OFICIAL | Un alt exemplu pentru România. În Franța, campionatele de fotbal au fost ”înghețate”. PSG și Lorient sunt campioane în Ligue 1, respectiv Ligue 2. Echipele retrogradate și promovate

Marius ANGHEL 01 May. 2020, 10:46 Liga 2
OFICIAL | Un alt exemplu pentru România. În Franța, campionatele de fotbal au fost ”înghețate”. PSG și Lorient sunt campioane în Ligue 1, respectiv Ligue 2. Echipele retrogradate și promovate

Franța, a patra țară europeană cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus și de decese (167.178 / 24.376), a pus capăt primelor două ligi de fotbal în această ediție de campionat. Liga Profesionistă de Fotbal a decis ierarhia finală a celor două competiții în funcție de clasarea din momentul actual, a numit campioana și câștigătoarea eșalonului secund, retrogradatele, respectiv promovatele.

Spre deosebire de Țările de Jos, unde sezonul fotbalistic a fost ”înghețat” la 24 aprilie fără a se numi o campioană și retrogradatele din prima ligă, respectiv promovatele din liga secundă, în Franța lucrurile stau altfel. E un alt exemplu de care România poate ține cont în situația în care Guvernul va ajunge la concluzia că fotbalul nu se poate relua prea devreme, iar actualul sezon nu va mai avea când să fie încheiat. Momentan, FRF vrea reluarea cel puțin a Ligii 1.

PSG – campioană în Ligue 1, Lorient – câștigătoarea Ligue 2

Consiliul de Administrație al LFP din Franța a decis, în unanimitate, să o numească pe Paris Saint-Germain (PSG) campioană în Ligue 1, după ce a desfășurat 27 de meciuri dintr-un total de 38 de etape și avea un avans de 12 puncte față de a doua clasată Marseille, care avea și un meci în plus jucat.

În Ligue 2, Lorient, liderul clasamentului la zi, cu 54 de puncte acumulate după 28 de meciuri jucate dintr-un total de 38, situat la doar un punct în fața ocupantei locului 2, Lens, a fost desemnată campioana acestei competiții în ediția 2019/2020.

Două retrogradate din Ligue 1 și două promovate din Ligue 2. Promovările și retrogradările între Ligue 2 și Național 1 vor fi decise de FFF

”Consiliul de Administrație a decis să adopte principiul a două retrogradări și două promovări între Liga 1 și Liga 2”, se arată în comunicatul ligii.

Astfel, Amiens și Toulouse, ocupantele ultimelor două poziții în Ligue 1, vor retrograda, iar din Ligue 2 vor promova primele două clasate, Lorient și Lens.

LPF a demis ca Adunarea Generală a FFF să decidă formatul Ligue 2 pentru noul sezon, cât și numărul de promovări și retrogradări între Ligue 2 și Național 1 (Liga 3). Totodată, Consiliul de Administrație al LFP vrea ca noile sezoane ale Ligue 1 și Ligue 2 să se reia cel târziu la data de 22/23 august 2020.

  • În România, unde președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va încheia la data de 15 mai, acest scenariu nu este luat în calcul momentan de FRF pentru niciuna dintre primele trei ligi.
  • În cazul în care campionatele de fotbal din România ar fi înghețate și în țara noastră, atunci UTA și CS Mioveni, liderul și ocupanta locului 2 din eșalonul secund, speră să fie declarate promovare, iar Turris Oltul, ocupanta locului 3, să meargă la barajul pentru promovare.
  • În Liga 3, liderii celor cinci serii, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Progresul Spartac, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea, speră, la rândul lor, să fie declarate promovate în Liga 2.
  • În Liga 1, CFR Cluj, liderul la zi, se simte îndreptățit să fie declarată campioana.

Clasamentul final în Ligue 1:

Clasamentul final în Ligue 2:

Marius ANGHEL 01 May. 2020, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă