”O rușine! O rușine pentru noi, le-am spus-o tuturor”. Daniel Oprița, cu încrederea la pământ după eșecul înregistrat de Steaua cu FC Hermannstadt. Și-a avertizat fotbaliștii în vestiar: ”Când pierzi așa, ești acuzat că ai jucat mai ușor”

Andrei PASCU 17 Apr. 2022, 20:42 Liga 2

Extrem de rău a arătat Steaua în partida cu FC Hermannstadt, din Ghencea, pierdută de o manieră clară, cu scorul de 1-4. Până și Daniel Oprița a declarat la finalul confruntării că nimic nu a mers pentru ”militari”, de la joc până la prospețimea fizică, dar nu a luat din meritele adversarilor.

Steaua, eșec la scor cu FC Hermannstadt. Daniel Oprița a recunoscut superioritatea adversarilor

Oprița a spus public și ce le-a transmis în vestiar jucătorilor, anume că modul în care Steaua s-a prezentat în partida cu FC Hermannstadt a fost unul rușinos. Nu credea că echipa va arăta atât de rău, deși înainte de partidă își exclama dorința unei victorii contra trupei pregătite de Marius Măldărășanu.

Atitudinea, condiția fizică, circulația balonului și indisponibilitățile au fost argumentele scoase în evidență de Daniel Oprița și care au făcut ca Steaua să piardă de o astfel de manieră. Acestor detalii li se adaugă, poate, și faptul că FC Hermannstadt a deschis repede scorul.

Daniel Oprița: ”O rușine! O rușine pentru noi, le-am spus-o tuturor”

Oaspeții au deschis scorul prin Baba Alhassan (minutul 13) și făceau 2-0 prin același jucător, în minutul 27. Steaua a redus din diferență până la pauză, prin Bodgan Chipirliu (minutul 41 – penalty), dar în repriza a doua FC Hermannstadt a forțat și a închis partida.

Silviu Balaure (minutul 60) și Valentin Buhăcianu (minutul 81 – penalty) au înscris și ei și au adus victoria pentru FC Hermannstadt.

”Multe n-ar fi de spus. O victorie categorică a celor de la Hermannstadt. Poate cel mai slab joc de când sunt eu la echipă. O umilință să fii bătut la scorul acesta pe teren propriu. O rușine! O rușine pentru noi, le-am spus-o tuturor, la cum ne-am prezentat azi. Poate ar fi și ceva… că am jucat cu aceiași jucători, am avut jocurile acelea, cu deplasările în care am jucat cu aceeași echipă. Au fost și jucători accidentați, care au făcut doar un antrenament înainte de joc și au intrat pe teren.

Drăghici s-a accidentat cu câteva zile înainte de meci. Sunt supărat pe cei pe care i-am introdus, pentru că i-am introdus să schimbăm ceva la pauză. Am băgat jucători care au evoluat mai puțin, așteptam de la ei dorință, să demonstreze că vor să joace, să facă mult mai mult, chiar dacă Hermannstadt a făcut un joc perfect. Nu trebuie să îi luăm din merite, trebuie să îi felicităm pentru joc, o echipă matură, o echipă de forță.

Am pierdut fizic azi, am pierdut dueluri, n-am avut vlagă. La ce am jucat azi, s-a văzut că suntem o echipă bunicică de Liga 2”, a spus Daniel Oprița, la microfonul Digi Sport.

  • Steaua, cu FC Hermannstadt: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia (Ad. Ilie 46′) – Răsdan (cpt.), Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 68′), Enceanu, Ad. Popa (Rob. Neacșu 78′) – Chipirliu (Huiban 68′), Buhăescu (Em. Pacionel 46′);
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Bărbulescu, Bactăr;

Steaua poate fi bănuită de alte lucruri, a spus Daniel Oprița

Daniel Oprița i-a mai avertizat pe jucători într-o privință, anume că la cum s-a prezentat echipa sunt șanse să apară voci care pot să afirme că duelul a fost cedat de Steaua intenționat, pentru ca FC Hermannstadt să țină aproape de Petrolul și să aibă șanse mai mari cel puțin la locul 2.

Oprița a dat asigurări că astfel de lucruri nu se vor întâmpla cât timp el va antrena Steaua.

Le-am spus fotbaliștilor în vestiar că atunci când pierzi de o asemenea manieră ești acuzat că ai jucat mai ușor cu Hermannstadt. Nu s-a întâmplat lucrul acesta și niciodată nu voi face așa ceva, să fac cărțile unei echipe. Noi încercăm să jucăm, de aceea sunt supărat. Îmi e rușine că am pierdut.

La 1-2 am sperat, am băgat jucători proaspeți, dar care m-au dezamăgit. Poate e mai bine așa, știm unde suntem, ne-am văzut limitele și știm ce avem de făcut în vară, dacă vrem să fim o echipă mai puternică”, a adăugat Daniel Oprița, care a vorbit și despre arbitraj.

Daniel Oprița, laude pentru arbitraj după Steaua – FC Hermannstadt

Dacă meciurile trecute a semnalat anumite momente în care Steaua a fost dezavantajată, de această dată Oprița nu a avut ce să reproșeze. Din contră, a declarat că i-a plăcut stilul în care ”centralul” Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) a condus partida.

Arbitrajul a fost corect. Un arbitraj bun. Poate au fost niște faulturi nedate. Domnul arbitru a lăsat jocul mai tare, mi-a plăcut stilul lui de arbitraj, dar nu cred că au fost probleme. La jocul și la scorul care au fost, nu se poate spune ceva.

La Cluj am avut problemele de arbitraj, la Slobozia am jucat, am încercat, dar s-a văzut azi o echipă stoarsă. Am jucat cam cu aceiași jucători, nu am schimbat prea mulți. Azi am încercat să bag din jucătorii proaspeți, dar nu au adus plusul de care avea echipa nevoie”, a adăugat Oprița.

Steaua și-a cam luat gândul de la locul 3. Daniel Oprița: ”În primul rând ne batem pentru locul 4”

Acum, Steaua se gândește, totuși, la locul 4. Oprița și-a cam luat gândul de la locul 3, astfel că de acum înainte ”militarii” vor încerca să își asigure prima poziție de după podium.

Nu mă mai gândesc la locul 3, mă gândesc la locul 4, în primul rând la el ne batem. E greu să terminăm mai sus, la cum ne-am prezentat azi. Sper să își revină jucătorii accidentați, săptămâna asta să ne revenim și fizic, pentru că azi au fost înaintea noastră adversarii. Am fost o echipă visătoare, fără vlagă, fără nimic”, a încheiat Daniel Oprița.

Steaua poate termina runda sub Concordia Chiajna

Steaua e pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, dar poate termina runda a 5-a, ultima a turului, pe locul 5. În cazul în care Concordia Chiajna va trece de Universitatea Cluj, atunci ilfovenii vor depăși formația lui Daniel Oprița.

Partida dintre ”U” Cluj și Concordia Chiajna e luni, 18 aprilie, de la ora 17:30, în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-oprita-abia-la-al-doilea-joc-acasa-in-play-off-19227788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-pornit-cu-steaua-fc-hermannstadt-super-victorie-in-ghencea-19227838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-tucaliuc-si-marian-huja-la-primele-goluri-din-acest-sezon-de-liga-2-reactiile-celor-doi-dupa-ce-petrolul-a-invins-si-unirea-slobozia-a-fost-adrenalina-si-emotie-19227802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-a-recunoscut-ca-petrolul-a-facut-un-pas-important-in-lupta-pentru-promovare-dupa-victoria-cu-unirea-slobozia-suntem-intr-o-situatie-favorabila-trebuie-sa-fim-eficienti-19227773

Andrei PASCU 17 Apr. 2022, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă