2 schimbă antrenorul. Farul va continua în campionat, cel puțin în acest an, cu Ion Barbu și Gheorghe Mina ca interimari pe bancă. Despărțirea pe cale amiabilă de Marian Pană s-a făcut miercuri, tehnicianul lăsând echipa pe locul 10 din 12 în clasamentul Seriei I, cu doar 11 puncte acumulate, cu trei mai multe față de „lanterna roșie”.

Ieri, Marian Pană a depus armele, invocând probleme personale, iar conducerea clubului i-a acceptat demisia. Fără regrete. „Domnul Pană ne-a anunțat de dimineață că are niște probleme personale care nu îi vor mai permite să continue acest tip de activitate și să fie mereu aproape de echipă. Am ajuns la o concluzie comună că este mai bine ca drumurile noastre să se despartă aici și să continuăm cu altcineva. Ion Barbu și Gheorghe Mina vor încheia sezonul de toamnă pe bancă și sper să demonstreze că pot face față la acest nivel”, a declarat, pentru observator.ro, președintele Auraș Brașoveanu, iar analiza ulterioară lasă loc de interpretări. „Să știți că noi nu am avut ce să-i reproșăm domnului Pană. În afara experimentului nefericit de la Voluntari, el a lucrat foarte bine și am fost mulțumiți. Este adevărat, însă, că în condițiile actuale din clasament, toți avem o parte din vină: antrenori, conducători, jucători. Au fost multe partide decise, nu de jocul în sine, cât de imposibilitatea de a alinia o echipă competitivă și de a realiza mai mult. Au fost accidentări, au fost suspendări, au fost erori de arbitraj, iar toate astea au dus la situația actuală din clasament”, a completat Brașoveanu.

Marian Pană: „Am clădit o echipă la fel de bună ca cea de acum trei ani”

Totuși, fostul antrenor al Farului spune că încă nu și-a reziliat contractul cu echipa constănțeană și nu comentează motivele care au dus la această despărțire. „Nu mai sunt antrenorul Farului. Nu comentez motivele care au dus la acest deznodământ. Încă nu am reziliat contractul, urmează să mă întâlnesc la București, în aceste zile, cu patronul Giani Nedelcu. Eu consider că am făcut o echipă la fel de bună ca cea de acum trei ani, din primul meu mandat la Farul. Însă rezultatele nu au venit ca o confirmare a acestei situații. Totuși, eu cred în continuare în formație și le urez succes băieților”, a spus Marian Pană pentru ziuaconstanta.ro.

Nedelcu: „Marian Pană a fost OK, și-a văzut de treabă. Probabil că nu a avut nici noroc”

Giani Nedelcu, finanțatorul Farului, spune că „Marian Pană a fost OK” ca antrenor, „și-a văzut de treabă”, însă rezultatele nu au ținut cu el. „Decizia pe care am luat-o de comun acord a venit în urma rezultatelor. Probabil au contat și problemele de care vorbește Auraș Brașoveanu, dar pe mine m-au interesat în primul rând rezultatele. Din 2015, vom avea cu siguranță un antrenor nou. Până atunci, pe banca tehnică vor fi Ion Barbu și Gică Mina. Ca antrenor, Marian Pană a fost OK, și-a văzut de treabă. Probabil că nu a avut nici noroc. Pe de altă parte, ne-au fost defavorabile și unele arbitraje, însă, până la urmă, nu îți scoate arbitrul mingea din poartă”, a comentat și Giani Nedelcu despărțirea de Pană.

Brașoveanu îi motivează pe Barbu și Mina: „Depinde numai de ei dacă își vor prelungi sau nu contractul”

Farul are ca obiectiv calificarea în play-off, iar de această zonă o despart acum cinci puncte, trei echipe fiind la egalitate în acea zonă: Unirea Slobozia, CF Brăila și Gloria Buzău. În ultimele patru etape care mai sunt de desfășurat în acest an, de echipă se vor ocupa Ion Barbu și Gică Mina, foștii colaboratori ai lui Pană.

„Ion Barbu și Gheorghe Mina au primit un contract în alb. Depinde numai de ei dacă îl vor prelungi sau nu după finalul sezonului de toamnă. Au patru meciuri în care trebuie să arate că pot conduce FC Farul către play-off, pentru că acesta este obiectivul echipei noastre și nu îl vom schimba, indiferent de ce se va întâmpla. Cât timp vor exista șanse matematice (F.C. Farul este la cinci puncte de locul 6), nu renunțăm la luptă”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru observator.ro.

„Deși avem un lot numeros, sunt două-trei posturi neacoperite efectiv. Orice eveniment nefericit a afectat echipa, înlocuitorii oamenilor fără dublaj fiind neexperimentați și nepregătiți să facă față la acest nivel. Vom ajusta lotul în această iarnă și vom continua să progresăm”, a mai explicat Brașoveanu.

Barbu: „Am vrea să obținem maximum de puncte”

În ultimele etape din acest an, Farul va juca sâmbătă, acasă, cu SC Bacău (etapa 13), în deplasare la Academica Argeș (etapa 14), cu FC Voluntari la Constanța (etapa 15) și la Buzău cu Gloria (etapa 16). Despre obiectivul din aceste jocuri a vorbit interimarul Ion Barbu. „În cele patru dispute, am vrea să obținem maximum de puncte. Așa vom aborda partidele, luându-le pe rând. Cel mai important meci este cel cu SC Bacău. Trebuie să trecem neapărat cu bine de el. O victorie le va crește moralul jucătorilor”, a spus Ion Barbu.

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă