Cornel Șfaițer explică de ce la Poli Iași ajung doar jucători străini în această iarnă. Când se încheie campania de achiziții și ce le-a transmis în vestiar elevilor lui Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2022, 17:23 Liga 2
Cornel Șfaițer explică de ce la Poli Iași ajung doar jucători străini în această iarnă. Când se încheie campania de achiziții și ce le-a transmis în vestiar elevilor lui Costel Enache

Campania de achiziții a Politehncii Iași în această iarnă s-a axat, cel puțin până în acest moment, exclusiv pe jucători străini. Antrenorul Costel Enache are la antrenamente trei ”stranieri”, pe fundașul lateral ivorian Christ Kouadio, atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk și mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic, alte câteva piste, tot din străinătate, picând în ultimele zile fie din motive salariale, fie medicale.

Poli Iași, încă neatractivă pentru fotbaliștii români

Președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, a explicat de ce Poli Iași mizează în acest moment pe jucători străini și a dat asigurări că din vară echipa din Copou va deveni atractivă și pentru români.

”Ne-am dori și jucători români, dar e greu de adus români la momentul acesta, pentru că nici poziția din clasament, locul 12, nu ne onorează, dar sperăm ușor-ușor lucrurile să le schimbăm împreună, iar din vară să fim destul de atractivi. Iașiul este un oraș formidabil, un club cu istorie și trebuie să revenim acolo unde ne este locul. Vă spun eu cu siguranță că vom fi interesanți ușor-ușor și vom încerca să aducem și jucători români”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cornel Șfaițer.

Vom pune accentul pe jucători români, tineri

Cornel Șfaițer a fost prezent sâmbătă la meciul test pe care elevii lui Costel Enache l-au susținut în compania juniorilor Under 19 din cadrul Academiei. Și a pus ochii pe mai mulți jucători tineri.

”Trebuie să punem mare accent pe jucătorii localnici, dar și pe cei pe care îi vom aduce. Pe jucătorii tineri, de perspectivă, români. Acesta este unul dintre obiectivele noastre, dar și al meu personal, de a produce jucători tineri, de a avea în curte jucători de calitate, jucători români”, a punctat Șfaițer.

Mai vrea un mijlocaș de bandă

Poli este pe cale de a legitima trei jucători, iar Cornel Șfaițer spune că își mai dorește încă un mijlocaș de bandă, cu care campania de achiziții se va încheia.

”Sperăm să completăm lotul. Deja au venit trei jucători, sperăm să se integreze cât mai repede. O să cam de oprim, însă mai căutăm un jucător de bandă. Nu vrem să greșim cu el, nu ne grăbim, pentru că avem nevoie în compartimentul ofensiv de mai multă forță. Știți foarte bine că Iașiul a jucat în toamnă cu jucător sub 21 acolo și ne trebuie un jucător exploziv, un jucător de bandă. Sperăm să-l nimerim, pentru că avem foarte mulți pe listă, avem și jucători care ne-au refuzat. Dar nu ne grăbim. Și cam vom încheia campania de achiziții, urmând ca în vară sperăm să ridicăm nivelul din punct de vedere fotbalistic, al calității jocului și să putem completa lotul cu ce mai avem nevoie”, a completat Șfaițer.

”Locul 12 nu ne onorează”

Noul oficial al lui Poli a avut discuții cu jucătorii în vestiar și le-a transmis acestora să trateze cu maximă seriozitate ultimele trei meciuri din sezonul regulat, cu FC Brașov, Steaua și Astra. Șfaițer speră ca Poli să urce în clasament după aceste partide și să părăsească zona locului 12, una deloc onorantă pentru echipă.

”Într-o lună va începe primăvara fotbalistică la Liga a 2-a, cu un meci acasă cu FC Brașov, un meci foarte important pentru noi. Acesta a fost și mesajul meu la întâlnirea cu echipa, în vestiar, că meciul cu Brașovul va fi foarte dificil, pentru că Brașovul vrea să se salveze de la retrogradare. Trebuie să fim foarte atenți. Cred că toți jucătorii din lot, după discuțiile avute, sunt conștienți că avem trei meciuri de foc și trebuie să ieșim din zona aceea unde este Iașiul în acest moment, locul 12, care nu ne onorează”, a conchis președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intaririle-pentru-poli-iasi-la-clubul-din-copou-au-ajuns-si-un-atacant-din-prima-liga-a-ucrainei-si-un-mijlocas-din-luxemburg-19217503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-categorica-in-amicalul-cu-juniorii-u19-ai-clubului-costel-enache-are-in-probe-jucatori-de-la-resita-bistrita-si-lipova-ghanezul-acheampong-n-a-mai-semnat-19217167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-politehnicii-iasi-au-stabilit-obiectivul-echipei-pentru-ultima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19216964

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2022, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă